17 червня відбулося чергове засідання Комітету у форматі відеоконференції

19 червня 2020, 09:24

Під час засідання Комітету у форматі відеоконференції, яке відбулося 17 червня 2020 р., народні депутати України - члени Комітету розглянули Програму діяльності Кабінету Міністрів України (проект Постанови Верховної Ради України № 3330, доопрацьований). За підсумками обговорення були напрацьовані зауваження, викладені у Рішенні Комітету, яке направлено до Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку та Кабінету Міністрів України.
За результатами обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 3664 від 15.06.2020), поданого народними депутатами України Бондаренком О.В., Криворучкіною О.В., Прощуком Е.П. та іншими народними депутатами України, Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту за основу та врахувати зауваження, висловлені у мотивувальній частині Рішення Комітету, при подальшому опрацюванні вказаної законодавчої ініціативи.
За підсумками розгляду законопроекту № 3508 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання і водовідведення, внесеного народними депутатами України Пивоваровим Є.П., Семінським О.В., Люботою Д.В. та іншими народними депутатами України Комітет рекомендуватиме Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу у першому читанні.
Також Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняти за основу у першому читанні проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення (реєстр. № 3515 від 20.05.2020 р.), внесеного народними депутатами України Третьяковою Г.М., Струневичем В.О., Арсенюком О.О. та іншими народним  депутатами України, а позитивні положення альтернативного проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму (реєстр. № 3515-1 від 05.06.2020 р.), внесеного народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В, використати при доопрацюванні законопроекту (реєстр. № 3515) до другого читання.
Вивчивши матеріали проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (щодо реалізації лікарських засобів, що містять спиртові або водно-спиртові настої), поданий народним депутатом України Скориком М.Л. та іншими народними депутатами України (реєстр. № 3578 від 02.06.2020 р.), Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує внести пропозицію про прийняття його у першому читанні за основу.
Окрім цього, народні депутати України - члени Комітету вирішили рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу з урахуванням зауважень Комітету, викладених у мотивувальній частині, законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин (реєстр. № 3576), поданий народними депутатами України Якименком П. В., Бондаренком О. В., Бакумовим О. С., Маріковським О. В., Овчинниковою Ю.Ю., Криворучкіною О. В., Шаховим С. В., Яценком А. В. та іншими.