Протокол засідання Комітету № 3 - 06.03.2013

Опубліковано 25 серпня 2013, о 18:06

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

Рябова Ольга Олексіївна – начальник відділу нормотворення управління водопровідно-каналізаціійного господарства

Міністерство інфраструктури України

Боднар Віктор Васильович – помічник Міністра інфраструктури Козака В.В.

Міністерство фінансів України

Волошин Ольга Олександрівна – начальник відділу фінансів екологічних заходів та природних ресурсів

Державне агентство з управління зоною відчуження

Холоша Володимир Іванович – Голова Державного агентства з управління зоною відчуження

Державна авіаційна служба України

Гречко Олександр Васильович – Перший заступник Голови Державіаслужби

Державне агентство земельних ресурсів України

Черноштан Сергій Михайлович – заступник директора департаменту землеустрою, використання та охорони земель

Державна екологічна інспекція України

Жила Павло Броніславович – Голова Державної екологічної інспекції України

Київський еколого-культурний центр

Борейко Володимир Євгенович – директор Київського еколого-культурного центру

Всеукраїнська громадська організація "Громада рибалок України"

Неліпа А. В.

Рахункова палата України

Мамишев Андрій Валентинович – заступник директора департаменту з питань держборгу, міжнародної діяльності та фінансових установ

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.     Про проект Закону про посилення державного контролю за використанням природних ресурсів, що перебувають у приватній власності суб'єктів господарювання (реєстр. №1046 від 12.12.2012р., внесений народними депутатами України Симоненком П.М., Кудрею В.І., Гордієнком С.В.).

Допов. Бережний Є.О.

2.     Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива (реєстр. №2073 від 23.01.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Хоренжая І.В.

3.     Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функцій прокуратури (реєстр. №1168 від 25.12.2012р., внесений народним депутатом України Яремою В.Г.).

Допов.Мовчан Н.В.

4.     Про проект Закону про внесення зміни до статті 59 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" щодо митного оформлення радіоактивних матеріалів (реєстр. №1185 від 27.12.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Кравченко Д.О.

5.     Про проект Закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України щодо створення умов для здійснення підприємствами паливно-енергетичного комплексу заходів з екологічної модернізації (реєстр. №2009 від 14.01.2013р., внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.).

Допов. Бережний Є.О.

6.     Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг (реєстр. №2052 від 21.01.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Омельянець С.М.

7.     Про проект Закону про внесення змін до законів України щодо удосконалення розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь (реєстр. №1186 від 28.12.2012р., внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Кравчук В.П.).

Допов. Воловенко О.П.

8.     Про проект Закону про вищу освіту (реєстр. №1187-1 від 11.01.2013р., внесений народними депутатами України Яценюком А.П., Кличком В.В., Тягнибоком О.Я., Гриневичем Л.М. та інш.).

Допов. Хоренжая І.В.

9. Про проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. №1208 від 08.01.2013р., внесений народним депутатом України Денисенком А.П.);

Допов. Воловенко О.П.

10. про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр.  №1208-1 від 22.01.2013р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.).

Допов. Воловенко О.П.

11. Про порушення природоохоронного законодавства ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій» при здійсненні господарської діяльності з виробництва теплоізоляційних плит (м.Дунаївці, Хмельницька обл.).

Допов. Хоренжая І.В.

12. Про лист Рахункової палати України щодо аудиту використання коштів держбюджету на забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР).

Допов. Хоренжая І.В.

13. Затвердження рішення за наслідками робочої поїздки Комітету на тему: «Екологічна безпека АЕС, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему, розвиток соціальної інфраструктури м.Славутич».

Допов.Борисюк М.М.

14. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання (реєстр. № 2013 від 14.01.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Омельянець С. М.

15. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо виконання міжнародної Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів) (реєстр. № 2017 від 15.01.2013 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.).

Допов. Приліпко І. С.

16. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин) (реєстр. № 2018 від 15.01.2013 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.).

Допов. Приліпко І. С.

17. Про проект Закону про внесення змін до статті 90 Водного кодексу України щодо будівництва у межах прибережної захисної смуги уздовж морів, морських заток і лиманів (реєстр. № 2239 від 07.02.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.).

Допов. Мовчан Н. В.

18. Про Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (реєстр. № 2286 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д.).

Допов. Приліпко І. С.

19. Про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" (щодо гідротехнічних споруд рибогосподарських технологічних водойм) (реєстр. № 2024 від 16.01.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Мовчан Н.В.

