Протокол засідання Комітету № 13 від 13.11.2019

18 листопада 2019, 10:41

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 

13

 

                                                                               13        листопада      2019

 

 

 

 

м. Київ

 

 

 

 

 

 

ГОЛОВУЄ: голова Комітету Бондаренко О.В.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Івахів С.П., Криворучкіна О.В.,
Маріковський О.В., Фельдман О.Б., Овчинникова Ю.Ю., Задорожний А.В., Кривошеєв І.С., Нестеренко К.О., Прощук Е.П., Якименко П.В., Шахов С.В.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Андрійович З.М., Лабунська А.В.,
Яценко А.В.

 

Присутні працівники секретаріату: Халімон Г.В., Прощенко О.В.,
Воловенко О.П., Гуцало І.В., Лопушенко О.І., Приліпко І.С., Омельянець С.М., Хоренжая І.В., Ярмоленко О.В.

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету: Бондаренка О.В. – Мовчан Н.В., Жук С.В., Петрова А.Ф., Фельдмана О.Б. – Лойко Л.І., Лабунської А.В. – Іванов С.Б., Прощука Е.П. – Турик М.В., Якименка П.В. – Волкова Ю.М., Шахова С.В. –
Давиденко І.С., Маріковського О.В. – Вусик О.В., Зарудна А.С.,
Нестеренка К.О. – Ільєнко А.В., Андрійовича З.М. – Кучерак В.Л.,
Івахіва С.П. – Попова Н.В., Овчинникової Ю.Ю. – Сіпєєв В.А.,
Криворучкіної О.В. – Козачок О.М.



 

ЗАПРОШЕНІ:

Абрамовський Роман Романович – заступник міністра енергетики та захисту довкілля України.

Бучко Володимир Анатолійович - директор юридичного департаменту Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Головчук Юлія Анатоліївна – начальник відділу ОНС ПрАТ «ХайдельбергЦемент Україна».

Капустюк Анатолій Анатолійович – заступник директора комунального підприємства «Волиньприродресурс».

Куцевол Анатолій Анатолійович – директор команди підтримки реформи при Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

Столбова Марія Андріївна – помічник народного депутатата України ІХ скликання Василенко Л.В.

Тріпайло Руслана Федорівна - заступник голови Держатомрегулювання.

Тимочко Степан Теодосійович - член Всеукраїнської екологічної ліги.

Чистяков Олександр Володимирович - голова Національної екологічної ради України.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

Комітет є головним по законопроектах

 

1.     

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року"

(реєстр. № 2157 від 19.09.2019), внесений народним депутатом України Бабенком М.В.

 

Допов.: голова підкомітету  Андрійович Зіновій Мирославович
Бережний Євген Олегович

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

2.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)

(реєстр. № 2339 від 29.10.2019), внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Якименком П.В., Тищенком М.М. та іншими народними депутатами України.

та

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (щодо збільшення розмірів штрафів за забруднення атмосферного повітря)

(реєстр. № 2339-1 від 29.10.2019), внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М., Матусевичем О.Б. та Овчинниковою Ю.Ю.

 

Допов.:голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

3.     

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров'я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України

(реєстр. № 2367 від 01.11.2019), внесений народними депутатами України Шевченком Є.В., Гетманцевим Д.О., Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України.

 

Допов.:голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Омельянець Сергій Миколайович

Хоренжая Ірина Віталіївна

4.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров'я населення

(реєстр. № 2296 від 19.09.2019), внесений народними депутатами України Радуцьким М.Б., Зінкевич Я.В., Макаренком М.В. та іншими народними депутатами України.

 

Допов.:голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Омельянець Сергій Миколайович

Хоренжая Ірина Віталіївна

5.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії

(реєстр. № 2372 від 01.11.2019), внесений народними депутатами України Шипайлом О.І., Припутенем Д.С., Жупаниним А.В. та іншими народними депутатами України.

 

Допов.:голова підкомітету Кривошеєв Ігор Сергійович

Гуцало Ірина Вікторівна

Питання для розгляду

6.     

