Рішення Комітету від 18.04.2011р. № 93/7 щодо підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування питань соціального захисту населення, яке проживає на території зони спостереження

26 квітня 2011, 10:54

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

18 квітня  2011 року                                                                                                                № 93/7

 

 

 

Про підготовку до другого читання проекту

Закону України про внесення змін до деяких

законів України щодо впорядкування питань

соціального захисту населення, яке проживає

на території зони спостереження

 

 

 Заслухавши зауваження та пропозиції членів Комітету щодо підготовки до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування питань соціального захисту населення, яке проживає на території зони спостереження" (реєстр. № 6713 від 21.02.2011 року), внесений народним депутатом України М.Мартиненком, Комітет вирішив:

І. Підтримати запропонований законопроект за умови врахування наступних пропозицій.

1. Абзац шостий підпункту 2 пункту 1 розділу І законопроекту викласти в такій редакції:

            виконання заходів з поліпшення умов проживання та праці населення, яке мешкає на означених територіях, в межах отриманих коштів за напрямками, передбаченими програмами економічного і соціального розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, що затверджуються органами місцевого самоврядування (обласними, районними, міськими радами монофункціональних міст – супутників), на територію яких поширюються відповідні зони, згідно із законами України "Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України" та "Про місцеве самоврядування в Україні", за виключенням коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами, порядок використання яких встановлюється Кабінетом Міністрів України.

 

        2. В абзаці п’ятнадцятому підпункту 3 пункту 1 розділу І законопроекту слова "Державного казначейства" слід замінити словами "Державної казначейської служби", що відповідатиме Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

 

        3. Абзац  другий  підпункту  5  пункту  1  розділу  І законопроекту викласти в такій редакції:

Розміри і межі зазначених зон визначаються у проекті згідно з нормами, правилами і стандартами у сфері використання ядерної енергії на основі експертних висновків Національної комісії радіаційного захисту населення України і затверджуються Державною інспекцією ядерного регулювання України. У санітарно-захисній зоні і зоні спостереження повинен здійснюватися контроль за радіаційним станом.

 

4. Пункт 2 Прикінцевих положень законопроекту викласти в такій редакції:

            Кабінету Міністрів України у відповідності зі встановленою процедурою внести зміни до "Податкового  кодексу України" в частині включення "збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження" до загальнодержавних податків та зборів і привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

 

5. Пункт 3 Прикінцевих положень законопроекту викласти в такій редакції:

            Міністерству Фінансів України у місячний термін розробити та затвердити форму розрахунку збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

 

 

ІІ. Рішення Комітету направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

 

Голова Комітету                                                                                                                               А.Семинога