Комітет підтримує прийняття за основу проект Закону № 8462-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги»

23 листопада 2018, 14:39

 Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи 20 листопада 2018 року, відповідно до предметів відання, розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» (реєстр. № 8462-д від 18.10.2018), поданий народним депутатом України Данченком О.І.
Метою законопроекту, на думку суб’єкта права законодавчої ініціативи, є приведення термінології законодавчих актів у відповідність до законодавства у сфері електронних довірчих послуг.
Комітет зазначає, що законопроектом пропонується, зокрема, внести зміни до Законів України «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», «Про пестициди і агрохімікати», «Про відходи», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ», «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів», «Про карантин рослин», «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо приведення їх положень у відповідність до законодавства у сфері електронних довірчих послуг, оскільки. Фактично законопроект містить лише одну окрему пропозицію: замінити термін «електронний цифровий підпис» на термін «електронний підпис» для забезпечення використання нового понятійного апарату, запровадженого у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги». Реалізація положень законопроекту не суперечитиме положенням природоохоронного законодавства.
За результатами розгляду Комітет рекомендує головному комітету -Комітету з питань інформатизації та зв’язку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» (реєстр. № 8462-д).