Про створення робочої групи щодо розроблення проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо зобов’язання суб’єкта господарювання встановлювати автоматичні системи контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; визначення підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 

Допов.: заступник голови Комітету
Криворучкіна Олена Володимирівна

Хоренжая Ірина Віталіївна

Лопушенко Олександр Івановичіївна

7.     

Про проект рішення про рекомендації засідання круглого столу на тему: «Забруднення атмосферного повітря: види, моніторинг та рішення в контексті європейської інтеграції»

 

Допов.: заступник голови Комітету
Маріковський Олександр Валерійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

8.     

Про лист Міністерства енергетики та захисту довкілля України щодо оновлення складу робочої групи з підготовки 2-го Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди.

 

Допов.: голова Комітету Бондаренко Олег Володимирович

Бережний Євген Олегович

9.     

Про лист депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» щодо звернення голови Львівської обласної державної адміністрації Мальського М.М. стосовно врегулювання проблеми випалювання сухої рослинності.

 

Допов.:голова підкомітету Шахов Сергій Володимирович

Лопушенко Олександр Іванович

 

Різне

 

10.  

Про лист народного депутата України Нестеренка К.О. щодо створення робочої групи для опрацювання законопроекту № 2207-1 від 16.10.2019 «Про управління відходами»

Допов.: голова Комітету Бондаренко Олег Володимирович
Омельянець Сергій Миколайович

11.  

Про лист народного депутата України Прощука Е.П. стосовно запрошення на Міжнародну конференцію «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи»

 

Допов.: народний депутат України – член Комітету

Прощук Едуард Петрович

12.  

Про звернення Голови Національної екологічної ради України

О. Чистякова

 

Допов.: голова підкомітету Овчинникова Юлія Юріївна

Ярмоленко Оксана Василівна

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про порядок денний засідання.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Затвердити порядок денний без змін.

 

Порядок денний затверджено: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та заступника керівника секретаріату Комітету Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року" (реєстр. № 2157 від 19.09.2019), внесений народним депутатом України Бабенком М.В.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Халімон Г.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання законопроект про внесення змін до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року" (реєстр. № 2157), поданий народним депутатом України Бабенком М. В.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів, народного депутата України Андрійовича Зіновія Мирославовича.

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович

Бережний Євген Олегович

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Якименка П.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) (реєстр. 2339 від 29.10.2019), внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Якименком П.В., Тищенком М.М. та іншими народними депутатами України.

та проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (щодо збільшення розмірів штрафів за забруднення атмосферного повітря) (реєстр. № 2339-1 від 29.10.2019), внесений народними депутатами України
Василевською-Смаглюк О.М., Матусевичем О.Б. та Овчинниковою Ю.Ю.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Якименко П.В. та
Прощук Е.П.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) (реєстр. № 2339 від 29.10.2019), внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Якименком П.В., Тищенком М.М. та іншими, з врахуванням пропозиції, викладеної у мотивувальній частині. При подальшому опрацюванні проекту Закону реєстр. № 2339, у разі його прийняття за основу, врахувати окремі положення проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (щодо збільшення розмірів штрафів за забруднення атмосферного повітря) (реєстр. № 2339-1 від 29.10.2019), внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М., Матусевичем О.Б. та Овчинниковою Ю.Ю., щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення навколишнього природного середовища.

2.              Рішення направити Комітету з питань правоохоронної діяльності.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та головного консультанта Омельянця С.М, про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров'я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України (реєстр.
2367 від 01.11.2019), внесений народними депутатами України
Шевченком Є.В., Гетманцевим Д.О., Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Івахів С.П.,
Якименко П.В., Шахов С.В., Омельянець С.М. та Тимочко С.Т.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики внести пропозицію Верховній Раді України про повернення на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоровя та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України (реєстр. № 2367).

