Протокол засідання Комітету № 11 - 19-20.06.2013

Опубліковано 25 серпня 2013, о 18:47

Міністерство екології та природних ресурсів України

Сушко Олександр Васильович – Заступник Міністра екології та природних ресурсів України – Керівник апарату

Бучко Володимир Анатолійович – заступник директора Юридичного департаменту

Ткаченко Руслан Леонідович – начальник Відділу державної екологічної та геологічної експертизи

Васьковська Олена Василівна – головний спеціаліст Відділу державної екологічної та геологічної експертизи

 

Міністерство соціальної політики

Подорожній Сергій Михайлович – директор Департаменту соціального захисту громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи

 

Державна служба геології та надр

Падалко Олексій Володимирович – перший заступник Голови

Бенько Володимир Михайлович – директор Департаменту геології

Ніколаєва Наталія Степанівна – начальник Фінансово-економічного управління

 

Рахункова Палата України

Гарбуз Михайло Юркович – заст. дир. департаменту з питань АПК, природоохоронної діяльності та надзвичайних ситуацій

Нікітін Денис Юрійович – заст. дир. департаменту, нач. відділу з пит. природоохоронної діяльності

 

Державна екологічна інспекція

Жила Павло Брониславович – Голова

 

Державне агентство земельних ресурсів України

Кадомський Артем Маркович – Перший заступник Голови

Царик Костянтин Володимирович – директор Департаменту державної експертизи та ліцензування

 


ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Комітет є головним по законопроектам

 

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки" (реєстр. № 2759 від 09.04.2013р., внесений народним депутатом України Негоєм Ф.Ф.).

Допов: Сириця Тарас Федорович

 

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки" (щодо протизсувного захисту територій міста Дніпропетровська) (реєстр. № 2814 від 16.04.2013р., внесений народним депутатом України Ступаком І.І.).

Допов: Сириця Тарас Федорович

 

3. Про проекти Законів про внесення зміни до пункту 1 розділу ХІI "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу цивільного захисту України щодо перенесення терміну введення в дію (реєстр. № 2088а від 21.05.2013р., внесений народними депутатами України Зарубінським О.О., Наконечним В.Л., Рибаковим І.О.) та про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Кодексу цивільного захисту України (щодо перенесення терміну введення в дію) (реєстр. № 2088а-1 від 28.05.2013р., внесений народним депутатом України Кальченком В.М.).

Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

4. Про проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про екологічний аудит" (щодо об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку) (реєстр. № 2053а від 17.05.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

Допов. Хоренжая Ірина Віталіївна

 

5. Про порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність»» (реєстр. № 2287 від 13.02.2013р., внесений народним депутатом України Мельником С.А., друге читання)

 

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

 

6. Про Проект Закону про внесення змін до розділу ІІ Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Кодексу цивільного захисту України" (щодо перенесення терміну введення в дію) (реєстр. № 2359а від 20.06.2013р., внесений народним депутатом України Бутківським В.В. та Кальченком В.М.)

Допов: Бутківський Віктор Володимирович

Кравченко Денис Олександрович

 

 

Законопроекти, щодо яких Комітет має надати свої пропозиції

 

7. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо питання затвердження умов та правил загального водокористування населенням на водних об'єктах (реєстр. № 2189а від 31.05.2013 р., внесений народним депутатом України Царьовим О.В.).

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

 

8. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії) (реєстр. № 2171а від 30.05.2013 р., внесений народним депутатом України Зарубінським О.О.).

Допов: Бережний Євген Олегович

 

9. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за незаконне полювання та заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) (реєстр. № 2216а від 04.06.2013 р., внесений народними депутатами України Головком М.Й. та Сиротюком О.М.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

 

10. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи) (реєстр. № 2072а від 21.05.2013р., внесений народними депутатами України Розенком П.В., Ковальчуком В.А., Геращенко І.В., Павленком Р.М., Матіос М.В., Ткачуком Г.В., Побером І.М., Корнійчуком О.О.).

