Протокол засідання Комітету № 58 - 20.06.2017

Комітет
01 серпня 2017, 15:44

   

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

                   58

                                                                                                                                                                                                                  20    червня    2017 року

 

14:10

м. Київ

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету Дирів А.Б.

 

ПРИСУТНІ:

 

Члени Комітету: Рибак І.П., Дзюблик П.В., Валентиров С.В., Недава О.А., Тригубенко С.М., Сажко С.М., Ленський О.О., Єднак О.В.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Чепинога В.М., Москаленко Я.М., Балицький Є.В., Колєсніков Д.В.

 

ПРИСУТНІ працівники секретаріату: Борисюк М.М., Халімон Г.В., Мовчан Н.В., Хоренжая І.В., Школьна В.О., Гуцало І.В., Приліпко І.С., Войтович Л.В.

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету: Диріва А.Б. – Турик М.В., Рибака І.П. – Зятюк А.І., Недави О.А. – Тимочко С.Т., Тригубенка С.М. – Бутко О.В., Дзюблика П.В. – Капітонов Р.С., Єднака О.В. – Сегін В.Ф.,

 

ЗАПРОШЕНІ:

Гвозденко Павло Валерійович – заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України,

Канцурак Віктор Васильович – заступник Голови Державної екологічної інспекції України,

Марієн Ігор Степанович – голова громадської ради при Держекоінспекції

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Комітет є головним по законопроектах

1.

Проект Закону  про внесення змін до статті 20-2 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища"

(реєстр. № 6530 від 01.06.2017 р.) внесений Кабінетом Міністрів України

 

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Школьна Вікторія Олександрівна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

2.

Проект Закону про внесення доповнень до Закону України "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення" (щодо посилення прозорості фінансово-господарської діяльності у зазначених сферах з метою протидії можливим зловживанням)

(реєстр. № 6547 від 06.06.2017 р.) вненсений народним депутатом України Константіновським В. Л.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Бережний Євген Олегович

3.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння збереженню водних об'єктів і моря

(реєстр. № 6559 від 08.06.2017 р.) внесений народними депутатами України Шевченком О.Л., Шевченком В.Л., Констанкевич І.М., Батенком Т.І., Дубініним О.І., Дідичем В.В., Купрієм В.М.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Мовчан Наталія Володимирівна

4.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" та Закону України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" (щодо посилення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища)

(реєстр. № 6563 від 08.06.2017 р.) внесений народними депутатами України Дзюбликом П.В., Кадикалом М.О., Тимчуком Д.Б., Рибаком І.П., Тімішем Г.І.

 

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Хоренжая Ірина Віталіїівна

 

Питання для розгляду

5.

Про прийняття рішення за результатами Круглого столу на тему: «Екологічні проблеми Донбасу»

 

Допов: Заступник голови Комітету Недава Олег Анатолійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

Мовчан Наталія Володимирівна

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про порядок денний засідання Комітету

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та головного консультанта секретаріату Комітету Школьної В.О. про проект Закону про внесення змін до статті 20-2 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" (реєстр. № 6530 від 01.06.2017 р.), внесений Кабінетом Міністрів України

 

В обговоренні взяли участь: Дирів А.Б., Дзюблик П.В., Недава О.А.,
Канцурак В.В., Гвозденко П.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до статті 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»  (реєстр. № 6530 від 01.06.2017 р.), внесений Кабінетом Міністрів України, на наступне засідання Комітету.

 

Рішення Комітету додається

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

                          Школьна Вікторія Олександрівна

 

Рішення прийнято: за – 9

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та головного консультанта секретаріату Комітету Бережного Є.О. щодо проекту Закону про внесення доповнень до Закону України "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення" (щодо посилення прозорості фінансово-господарської діяльності у зазначених сферах з метою протидії можливим зловживанням) (реєстр. № 6547 від 06.06.2017 р.) внесений народним депутатом України Константіновським В. Л.

 

В обговоренні взяли участь всі члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання законопроекту про внесення доповнень до Закону України "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення" (щодо посилення прозорості фінансово-господарської діяльності у зазначених сферах з метою протидії можливим зловживанням, реєстр. № 6547), поданого народним депутатом України Константіновським В. Л.

2. Рішення направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

                                                            Бережний Євген Олегович

 

Рішення прийнято: за – 9

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б., та головного консультанта секретаріату Комітету Мовчан Н.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння збереженню водних об'єктів і моря (реєстр. № 6559 від 08.06.2017 р.) внесений народними депутатами України Шевченком О.Л., Шевченком В.Л., Констанкевич І.М., Батенком Т.І., Дубініним О.І., Дідичем В.В., Купрієм В.М.

 

В обговоренні взяли участь всі члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння збереженню водних об’єктів і моря  (реєстр. № 6559) внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.

2.       Рішення направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

                                                           Мовчан Наталія Володимирівна

 

Рішення прийнято: за – 9

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голову підкомітету Дзюблика П.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" та Закону України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" (щодо посилення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища) (реєстр. № 6563 від 08.06.2017 р.) внесений народними депутатами України Дзюбликом П.В., Кадикалом М.О., Тимчуком Д.Б., Рибаком І.П., Тімішем Г.І.

 

В обговоренні взяли участь: Дзюблик П.В.,  Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань промислової політики та підприємництва внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (щодо посилення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища) (реєстр. № 6563 від 08.06.2017 р.), внесеного народними депутатами України Дзюбликом П.В., Кадикалом М.О., Тимчуком Д.Б., Рибаком І.П., Тімішем Г.І.

 

2. Рішення направити Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

 

 

Рішення Комітету додається

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

                                                           Хоренжая Ірина Віталіївна

 

Рішення прийнято: за – 9

 

 Питання для розгляду

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та Заступника голови Комітету Недави О.А. щодо прийняття рішення за результатами Круглого столу на тему: «Екологічні проблеми Донбасу»

В обговоренні взяли участь: Недава О.А., Рибак І.П., Дзюблик П.В.,
Борисюк М.М.

  

УХВАЛИЛИ:

1.       Схвалити рекомендації Круглого столу у Комітеті на тему: «Екологічні проблеми Донбасу» (додаються).

2. Направити рекомендації Круглого столу у Комітеті на тему: «Екологічні проблеми Донбасу» Президенту України, Кабінету Міністрів України, Раді національної безпеки і оборони України, Міністерству екології та природних ресурсів України, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб України, Міністерству оборони України, Міністерству охорони здоров'я України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку та торгівлі України, Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, Державній екологічній інспекції України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Державному агентству водних ресурсів України, Державному агентству лісових ресурсів України, Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління, Національній академії наук України, Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військово-цивільній адміністрації та Луганській обласній державній адміністрації, обласній військово-цивільній адміністрації.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: Заступник голови Комітету Недава Олег Анатолійович

                                                                          Хоренжая Ірина Віталіївна

                                                                          Мовчан Наталія Володимирівна                                                                        

 

Рішення прийнято: за – 9

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                                   А. ДИРІВ

 

Секретар Комітету                                                                                О. ЄДНАК