Під час розгляду проекту Постанови № 3345 Комітет заслухав інформацію щодо поточного стану ліквідації пожежі у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення та на об’єктах Чорнобильської АЕС

07 травня 2020, 12:09

Під час розгляду проекту Постанови про заслуховування інформації про стан і наслідки ліквідації пожежі у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення та на об’єктах Чорнобильської АЕС (реєстр. № 3345 від 16.04.2020р.), поданої народними депутатами України Поляковим А.Е., Чорним Д.С. та Бородіним В.В., Комітет заслухав інформацію заступника Міністра енергетики та захисту довкілля України Абрамовського Р.Р., Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Калашника С.В. та Першого заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Мельчуцького О.Г. щодо поточного стану ліквідації пожежі у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення та на об’єктах Чорнобильської АЕС.
Працівники лісової охорони ДСП «Північна Пуща» проводять постійний моніторинг і патрулювання територій зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення, що постраждали від лісової пожежі, та обстеження і проливання місць залягання торфу, який тліє в межах пройдених вогнем лісових кварталів – зокрема, на територіях Луб’янського, Денисовицького, Паришівського та Дитятківського лісництв.
Враховуючи інформацію заступника Міністра енергетики та захисту довкілля України Абрамовського Р.Р., Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Калашника С.В. та Першого заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Мельчуцького О.Г. про те, що станом на 06 травня 2020 року на територіях зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення не було зафіксовано лісових пожеж протягом останніх п’ятьох днів та відсутня небезпека розповсюдження потенційно забруднених повітряних мас внаслідок пожеж у зоні відчуження, Комітет рекомендував авторам проекту Постанови Верховної Ради України про заслуховування інформації про стан і наслідки ліквідації пожежі у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення та на об’єктах Чорнобильської АЕС (реєстр. № 3345 від 16.04.2020р.) уточнити перелік посадових осіб, які пропонуються для виступу, та визначитись щодо актуальності розгляду зазначеного проекту постанови на засіданні Верховної Ради України.