20. Про проект Закону про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності (реєстр. № 1259 від 11.01.2013 р., внесений народним депутатом України Парубком О.Н.).

Допов. Воловенко О. П.

21. Про проект Закону про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь) (реєстр. № 2066 від 22.01.2013 р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.).

Допов. Воловенко О.П.

22. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. №. 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М.).

Допов. Воловенко О. П.

23. Про проект Закону про внесення доповнення до статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" щодо порядку видалення зелених насаджень (реєстр. № 2157 від 01.02.2013 р., внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.).

Допов. Воловенко О. П.

24. Про проект Закону про внесення змін до статті 55 Бюджетного кодексу України щодо видатків на збереження природно-заповідного фонду України (реєстр. № 2197 від 05.02.2013 р., внесений народним депутатом України Михайленко О.Д.).

 Допов. Воловенко О. П.

25. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері поводження з побутовими відходами (реєстр. № 2295 від 14.02.2013 р., внесений народним депутатом України Льовочкіною Ю.В.).

 Допов. Омельянець С. М.

26. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу громадян до прибережних захисних смуг та води й посилення відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок, у тому числі в цих зонах (реєстр. № 2362 від 21.02.2013 р., внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.).

Допов. Мовчан Н. В.

27. Про Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (реєстр. № 2368 від 21.02.2013., внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.).

Допов. Мовчан Н. В.

28.  Різне:

-                 про лист Рахункової палати України щодо результатів перевірки використання державних коштів Державним сховищем дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння в Україні;

 Допов. Бережний Є. О.

-                 про лист Міністерства екології та природних ресурсів України щодо розроблення проекту Загальнодержавної програми поводження з небезпечними відходами;

Допов. Омельянець С. М.

- про структуру та штатну чисельність секретаріату Комітету.

Допов. Борисюк М.М.

-         про лист заступника Секретаря РНБО України стосовно включення кандидатури представника Комітету до складу робочої групи з підготовки матеріалів щодо удосконалення моніторингу довкілля в Україні;

Допов. Борисюк М.М.

-            інформація про включення членів Комітету до складу колегій міністерств, агенцій, інспекцій, міжвідомчих комісій, робочих груп та наглядових рад;

Допов. Борисюк М.М..

-         інформація про нагородження Лучкевич Т.Б. - помічника-консультанта народного депутата України Кальченка В.М.

Допов. Борисюк М.М.

-        про стан підготовки до проведення виїзного засідання Комітету на тему: "Про виконання умов приватизації (екологічні заходи) ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Організація системи моніторингу техногенної частини земної кори та попередження надзвичайних ситуацій в Кривбасі. Про виконання рішення Комітету від 16.10.2012р. №130/11-1 "Про екологічну ситуацію в басейні р.Оріль". Про забезпечення радіаційного та соціального захисту населення в районах видобутку і переробки уранової сировини.";

Допов. Бережний Є. О.

-                 про дату проведення виїзного засідання Комітету у травні місяці цього року на тему: "Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення. Екологічні проблеми гірничо-хімічних підприємств Львівської області та шляхи їх вирішення."

Допов. Сікора О. М.

Борисюк М. М.

-                 про проект листа Голові Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони В.М. Литвину.

Допов. Борисюк М.М.

-                 інформація завідуючого секретаріатом Комітету щодо кадрових питань секретаріату Комітету.

Допов. Борисюк М. М.

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

 

                     СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про посилення державного контролю за використанням природних ресурсів, що перебувають у приватній власності суб'єктів господарювання (реєстр. № 1046 від 12.12.2012р., внесений народними депутатами України Симоненком П.М., Кудрею В.І., Гордієнком С.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Борисюк М.М., Сікора О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

 

1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про посилення державного контролю за використанням природних ресурсів, що перебувають у приватній власності суб'єктів господарювання (реєстр. № 1046 від 12.12.2012р.) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2.

 

                     СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.І. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива (реєстр. № 2073 від 23.01.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Балицький Є.В., Гречко О.В., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

 

1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива (реєстр. № 2073 від 23.01.2013р.) у першому читанні прийняти за основу;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: 7 - за, 4 - проти.

 

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функцій прокуратури (реєстр. № 1168 від 25.12.2012р., внесений народним депутатом України Яремою В.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1) рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функцій прокуратури (реєстр. № 1168 від 25.12.2012р.) відхилити;

2) рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення зміни до статті 59 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" щодо митного оформлення радіоактивних матеріалів (реєстр. №1185 від 27.12.2012р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1) рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення зміни до статті 59 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" щодо митного оформлення радіоактивних матеріалів (реєстр. № 1185 від 27.12.2012р.) у першому читанні прийняти за основу;

2) рішення направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5.