2. Висновок направити Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Омельянець Сергій Миколайович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Якименка П.В. про проект Закону про про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров'я населення (реєстр. 2296 від 19.09.2019), внесений народними депутатами України Радуцьким М.Б., Зінкевич Я.В., Макаренком М.В. та іншими народними депутатами України.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Якименко П.В. та
Івахів С.П.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування проект Закону України про внесення змін до  деяких законів України  щодо запобігання  несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення внести пропозицію до Верховної Ради України по прийняття його за основу.

2. Висновок направити до Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

Рішення прийнято: за – 10, проти – 1, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Омельянець Сергій Миколайович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Кривошеєва І.С. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (реєстр. 2372 від 01.11.2019), внесений народними депутатами України Шипайлом О.І., Припутенем Д.С., Жупаниним А.В. та іншими народними депутатами України.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Кривошеєв І.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (реєстр. № 2372 від 01.11.2019р.), внесеного народними депутатами України Шипайлом О.І., Припутенем Д.С.,
Жупаниним А.В., Камельчуком Ю.О. та Герусом А.М.

2.              Рішення Комітету направити до Комітету з питань економічного розвитку.

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Кривошеєв Ігор Сергійович

Гуцало Ірина Вікторівна

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про створення робочої групи щодо розроблення проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо зобов’язання суб’єкта господарювання встановлювати автоматичні системи контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; визначення підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Криворучкіна О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Створити Робочу групу щодо розроблення проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо зобов’язання суб’єкта господарювання встановлювати автоматичні системи контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; визначення підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та затвердити її склад (додається).

2. Призначити керівником Робочої групи заступника голови Комітету, народного депутата України Криворучкіну О.В. та доручити їй, за погодженням з Головою Комітету, у разі необхідності вносити зміни до складу Робочої групи щодо розроблення проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо зобов’язання суб’єкта господарювання встановлювати автоматичні системи контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; визначення підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: заступник голови Комітету

Криворучкіна Олена Володимирівна

Хоренжая Ірина Віталіївна

Лопушенко Олександр Іванович

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та головного консультанта Хоренжої І.В. про проект рішення про рекомендації засідання круглого столу на тему: «Забруднення атмосферного повітря: види, моніторинг та рішення в контексті європейської інтеграції»

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Криворучкіна О.В., Маріковський О.В., Хоренжая І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Інформацію взяти до відома.

2.              З метою об’єднання зусиль щодо удосконалення законодавства з питань охорони та моніторингу атмосферного повітря учасників засідання круглого столу та Робочої групи щодо розроблення проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо зобов’язання суб’єкта господарювання встановлювати автоматичні системи контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; визначення підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, включити до складу зазначеної Робочої групи заступника голови Комітету Маріковського О.В., голову підкомітету Якименка П.В. та членів підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища, експертів з наближення законодавства Команди підтримки реформ при Міністерстві енергетики і захисту довкілля України, представників Проекту «Підтримка Парламенту України з питань сталої енергетики та охорони довкілля» та громадських організацій - учасників круглого столу (за згодою).

3.              Рекомендувати:

 

Кабінету Міністрів України

прискорити розробку та подання до Верховної Ради України:

проекту закону України про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення;

проекту закону України про реєстр промислового забруднення.

4. Рішення направити Кабінету Міністрів України.

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: заступник голови Комітету

Маріковський Олександр Валерійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про лист Міністерства енергетики та захисту довкілля України щодо оновлення складу робочої групи з підготовки 2-го Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Криворучкіна О.В., Овчинникова Ю.Ю., Прощук Е.П.

 

 

За пропозицією голови Комітету Бондаренка Олега Володимировича у зв’язку з залишенням секретарем Комітету Фельдманом Олександром Борисовичем засідання Комітету, тимчасово покласти виконання повноважень секретаря Комітету на народного депутата України – заступника голови Комітету Криворучкіну Олену Володимирівну.

 

Рішення прийнято: за – 10, утримався – 1, відсутні під час голосування - 1.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію, викладену у листі Міністерства енергетики та захисту довкілля України, взяти до відома.