Допов: Сириця Тарас Федорович

 

11. Про проект Закону про внесення зміни до статті 102 Бюджетного кодексу України щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення (реєстр. № 2167а від 30.05.2013р., внесений народними депутатами України Тігіпком С.Л. та Фабрикант С.С.).

Допов: Сириця Тарас Федорович

 

12. Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Російської Федерації та Урядом Угорщини про перевезення ядерних матеріалів між Російською Федерацією та Угорщиною через територію України (реєстр. № 0025 від 22.05.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

13. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення умов соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає в зонах спостереження (реєстр. № 2107а від 22.05.2013р., внесений народними депутатами України Бандуровим В.В. та Шипком А.Ф.).

Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

14. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження) (реєстр. № 2135а від 24.05.2013р., внесений народним депутатом України Бандуровим В.В.).

Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

15. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення у відповідність до норм Конституції України положень законів, що регламентують право на страйк) (реєстр. № 2204а від 04.06.2013р., внесений народними депутатами України Павловським А.М. та Бригінцем О.М.).

Допов: Сириця Тарас Федорович

 

16. Різне:

 

1. Про стан виконання Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року в частині видобування вуглеводнів та шляхів зменшення відповідних екологічних ризиків.

 Допов: Бережний Євген Олегович

 

2. Про лист Рахункової палати України щодо результатів використання коштів державного бюджету виділених на протипожежний захист Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

3. Інформація про лист Американської Торгівельної Палати в Україні щодо проекту Закону №2353 від 20.02.2013 «Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення».

Допов: Сех Ірина Ігорівна

Сириця Тарас Федорович

 

4. Про організацію підготовки до другого читання рекомендацій парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи"

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

 

5. Про чисельність секретаріату Комітету

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сириці Т.Ф. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки" (реєстр. № 2759 від 09.04.2013р., внесений народним депутатом України Негоєм Ф.Ф.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Аверченко С.М., Борисюк М.М., Данилюк С.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки» (щодо внесення змін до Загальної цільової програми захисту населення), поданий народним депутатом України Ф.Ф. Негоєм (реєстр. № 2759 від 09.04.2013 р.) відхилити.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову підкомітету цивільного захисту населення, діяльності державних аварійно-рятувальних служб, пожежної безпеки Бутківського В.В.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Ступака І.І. проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки" (щодо протизсувного захисту територій міста Дніпропетровська) (реєстр. № 2814).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Аверченко С.М., Глазунов С.М., Чуб В.Є., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Борисюк М.М., Данилюк С.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки» (щодо протизсувного захисту територій міста Дніпропетровська) (реєстр. № 2814 від 16.04.2013 р.), внесений народним депутатом України І.І. Ступаком, у першому читанні прийняти за основу.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову підкомітету цивільного захисту населення, діяльності державних аварійно-рятувальних служб, пожежної безпеки Бутківського В.В.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про проекти Законів про внесення зміни до пункту 1 розділу ХІI "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу цивільного захисту України щодо перенесення терміну введення в дію (реєстр. № 2088а від 21.05.2013р., внесений народними депутатами України Зарубінським О.О., Наконечним В.Л., Рибаковим І.О.) та про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Кодексу цивільного захисту України (щодо перенесення терміну введення в дію) (реєстр. № 2088а-1 від 28.05.2013р., внесений народним депутатом України Кальченком В.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Борисюк М.М., Данилюк С.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект Закону України "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ХІI "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу цивільного захисту України щодо перенесення терміну введення в дію" реєстр. № 2088a від 21.05.2013 р., поданий народними депутатами України Зарубінським О.О., Наконечним В.Л., Рибаковим І.О. за основу та в цілому як Закон.

2. Співдоповідачем під час розгляду законопроекту визначити Бутківського Віктора Володимировича, голову підкомітету цивільного захисту населення, діяльності державних аварійно-рятувальних служб, пожежної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

утримались: Сікора О.М.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про екологічний аудит" (щодо об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку) (реєстр. № 2053а від 17.05.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Сушко О.В., Бутківський В.В., Борисюк М.М.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію прийняти до відома.