 

                  СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України щодо створення умов для здійснення підприємствами паливно-енергетичного комплексу заходів з екологічної модернізації (реєстр. № 2009 від 14.01.2013р., внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Мормуль Д.Д., Сікора О.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону України про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України щодо створення умов для здійснення підприємствами паливно-енергетичного комплексу заходів з екологічної модернізації (реєстр. № 2009), поданого народним депутатом України Шпеновим Д. Ю.

2) запропонувати Комітету з питань податкової та митної політики сприяти прийняттю законопроектів щодо спрямування у 2013 році 33 відсотків екологічного податку для їх використання на місцевому рівні.

3) рішення направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг (реєстр. № 2052 від 21.01.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг може бути прийнятий за основу з подальшим врахуванням висловлених зауважень;

2) рішення направити до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

7.

 

                  СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до законів України щодо удосконалення розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь (реєстр. № 1186 від 28.12.2012р., внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Кравчук В.П.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Сікора О.М., Лукашук О.Г., Борисюк М.М., Воловенко О.П.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення на доопрацювання проекту Закону про внесення змін до законів України щодо удосконалення розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь (реєстр. № 1186 від 28.12.2012р.);

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про проект Закону про вищу освіту (реєстр. №1187-1 від 11.01.2013р., внесений народними депутатами України Яценюком А.П., Кличком В.В., Тягнибоком О.Я., Гриневичем Л.М. та інш.).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань науки і освіти проект Закону про вищу освіту (реєстр. № 1187-1 від 11.01.2013р.) у першому читанні прийняти за основу та при опрацюванні законопроекту врахувати зауваженя Комітету;

2) рішення направити до Комітету з питань науки і освіти.

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: 6 - за, 4 - проти, 1 - не голосував.

 

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. №1208 від 08.01.2013р., внесений народним депутатом України Денисенком А.П.);

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. № 1208 від 08.01.2013р.);

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. №1208-1 від 22.01.2013р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. № 1208-1 від 22.01.2013р.);

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про порушення природоохоронного законодавства ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій» при здійсненні господарської діяльності з виробництва теплоізоляційних плит (м. Дунаївці, Хмельницька обл.).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію щодо екологічної ситуації, що склалася у м. Дунаївці Хмельницької області взяти до відома;

2) підтримати проект рішення Комітету.      

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про лист Рахункової палати України щодо аудиту використання коштів держбюджету на забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Чуб В.Є., Сікора О.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію Рахункової палати України щодо аудиту використання коштів державного бюджету на забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд взяти до відома;

2) підтримати проект рішення Комітету.

                           

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про рішення за наслідками робочої поїздки Комітету на тему: «Екологічна безпека АЕС, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему, розвиток соціальної інфраструктури м.Славутич».

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Холоша В.І., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) взяти до відома інформацію про хід робіт щодо зняття з експлуатації енергоблоків Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкту "Укриття" на екологічно безпечну систему, поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, стан реалізації проектів міжнародної технічної допомоги.

2)    підтримати проект рішення Комітету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Борисюк М.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання (реєстр. № 2013 від 14.01.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Парубок О.Н., Борисюк М.М., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Чуб, В.Є., Сікора О.М., Рябова О.О.

 

УХВАЛИЛИ: 1) у зв'язку з тим, що під час прийняття рішення народних депутатів України – членів Комітету розділилися голоси розійшлися порівну, рекомендувати Верховній Раді України визначитися щодо законопроекту шляхом голосування;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення: 5 - за, 5 - проти, 1 - не голосував.

 

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо виконання міжнародної Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів) (реєстр. № 2017 від 15.01.2013 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Парубок О.Н., Томахін М.Л., Борейко В.Є.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо виконання міжнародної Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів) (реєстр. № 2017 від 15.01.2013 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.) прийняти за основу;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

16.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин) (реєстр. №. 2018 від 15.01.2013 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Тягнибок А.Я., Бутківський В.В., Сікора О.М., Томахін М.Л., Борейко В.Є.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин) (реєстр. №. 2018 від 15.01.2013 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.) прийняти за основу;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу, охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів, формування національної екологічної мережі, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Тягнибока Андрія Ярославовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

17.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до статті 90 Водного кодексу України щодо будівництва у межах прибережної захисної смуги уздовж морів, морських заток і лиманів (реєстр. № 2239 від 07.02.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Сікора О.М., Томахін М.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 90 Водного кодексу України щодо будівництва у межах прибережної захисної смуги уздовж морів, морських заток і лиманів (реєстр. № 2239 від 07.02.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення та лист Комітету додаються.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

18.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Приліпко І.С. проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (реєстр.        № 2286 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д.).

