16 вересня 2021 року Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, заступник Голови Комітету Олена Криворучкіна (у м. Кривий Ріг), заступник Голови Комітету Олександр Маріковський та керівник секретаріату Комітету Михайло Борисюк (в режимі відеоконференції), як члени колегії, взяли участь у засіданні колегії Державної екологічної інспекції України.

Олег Бондаренко, зокрема, у вітальному слові подякував за запрошення та відмітив, що це визначна подія у новому форматі, яка проходить у Кривому Розі – місті екологічних проблем, де накопичилось найбільше промислових відходів.

Звернув увагу на те, що діяльність Держекоінспекції знаходиться на постійному контролі Комітету, Президента України, Ради національної безпеки і оборони, Уряду та суспільства.

Звернув також увагу на необхідність реформування Держекоінспекції, яка має брак повноважень корисних для держави, які б сприяли покращенню контролю виконання природоохоронного законодавства.

Зауважив, що Комітет, чітко розуміє проблеми, які стоять перед Держекоінспекцією. Комітет, як законодавчий орган, намагається побороти ці недоліки врегулювавши їх у проекті Закону про державний екологічний контроль (реєстр. № 3091). Висловив сподівання, що до кінця року Верховною Радою України Закон буде прийнято. Комітет сприятиме забезпеченню належного фінансування реформування Держекоінспекції, зокрема, її штату, придбання приладів та обладнання для комплектації лабораторій.

Олена Криворучкіна та Олександр Маріковський у вітальному слові підтримали висловлене Головою Комітету та зазначили, що Комітет докладає максимум зусиль для покращення держекоконтролю, наданню йому відповідних повноважень, створенню можливості виконувати свої повноваження максимально ефективно.

Зазначили, що забезпечення цих амбітних задач необхідне для виконання екологічних пріоритетів нашої держави, які ставить нам Президент України задля забезпечення захисту екологічних прав та інтересів громадян і держави, громадського здоров’я та довкілля.

На засіданні колегії Держекоінспекції було заслухано та обговорено: результати здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства за 1 півріччя 2021 року; основні завдання Держекоінспекції до кінця 2021 року; порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища територіальними та міжрегіональними територіальними органами Держекоінспекції; здійснення претензійно-позовної роботи у територіальних та міжрегіональних територіальних органах Держекоінспекції за 1 півріччя 2021 року; результати здійснення заходів державного ринкового нагляду за 1 півріччя 2021 року.

Заслухавши та обговоривши питання порядку денного, колегія Держекоінспекції прийняла рішення щодо відповідних заходів з посилення здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Представники Комітету побажали учасникам засідання плідної роботи та висловили сподівання, що і у подальшому співпраця Комітету та Держекоінспекції залишиться доброю традицією.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47