Протокол засідання Комітету № 87 від 07.02.2019

08 лютого 2019, 22:48

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

87

                                                                                 07             лютого            2019

 

 

м. Київ

вул. Грушевського, 5

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету Дирів А.Б.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Балицький Є.В., Валентиров С.В., Дзюблик П.В., Єднак О.В., Колєсніков Д.В., Ленський О.О., Рибак І.П., Сажко С.М.,
Тригубенко С.М.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Недава О.А., Москаленко Я.М., Чепинога В.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

 

Комітет є головним по законопроектах

1.      

Проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій" (реєстр. № 9270 від 17.01.2019, доопрацьований), внесений народними депутатами України Рибаком І.П., Дзюбликом П.В., Люшняком М.В.

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Гуцало Ірина Вікторівна

Читати рішення

2.      

Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України "Про адміністративні послуги" та "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" (реєстр. № 9332 від 23.11.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О. та
Дирівом А.Б.

 

Допов.: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Приліпко Ірина Сергіївна

Читати рішення

3.      

Про внесення змін до плану роботи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

Допов: Перший заступник Голови Комітету Дирів Анатолій Борисович

Борисюк Михайло Миколайович

4.      

Про кадрові призначення в секретаріаті Комітету

 

Допов: Перший заступник Голови Комітету Дирів Анатолій Борисович

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про порядок денний засідання Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Затвердити порядок денний.

 

Рішення прийнято: за – 10.

 

Комітет є головним по законопроектах

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б про проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій" (реєстр. № 9270 від 17.01.2019, доопрацьований), внесений народними депутатами України
Рибаком І.П., Дзюбликом П.В., Люшняком М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій" (реєстр. № 9270 від 17.01.2019 р., доопрацьований), поданий народними депутатами України Рибаком І.П., Дзюбликом П.В. та Люшняком М.В., за результатами розгляду прийняти за основу та в цілому як Закон.

2.              Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Рибака Івана Петровича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято:

за основу та в цілому як Закон – 6,

за основу –3,

не голосував - 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Гуцало Ірина Вікторівна

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про повернення до розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України "Про адміністративні послуги" та "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" (реєстр. № 9332 від 23.11.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О. та Дирівом А.Б.

 

Рішення прийнято: за – 7, не голосували – 3.

 

2-1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України "Про адміністративні послуги" та "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" (реєстр. № 9332 від 23.11.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О. та Дирівом А.Б.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                  Скасувати рішення Комітету № 86/2 від 05 лютого 2019 року про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (реєстр. № 9332).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (реєстр.
№ 9332)
за результатами розгляду у першому читанні, прийняти за основу.

3.                  Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити голову підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду, Дзюблика Павла Володимировича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7, не голосували – 3.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Приліпко Ірина Сергіївна

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про внесення змін до плану роботи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Запропоновано провести круглий стіл на тему: «Лісовпорядкування в Україні: стан справ та необхідні зміни» у червні 2019 року. Відповідальний за підготовку Секретар Комітету, народний депутат України Єднак О.В.

 

Рішення не прийнято.

 

Голосували: за – 4, утримались – 4, не голосували – 2.

 

Відповідальні: Перший заступник Голови Комітету Дирів Анатолій Борисович

Борисюк Михайло Миколайович

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про кадрові призначення в секретаріаті Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Підтримати пропозицію Першого заступника Голови Комітету та керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи щодо призначення шляхом переведення на посаду головного консультанта секретаріату Комітету Ярмоленко Оксани Василівни.

2.              Направити Першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючому справами Боднару П.О. подання про призначення порядком переведення на вакантну  посаду головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи начальника Управління організаційної діяльності - старшого державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції України Ярмоленко Оксани Василівни.

 

Рішення прийнято: за – 8, не голосувли – 2.

 

Відповідальні: Перший заступник Голови Комітету Дирів Анатолій Борисович

Борисюк Михайло Миколайович

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                               А. ДИРІВ

 

Секретар Комітету                                                                           О. ЄДНАК