За підсумками розгляду Комітет дійшов висновку щодо доцільності підтримки прийняття у першому читанні за основу проекту Закону № 9465 про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення

11 лютого 2019, 10:04

 05 лютого 2019 року Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув відповідно до предметів відання проект Закону про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення (реєстр. № 9465 від 11.01.2019 року), внесений Кабінетом Міністрів України.
Метою прийняття законопроекту є забезпечення виконання Указу Президента України від 5 липня 2018 р. № 196 «Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного  забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами».
Законопроектом передбачається статтю 284 Податкового кодексу України доповнити нормою, відповідно до якої, плата за землю за земельні ділянки в зоні відчуження, зоні безумовного (обов’язкового) відселення, які надані (передані) в постійне користування природоохоронним установам, справляється у розмірі, який не може перевищувати 15 відсотків податку, обчисленого відповідно до статей 274 і 277 цього Кодексу.
За підсумками розгляду законопроекту Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття у першому читанні за основу проекту Закону про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення (реєстр. № 9465 від 11.01.2019 року), внесений Кабінетом Міністрів України.