Протокол засідання Комітету № 90 від 12.03.2019

15 березня 2019, 21:47

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

№ 90

                                                                                 12             березня            2019

 

 

м. Київ

вул. Грушевського, 5

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету Дирів А.Б.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Балицький Є.В., Дзюблик П.В., Колєсніков Д.В., Недава О.А., Рибак І.П., Сажко С.М.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Валентиров С.В., Єднак О.В., Ленський О.О., Москаленко Я.М., Тригубенко С.М., Чепинога В.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Комітет є головним по законопроектах

1.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини (реєстр. № 9504 від 24.01.2019), внесений народними депутатами України Єднаком О.В., Веселовою Н.В., Гопко Г.М., Солов’єм Ю.І.,
Кишкарем П.М., Рибаком І.П. та іншими народними депутатами України

 

Допов: секретар Комітету Єднак Остап Володимирович

голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

2.      

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо справедливого розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату)

(реєстр. № 10030 від 08.02.2019), внесений народними депутатами України Березюком О.Р., Романовою А.А., Діденком І.А. та іншими народними депутатами України

та

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо рентної плати за користування надрами

(реєстр. № 10030-1 від 18.02.2019), внесений народним депутатом Матківським Б.М.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Лопушенко Олександр Іванович

Бережний Євген Олегович

3.      

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збільшення доходів місцевих бюджетів шляхом зміни зарахування екологічного податку та рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин)

(реєстр. № 10039 від 12.02.2019),  внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Павловим К.Ю., Колєсніковим Д.В., Гальченком А.В.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

Бережний Євген Олегович

4.      

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни коефіцієнтів розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату для місцевих бюджетів

(реєстр. № 10074 від 20.02.2019), внесений народним депутатом України Вітком А.Л.

 

 Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Бережний Євген Олегович

Лопушенко Олександр Іванович

5.      

Проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо забезпечення доступності необхідними публічними послугами

(реєстр. № 10073 від 20.02.2019), внесений народним депутатом України Вітком А.Л.

Допов: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Гуцало Ірина Вікторівна

6.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо гуманітарної допомоги

(реєстр. № 10038 від 12.02.2019),  внесений Кабінетом Міністрів України

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

Питання для розгляду

7.      

Про лист Рахункової палати України щодо аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління на здійснення її діяльності.

 

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Войтович Людмила Василівна

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про порядок денний засідання Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Затвердити порядок денний.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Комітет є головним по законопроектах

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини (реєстр.

9504 від 24.01.2019), внесений народними депутатами України Єднаком О.В., Веселовою Н.В., Гопко Г.М., Солов’єм Ю.І., Кишкарем П.М., Рибаком І.П. та іншими народними депутатами України

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини (реєстр. № 9504                    від 24.01.2019 р.), внесений народними депутатами України Єднаком О.В., Веселовою Н.В., Рибаком І.П. та іншими народними депутатами України, повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Дзюблика Павла Володимировича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

 

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо справедливого розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату) (реєстр. № 10030 від 08.02.2019), внесений народними депутатами України Березюком О.Р., Романовою А.А., Діденком І.А. та іншими народними депутатами України та проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо рентної плати за користування надрами (реєстр. № 10030-1 від 18.02.2019), внесений народним депутатом Матківським Б.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо справедливого розподілу плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату, реєстр.
№ 10030), внесеного народними депутатами України Березюком О. Р., Романовою А. А., Діденком І. А., Зубачем Л. Л., Сидоровичем Р. М.,
Семенухою Р. С., Семенченком С. І., Пастухом Т. Т.
, та альтернативного законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо рентної плати за користування надрами (реєстр. № 10030-1), внесеного народним депутатом України Матківським Б. М.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 6, утримався – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Лопушенко Олександр Іванович

Бережний Євген Олегович

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збільшення доходів місцевих бюджетів шляхом зміни зарахування екологічного податку та рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин) (реєстр. № 10039 від 12.02.2019),  внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Павловим К.Ю., Колєсніковим Д.В., Гальченком А.В.

 

Запропоновано проект Закону прийняти за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збільшення доходів місцевих бюджетів шляхом зміни зарахування екологічного податку та рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (реєстр. № 10039 від 12.02.2019 р.), поданий народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Павловим К.Ю., Колєсніковим Д.В., Гальченком А.В., з урахуванням пропозицій Комітету, викладених у мотивувальній частині

2.              Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 5, проти – 1, утримався – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

Бережний Євген Олегович

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни коефіцієнтів розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату для місцевих бюджетів (реєстр. № 10074 від 20.02.2019), внесений народним депутатом України Вітком А.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни коефіцієнтів розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату для місцевих бюджетів (реєстр. № 10074), внесений народним депутатом України Вітком А. Л.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 5, проти – 1, утримався – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Бережний Євген Олегович

Лопушенко Олександр Іванович

 

5.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо забезпечення доступності необхідними публічними послугами (реєстр. № 10073 від 20.02.2019), внесений народним депутатом України Вітком А.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання проекту Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо забезпечення доступності необхідними публічними послугами (реєстр. № 10073 від 20.02.2019 року), поданого народним депутатом України              Вітком А.Л.

2.              Рішення Комітету направити до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 6, проти – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Гуцало Ірина Вікторівна

 

6.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо гуманітарної допомоги (реєстр. № 10038 від 12.02.2019),  внесений Кабінетом Міністрів України

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Рекомендувати Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю врахувати пропозиції Комітету, викладені у мотивувальній частині рішення, до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо гуманітарної допомоги (реєстр. № 10038) .

2.          Рішення Комітету направити до Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

Питання для розгляду

 

7.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про лист Рахункової палати України щодо аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління на здійснення її діяльності.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Інформацію Рахункової палати України стосовно результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління на здійснення її діяльності, взяти до відома.

2.          Рекомендувати Міністерству екології та природних ресурсів України і Державному закладу «Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління» усунути виявлені аудитом порушення та недоліки та не допускати їх у майбутньому.

3.          Рекомендувати Міністерству екології та природних ресурсів України здійснити внутрішній аудит з питань діяльності Академії та звіт про його результати надіслати до Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

4.          Рішення направити до Рахункової палати України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного закладу «Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління».

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Войтович Людмила Василівна

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                               А. ДИРІВ

 

Секретар Комітету                                                                           О. ЄДНАК