Засідання Комітету № 76 від 12.07.2018 (протокол засідання)

27 червня 2018, 23:40

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

______________________________________________________

 (вул. Шовковична, 4, кімн. 306, о 14.10)

12 липня

ЧИТАТИ ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ

І.Законопроекти, з опрацювання яких Комітет  визначено  головним:

Проект Закону про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року (р.№8328, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) (р.№6749, друге читання).

Проект Закону про державне регулювання у сфері мийних засобів
(р.№
8138, н.д. Балицький Є.).

Проект Закону про державне регулювання у сфері поводження із мийними засобами (р.№8138-1, н.д. Недава О.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання (р.№8347, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання відносин, які стосуються підготовки собак до полювання (р.№8256, н.д. Каплін С. та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб) (р.№8308, н.д. Марченко О. та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня соціального захисту постраждалих осіб (р.№8308-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.).

 

ІІ.Законопроети, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" (р.№8464,  н.д. Богомолець О. та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (р.№7471-д, н.д  Домбровський О. та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії (р.№5550-д, н.д. Домбровський О. та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" (щодо погодження надання надр у користування) (р.№8540, н.д. С.Шахов).

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення вимог охорони та використання пасовищ і сінокосів (р.№8523, н.д. В.Кривохатько).

 

Інші питання:

Про звернення Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» щодо повідомлень у засобах масової інформації стосовно високого рівня забруднення радіонуклідами продуктів харчування на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської

катастрофи, та необхідності затвердження оновленого складу Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

План роботи Комітету на період дев’ятої сесії

Пропозиції Комітету до проекту порядку денного дев’ятої сесії

Звіт про роботу Комітету за період восьмої сесії.