Голова Комітету О.В.Бондаренко разом членами Комітету взяли участь у засіданні Громадської ради при Мінприроди

09 вересня 2019, 13:59

 5 вересня 2019 року голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, заступник голови Комітету Олена Криворучкіна та члени Комітету Ірина Луценко та Анжеліка Лабунська взяли участь у засіданні Громадської ради при Мінприроди, на якому обговорювались пріоритетні питання у сфері охорони довкілля.
У своєму виступі перед громадськістю Олег Бондаренко наголосив на важливості та пріоритетності збереження функцій охорони довкілля в новоствореному Міністерстві енергетики та захисту довкілля. Зауважив, що це має суттєве значення для побудови моделі розвитку нашої держави на засадах сталого розвитку.
Крім того, члени Комітету та Громадська рада висловили одностайну позицію щодо некоректності назви новоутвореного міністерства, а саме, якщо Міненерговугілля приєднується до Мінприроди, яке забезпечує реалізацію екологічної політики на міжсекторальному (галузевому) і міжрегіональному рівні, то назва має бути Міністерство захисту довкілля та енергетики. Це логічно та має суттєве значення. З цього приводу аналогічні коментарі отримані і від міжнародних організацій.
Також, однією із ключових тем обговорення на засіданні Громадської ради було питання ліквідації Державної екологічної інспекції України.
У своєму виступі очільник Комітету зауважив, що діяльність Держекоінспекції підлягає аудиту, перегляду та докорінній зміні штату. У зв’язку з цим Комітет звернеться до новопризначеного Уряду щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України стосовно ліквідації ДЕІ. Також Олег Бондаренко висловив сподівання, що найближчим часом буде розроблена база для діяльності нового дієвого природоохоронного органу.
Представники Комітету та члени Громадської ради Мінприроди дійшли згоди щодо необхідності подальшої плідної співпраці Комітету з громадськістю та громадськими організаціями природоохоронного спрямування.