2. До складу робочої групи з підготовки 2-го Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди надати такі кандидатури:

Бондаренко Олег Володимирович – народний депутат України, голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування,

Якименко Павло Віталійович - народний депутат України, голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища,

Овчинникова Юлія Юріївна - народний депутат України, голова підкомітету лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду,

Бережний Євген Олегович – головний консультант секретаріату Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

3. Направити до Міністерства енергетики та захисту довкілля України пропозиції щодо представників Комітету з питань екологічної політики та природокористування для включення до складу робочої групи з підготовки
2-го Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди.

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування – 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Якименко Павло Віталійович

Бережний Євген Олегович

 

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та головного консультанта Лопушенка О.І. про лист депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» щодо звернення голови Львівської обласної державної адміністрації Мальського М.М. стосовно врегулювання проблеми випалювання сухої рослинності.

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Шахов С.В.,
Лопушенко О.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності під час опрацювання законопроектів про внесення змін в законодавство про адміністративні правопорушення розглянути лист першого заступника голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу»
Корнієнка О.С. стосовно пропозицій, що надані головою Львівської обласної державної адміністрації Мальським М.М., щодо внесення змін до законодавчих актів України в частині врегулювання проблеми випалювання сухої рослинності.

2. Рішення направити першому заступнику голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Корнієнку О.С., Комітету з питань правоохоронної діяльності, Львівській обласній державній адміністрації.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутні під час голосування – 2.

 

Відповідальні: голова підкомітету Шахов Сергій Володимирович

Лопушенко Олександр Іванович

 

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про лист народного депутата України Нестеренка К.О. щодо створення робочої групи для опрацювання законопроекту № 2207-1 від 16.10.2019 «Про управління відходами»

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Нестеренко К.О., Маріковський О.В., Абрамовський Р.Р., Овчинникова Ю.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Утворити робочу групу з питання підготовки узгодженого проекту Закону України про управління відходами під головуванням Голови підкомітету з питань державної політики у сфері поводження з відходами, народного депутата України Нестеренка К.О.

2. Включити до складу робочої групи членів підкомітету з питань державної політики у сфері поводження з відходами народних депутатів України Андрійовича З.М., Задорожного А.В., Лабунську А.В., Прощука Е.П., а також народних депутатів України - членів Комітету Криворучкіну О.В., Кривошеєва І.С., Овчинникову Ю.Ю.

3. Запросити до участі в роботі робочої групи представників фракцій та груп у Верховній Раді України, Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Комітету з питань економічного розвитку, Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Міністерства розвитку громад та територій України.

 

Рішення прийнято: за – 9, відсутні під час голосування – 3.

 

Відповідальні: голова підкомітету Нестеренко Кирилл Олександрович

Омельянець Сергій Миколайович

 

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про лист народного депутата України Прощука Е.П. стосовно запрошення на Міжнародну конференцію «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи»

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Прощук Е.П.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію взяти до відома.

 

Рішення прийнято: за – 9, відсутні під час голосування – 3.

 

Відповідальні: народний депутат України – член Комітету

Прощук Едуард Петрович

 

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про звернення голови Національної екологічної ради України О. Чистякова

 

В обговоренні взяли участь: Бондаренко О.В., Маріковський О.В., Абрамовський Р.Р., Овчинникова Ю.Ю., Шахов С.В., Чистяков О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію, викладену у зверненні Голови Національної екологічної ради України О. Чистякова, взяти до відома.

2. Питання про масову загибель водних живих ресурсів внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів розглянути на засіданні підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду.

3. Врахувати питання підвищення адміністративної відповідальності та запровадження кримінальної відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства під час розробки проекту закону України про державний екологічний контроль.

 

Рішення прийнято: за – 8, відсутні під час голосування – 4.

 

Відповідальні: голова підкомітету Овчинникова Юлія Юріївна

Ярмоленко Оксана Василівна

 

 

 

Голова Комітету                                                                     О. Бондаренко

 

 

Секретар Комітету                                                                 О. Фельдман