30 вересня 2020 р. відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
01 жовтня 2020, 12:05

30 вересня 2020 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув ряд питань законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, було розглянуто законопроект про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (реєстр. № 3518), поданий народними депутатами України Рубльовим В.В., Матусевичем О.Б. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення про його доопрацювання.

Комітет взяв до відома інформацію щодо законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідального поводження з домашніми та дикими тваринами, які утримуються у неволі (реєстр. № 3796), внесеного народними депутатами України Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України. Було прийнято рішення продовжити роботу над законопроектом та його обговорення у широкому колі фахівців, експертів та громадськості на базі Комітету.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері ідентифікації та реєстрації домашніх та диких тварин, які утримуються у неволі (реєстр. № 3797), внесений народними депутатами України Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України Комітет прийняв рішення про підтримку його прийняття за основу.

Також було розглянуто лист Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики про проведення у період з 12 до 16 жовтня 2020 року круглого столу з обговорення питань, що стосуватимуться оподаткування екологічним податком. Комітет вирішив підготуватися до засідання круглого столу та доручив Голові Комітету спрямувати необхідні для засідання матеріали до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики для його проведення у дату, визначену Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики.

Комітет розглянув лист народного депутата України Маріковського О.В. про проведення круглого столу щодо найкращих практик утилізації відходів промисловості і вирішив провести його 12.11.2020 об 11:00 в режимі відео-конференції.

Комітет розглянув лист народного депутата України Андрійовича З.М. про звітування перед народними депутатами-членами Комітету, в рамках рішення Комітету про заслуховування керівників центральних органів виконавчої влади Голови Державної служби геології та надр України. Комітет вирішив запросити до участі на засіданні Комітету 05.11.2020 Голову Державної служби геології та надр України Опімаха Р.Є. щодо звіту, зокрема, про діяльність Держгеонадр, про законопроектну роботу, про імплементацію законів України, про оперативні і кадрові питання. Підготовку зазначеного засідання доручено голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів народному депутату України Андрійовичу З.М.

 Переглянути відеоматеріали