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 12 Закону України «Про екологічний аудит» (щодо об‘єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку) (реєстр. № 2053а від 17.05.2013 р.), поданий Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу із врахуванням зауважень Головного науково-експертного управління.

3. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутата України, Голову Комітету – Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кадомського А.М. про порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність»» (реєстр. № 2287 від 13.02.2013р., внесений народним депутатом України Мельником С.А., друге читання).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Мовчан Н.В., Аверченко С.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести проект Закону України про внесення змін до Законів України “Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність” та “Про землеустрій” (реєстр. № 2287) на розгляд Верховної Ради України для прийняття його в другому читанні та в цілому як Закону.

2. Доповідачем при розгляді законопроекту визначити Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

утримались: Чуб В.Є.

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бутківського В.В. та Кравченка Д.О. про Проект Закону про внесення змін до розділу ІІ Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Кодексу цивільного захисту України" (щодо перенесення терміну введення в дію) (реєстр. № 2359а від 20.06.2013р., внесений народним депутатом України Бутківським В.В. та Кальченком В.М.)

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект Закону України "Про внесення зміни до розділу ІІ Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Кодексу цивільного захисту України (щодо перенесення терміну введення в дію)" реєстр. №2359а від 20.06.2013 р., поданий народними депутатами України Бутківським В.В. та Кальченком В.М. за основу та в цілому як Закон.

2. Співдоповідачем під час розгляду законопроекту визначити Бутківського Віктора Володимировича, голову підкомітету цивільного захисту населення, діяльності державних аварійно-рятувальних служб, пожежної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо питання затвердження умов та правил загального водокористування населенням на водних об'єктах (реєстр. № 2189а від 31.05.2013 р., внесений народним депутатом України Царьовим О.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Борисюк М.М., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо питання затвердження умов та правил загального водокористування населенням на водних об'єктах (реєстр. № 2189а) за основу за умови врахування висловлених зауважень. 

2. Рішення направити до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії) (реєстр. № 2171а від 30.05.2013 р., внесений народним депутатом України Зарубінським О.О.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Чуб В.Є., Глазунов С.М.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Рекомендувати Комітету з паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу з урахуванням зауважень і пропозицій Комітету законопроекту про внесення змін до Закону України  "Про електроенергетику" (щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, реєстр.        2171а), внесений народним депутатом України Зарубінським О.О.

2.     Рішення направити до Комітету з паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

утримались: Сех І.І.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за незаконне полювання та заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) (реєстр. № 2216а від 04.06.2013 р., внесений народними депутатами України Головком М.Й. та Сиротюком О.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І.Жила П.Б., Аверченко С.М., Борисюк М.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І. Падалко О.В., Бутківський В.В.,

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сириці Т.Ф. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи) (реєстр. № 2072а від 21.05.2013р., внесений народними депутатами України Розенком П.В., Ковальчуком В.А., Геращенко І.В., Павленком Р.М., Матіос М.В., Ткачуком Г.В., Побером І.М., Корнійчуком О.О.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Чуб В.Є., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сириці Т.Ф. про проект Закону про внесення зміни до статті 102 Бюджетного кодексу України щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення (реєстр. № 2167а від 30.05.2013р., внесений народними депутатами України Тігіпком С.Л. та Фабрикант С.С.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Подорожній С.М., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проект Закону України «Про внесення зміни до статті 102 Бюджетного кодексу України щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення» (реєстр. № 2167а від 30.05.2013 р.), поданого народними депутатами України Тігіпком С.Л., Фабрикант С.С.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

утримались: Сех І.І.

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Російської Федерації та Урядом Угорщини про перевезення ядерних матеріалів між Російською Федерацією та Угорщиною через територію України (реєстр. № 0025 від 22.05.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Рекомендувати Комітету у закордонних справах внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону України "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Російської Федерації та Урядом Угорщини про перевезення ядерних матеріалів між Російською Федерацією та Угорщиною через територію України", поданого Кабінетом Міністрів України в цілому як Закон..

2.     Рішення Комітету направити до Комітету у закордонних справах.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення умов соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає в зонах спостереження (реєстр. № 2107а від 22.05.2013р., внесений народними депутатами України Бандуровим В.В. та Шипком А.Ф.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення умов соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає в зонах спостереження", внесеного народними депутатами України.

2.     Рішення Комітету направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

утримались: Балицький Є.В.

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження) (реєстр. № 2135а від 24.05.2013р., внесений народним депутатом України Бандуровим В.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення проекту Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження)", внесеного народним депутатом України направити на доопрацювання.

2.     Рішення Комітету направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

утримались: Балицький Є.В.

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сириці Т.Ф. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення у відповідність до норм Конституції України положень законів, що регламентують право на страйк) (реєстр. № 2204а від 04.06.2013р., внесений народними депутатами України Павловським А.М. та Бригінцем О.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

16.

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію Глазунова С.М., Бережного Є.О. про стан виконання Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року в частині видобування вуглеводнів та шляхів зменшення відповідних екологічних ризиків.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Падалко О.В., Чуб В.Є.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Інформацію про виконання Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року в частині видобування вуглеводнів та шляхи зменшення відповідних екологічних ризиків взяти до відома.

2.     Рекомендувати Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо:

2.1.        Інформування Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи про стан реалізації його Рішення від 18.09.12 № 128/10 «Про виконання Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року»

2.2.        Зменшення екологічних ризиків під час розвідки та видобування вуглеводнів і про  вжиті заходи проінформувати Комітет.

3.     Рекомендувати Мінприроди разом з Держгеонадрами вжити заходів щодо:

3.1.        Ретельної та принципової екологічної експертизи проектів та планів робіт на нафту і газ задля уникнення можливих екологічних проблем.

3.2.        Розташування зон впливу технічних об’єктів поза межами територій пріоритетного природокористування, водоохоронних зон, заповідників, заказників, пам’яток природи тощо.

3.3.        Розроблення і впровадження екологічно чистих методів видобутку нафти і газу, застосування безвідходних технологій, будівництва ефективних очисних споруд.

4.     Рішення Комітету направити до Кабінету Міністрів України, Комітету з питань бюджету, Мінприроди та Держгеонадр.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Данилюка С.Л., Кравченка Д.О. про лист Рахункової палати України щодо результатів використання коштів державного бюджету виділених на протипожежний захист Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Аверченко С.М., Гарбуз М.Ю., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

І. Інформацію Рахункової палати України взяти до відома.

 

ІІ. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

1.          Забезпечити підвищення рівня протипожежного захисту Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

2.          За підсумками першого півріччя 2013 року внести пропозиції щодо внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" про збільшення видатків за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності сил цивільного захисту".

3.          Забезпечити фінансування виконання заходів Загальнодержавної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки  (Закон України від 7 червня 2012 року № 4909-VI), відповідно по рокам.

4.          Розглянути можливість розробки регіональних програм, спрямованих на підвищення рівня протипожежного захисту на відповідних територіях.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про лист Американської Торгівельної Палати в Україні щодо проекту Закону №2353 від 20.02.2013 «Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення».

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Аверченко С.М., Глазунов С.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Взяти до відома  інформацію викладену в листі Американської Торгівельної Палати в Україні щодо проекту Закону України №2353 від 20.02.2013 р.

2. Направити лист до Американської Торгівельної Палати з пропозицією провести обговорення піднятих у зверненні питань у вересні 2013 року.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Парубок О.Н.

 

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про організацію підготовки до другого читання рекомендацій парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Парубок О.Н., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Доручити Голові Комітету Сех І.І. та завідуючому секретаріатом Комітету Борисюку М.М. підготувати відповідні листи на голів фракцій Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", Партії регіонів, Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка", Комуністичній партії України та Прем’єр-міністрові України Азарову М.Я., Міністру

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку