Порядок денний засідання Комітету 22.03.2017 р.

21 березня 2017, 21:43

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

______________________________________________________

(вул. Шовковична, 4, кімн. 306, о 14.30)

 

22 березня

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (р.№4480, друге читання).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища) (р.№4551, повторне друге читання).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо покращення раціонального користування тваринним та рослинним світом) (р.№5621, доопрацьований, н.д. А.Дирів та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайної екологічної ситуації, у зв'язку з масовими вирубками та знищенням лісів в Україні та приведення дії тимчасової заборони експорту лісоматеріалів до вимог міжнародних договорів, ратифікованих Україною (р.№5471, н.д. Ю.Дерев’янко).

Проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про державну геологічну службу України" (р.№5696, КМУ).

Проект Закону про внесення зміни до статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо посилення соціального захисту деяких категорій) (р.№5594, КМУ). 

Проект Закону про відходи (р.№4838, н.д. А.Дирів та ін.).

 

 

ІІ. Законопроекти,  з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо перевірки фактів нелегального вивезення сміття із міста Львова на сміттєзвалища інших міст (р.№6107, н.д. С.Каплін).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції) в аграрному секторі економіки (р.№6113, н.д. В.Івченко та ін.).

 

 

Інші питання:

 

Звіт про роботу Міністерства екології та природних ресурсів України за 2016 рік.

Інформація щодо звіту про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2016 році.

Про аналіз практики застосування Кодексу цивільного захисту України  щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Про звернення Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" та Соціально-екологічної партії "Союз. Чорнобиль. Україна."  стосовно фінансування Державної установи "Національний науковий центр радіаційної медицини".

Про лист Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо зняття з контролю рішення Комітету від 18.06.2014 № 26/13.

Про лист Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво пускового комплексу "Вектор" та експлуатацію його об’єктів.