17 лютого 2021 р. відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
17 лютого 2021, 17:27

17 лютого 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроекти про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України (реєстр. №4622), поданий Кабінетом Міністрів України, про внесення змін до статті 89 Бюджетного кодексу України (реєстр. №4692), поданий народними депутатами України Кравчуком Є.М., Потураєвим М.Р., про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства (реєстр. №4668), поданий Кабінетом Міністрів України та підтримано їх прийняття за основу.

За результатами розгляду законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби (реєстр. №4643-д), поданий народними депутатами України Ковальчуком О.В., Совою О.Г. та іншими народними депутатами України, про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України (реєстр. №4644-д), поданий народними депутатами України Ковальчуком О.В., Совою О.Г. та іншими народними депутатами України, Комітет прийняв рішення щодо їх відхилення.

Розглянувши законопроекти про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України (реєстр. №4664), поданий Кабінетом Міністрів України, про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (реєстр. №1117, доопрацьований), поданий народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В., Бойком Ю.А. та іншими народними депутатами України, прийнято рішення підтримати їх прийняття за основу за умови врахування зауважень Комітету.

Комітет розглянув законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства (реєстр. №4403), поданий народними депутатами України Кучеренком О.Ю., Пивоваровим Є.П., Шуляк О.О. та іншими народними депутатами України, про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства (реєстр. №4404), поданий народними депутатами України Кучеренком О.Ю., Пивоваровим Є.П., Шуляк О.О. та іншими народними депутатами України, підтримав їх прийняття за основу за умови врахування зауважень Комітету та після прийняття в цілому закону про відходи (реєстр. № 2207-1-д).

Розглянувши законопроекти про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження державного фонду декарбонізації (реєстр. №4347), поданий народним депутатом України Камельчуком Ю.О., про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок окремих податків (реєстр. №4346), поданий народним депутатом України Камельчуком Ю.О., Комітет підтримав рішення про їх доопрацювання.

Також, Комітетом було розглянуто питання про лист народного депутата України Фельдмана О.Б. щодо звернення трудового колективу Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника про відносини з Державним агентством України з управління зоною відчуження. За результатами розгляду надано доручення голові підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, народному депутату України Кривошеєву І. С. на основі зустрічі представників заінтересованих сторін проінформувати Комітет про результати і шляхи врегулювання взаємовідносин.

За результатами розгляду питання про склад робочої групи «Про запобігання і відшкодування екологічної шкоди», Комітет затвердив склад зазначеної робочої групи, дозволивши голові робочої групи Криворучкіній О.В. у разі необхідності вносити зміни до її складу.

Окрім цього, Комітет розглянув лист народного депутата України Лабунської А.В. та прийняв рішення включити її до складу підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр.