20 жовтня 2021 року відбулося засідання круглого столу на тему: "Шляхи реалізації вимог Оновленого національно визначеного внеску України до Паризької угоди"

Комітет
20 жовтня 2021, 18:00

20 жовтня 2021 року Комітетом з питань екологічної політики та природокористування у форматі відеоконференції було проведено засідання круглого столу на тему: "Шляхи реалізації вимог Оновленого національно визначеного внеску України до Паризької угоди".

За дорученням Голови Комітету вела засідання голова підкомітету з адаптації до змін клімату та охорони атмосферного повітря, народний депутат України Василенко Л.В. У засіданні взяли участь керівники центральних органів виконавчої влади, представники органів влади, громадськості, наукової та бізнес спільноти.

Під час засідання обговорювалися пріоритети з декарбонізації економіки; реалізація заходів щодо скорочення викидів парникових газів; здійснення заходів з енергоефективності; запровадження механізмів фінансування екомодернізації; можливості екологізації промисловості; трансформація вугільних регіонів та реформування тарифної політики. Центральним органам виконавчої влади було рекомендовано прискорити надання інформації стосовно Плану заходів, що включатиме перелік ключових секторів, необхідних трансформацій та заходів, які забезпечуватимуть реалізацію таких трансформацій до 2030 року.

За результатами круглого столу планується напрацювати відповідні Рекомендації.

Дивитися матеріали до засідання