Доповідна записка "Проблеми оцінки та активізації духовно-культурного потенціалу сталого розвитку регіону" (Інститут економіки промисловості НАН України)

11 липня 2014, 11:42

 

 

 

 


Проблеми оцінки та активізації духовно-культурного потенціалу сталого розвитку регіону

 

(ДОПОВІДНА ЗАПИСКА)

 

 

Відповідно до бюджетної теми 0109U007134 "Формування та використання соціального потенціалу сталого розвитку промислових регіонів" (термін виконання 2012-І півріччя 2014 рр.) підготовлено доповідну записку, яка містить аналіз існуючих проблем і наявного досвіду оцінки та активізації духовно-культурного потенціалу сталого розвитку регіону. В доповідній записці обґрунтовано перспективні напрями та відповідні наукові підходи щодо подальшого дослідження, оцінки стану, активізації та залучення духовно-культурного потенціалу як інтеграційного та мотиваційного ресурсу забезпечення сталого розвитку України, в першу чергу – на регіональному та місцевому рівнях.

Доповідна записка також містить практичні рекомендації щодо створення національних, регіональних та місцевих механізмів активізації духовно-культурного потенціалу та його залучення до забезпечення сталого розвитку.

 

Доповідну записку підготували співробітники Інституту

економіки промисловості НАН України (м. Донецьк): д.е.н., проф. О.Ф. Новікова, гол. ек. О.Ю. Касперович, пров. ек. О.В. Іщенко.