Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів

Опубліковано 15 квітня 2014, о 13:51

Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахівУгода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів

 

Україна набула членства в Угоді відповідно до Закону України від "Про ратифікацію Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів" від 4 липня 2002 року № 62-IV.

Основні напрямки співробітництва:

обмін інформацією та досвідом про шляхів та напрямків співробітництва щодо збереження водно-болотних птахів;

виконання спільних досліджень та проектів, спрямованих на отримання нових знань та посилення заходів охорони водно-болотних птахів;

участь у міжнародних заходах, що проводяться в рамках Угоди;

відповідно до вимог Угоди.

Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахівСтан виконання.

Багато видів водно-болотних птахів, що підпадають під дію Угоди, охороняються відповідно до Закону України «Про Червону книгу України».

Дослідження водно-болотних птахів забезпечується профільними установами НАН України, зокрема Інститутом зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАНУ (м. Київ), Азово-Чорноморською орнітологічною станцією (м. Мелітополь). Налагоджена співпраця з Товариством охорони птахів України, який об’єднує багатьох фахівців-орнітологів і є українським партнером відомої міжнародної організації Birdlife International.

Матеріали досліджень щодо водно-болотних птахів вносяться до Державного кадастру тваринного світу.

У рамках Угоди забезпечується відзначення на всій території України Всесвітнього дня мігруючих птахів, узагальнені матеріали розміщуються на сайті Мінприроди.

Представники України регулярно беруть участь у заходах в рамках Угоди. У 2008 році Україну обрано до складу Постійного комітету Угоди в якості альтернативного члена від регіону Центральної і Східної Європи.

Забезпечено надання періодичних національних звітів до Секретаріату Угоди та сплату щорічних членських внесків.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку