Комітет висловився на користь прийняття за основу проекту Закону № 2372 про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії

19 листопада 2019, 18:00

 На своєму засідання Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (реєстр. № 2372 від 01.11.2019р.), внесеного народними депутатами України Шипайлом О.І., Припутенем Д.С., Жупаниним А.В., Камельчуком Ю.О. та Герусом А.М.
Законопроектом пропонується внести зміни до Законів України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» і «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо непоширення дії зазначених законів на нагляд за дотриманням вимог безпеки використання ядерної енергії та ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії.
Комітет відмічає необхідність приведення чинного законодавства у відповідність до міжнародних зобов’язань України та його вдосконалення з метою усунення суперечок та протирічь в законодавчих актах в частині провадження дозвільної системи та наглядової діяльності у сфері господарської діяльності.
За підсумками обговорення Комітет з питань екологічної політики та природокористування вирішив рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (реєстр. № 2372).