28 липня – Всесвітній день заповідання (охорони) природи (World Nature Conservation Day)

Комітет
28 липня 2021, 09:05

Всесвітній день заповідання (охорони) природи відзначається щороку 28 липня. Підвищення рівня обізнаності щодо захисту природних ресурсів нашої планети є важливим для збереження цілісності навколишнього природного середовища, а саме того, що не повернеться назад, коли його не буде. Для життя у нас є ґрунт, вода, повітря, сонячне світло, флора і фауна, які потребують нашої охорони та які ми маємо підтримувати у чистоті та свіжості як для нас, так і для прийдешніх поколінь.

Виснаження природних ресурсів і дисбаланс в екосистемі створюють умови для стихійних лих, глобального потепління, проявів різних захворювань, з якими зараз стикається людство. Тому, для попередження та подолання цих проблем важливим є поінформованість і заохочення людей до здійснення заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, захисту природи для теперішнього і для майбутніх поколінь. Що сьогодні ми можемо зробити для цього. Ось декілька простих порад:

посадіть дерево – дерева є відновлюваним матеріалом, біологічно розкладаються та переробляються, забезпечують нас киснем;

бережіть воду – це дорогоцінний природний ресурс;

скорочуйте енергоспоживання – на виробництво енергії витрачаються значні природні ресурси;

використовуйте менше паперу – це допоможе зберегти площі лісового фонду, а цифровізація допоможе забезпечити нас всім необхідним без його використання;

поширюйте знання про природу та її захист – ми повинні розуміти важливість та цінність наших природних багатств, навчаймося самі і розкажімо друзям.

Незважаючи на те, що історія запровадження Всесвітнього дня заповідання (охорони) природи все ще залишається невідомою, вона допомагає нам переглянути свої дії та об’єднатися для кращого майбутнього, де ми і наші нащадки зможуть милуватися красою матінки-природи.