 

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (реєстр. № 2286 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д.) відхилити.

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення та лист Комітету додаються.

 

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

19.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" (щодо гідротехнічних споруд рибогосподарських технологічних водойм) (реєстр. № 2024 від 16.01.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Мовчан Н.В., Борейко В.Є., Неліпа А.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань економічної політики врахувати висловлені зауваження при розгляді проекту Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" (щодо гідротехнічних споруд рибогосподарських технологічних водойм) (реєстр. № 2024 від 16.01.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України);

2) рішення направити до Комітету з питань економічної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

20.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності (реєстр. № 1259 від 11.01.2013 р., внесений народним депутатом України Парубком О.Н.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Парубок О.Н., Сікора О.М., Рудюк А.М., Черноштан С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення на доопрацювання проекту Закону про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності (реєстр. № 1259 від 11.01.2013 р., внесений народним депутатом України Парубком О.Н.);

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

21.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь) (реєстр. № 2066 від 22.01.2013 р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Парубок О.Н., Сікора О.М., Рудюк А.М., Черноштан С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення на доопрацювання проекту Закону про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь) (реєстр. № 2066 від 22.01.2013 р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.);

2) рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

22.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. №. 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Парубок О.Н., Сікора О.М., Рудюк А.М., Черноштан С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення на доопрацювання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. №. 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М.);

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

23.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про перенесення розгляду проекту Закону про внесення доповнення до статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" щодо порядку видалення зелених насаджень (реєстр. № 2157 від 01.02.2013 р., внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.) у зв’язку з поданою заявою автора законопроекту.

 

УХВАЛИЛИ: перенести розгляд законопроекту.

 

Відповідальний: Борисюк М.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

24.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до статті 55 Бюджетного кодексу України щодо видатків на збереження природно-заповідного фонду України (реєстр. № 2197 від 05.02.2013 р., внесений народним депутатом України Михайленко О.Д.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Волошин О.О.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до статті 55 Бюджетного кодексу України щодо видатків на збереження природно-заповідного фонду України (реєстр. № 2197 від 05.02.2013 р., внесений народним депутатом України Михайленко О.Д.);

2) рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

25.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері поводження з побутовими відходами (реєстр. № 2295 від 14.02.2013 р., внесений народним депутатом України Льовочкіною Ю.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатом розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері поводження з побутовими відходами доцільно відхилити;

2) рішення направити до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

26.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу громадян до прибережних захисних смуг та води й посилення відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок, у тому числі в цих зонах (реєстр. № 2362 від 21.02.2013 р., внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Сікора О.М., Жила П.Б.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності направити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу громадян до прибережних захисних смуг та води й посилення відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок, у тому числі в цих зонах (реєстр. № 2362 від 21.02.2013 р., внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання;

2) рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

27.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (реєстр. № 2368 від 21.02.2013., внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Томахін М.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (реєстр. № 2368 від 21.02.2013., внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.) відхилити.

2) рішення направити до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за відхилення -9, на доопрацювання -1,        1 - не голосував.

 

28.

 

СЛУХАЛИ: 1) інформацію Бережного Є.О. про лист Рахункової палати України щодо результатів перевірки використання державних коштів Державним сховищем дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння в Україні.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Мамишев А.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію Рахункової палати України взяти до відома.

2) рекомендувати Кабінету Міністрів України, Мінприроди та Держгеонадр вжити заходів до забезпечення належного фінансування та безумовного виконання завдань і заходів Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року в цілому, і зокрема в частині нарощування мінерально-сировинної бази руд дорогоцінних металів та алмазів, а також з урахуванням необхідності використання одержаних результатів для поповнення в установленому порядку Державного фонду дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України.

3) рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики, Кабінету Міністрів України, Мінприроди та Держгеонадр.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 2) інформацію Омельянця С. М. про лист Міністерства екології та природних ресурсів України щодо розроблення проекту Загальнодержавної програми поводження з небезпечними відходами;

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ: 1) підтримати проект листа Комітету;

2) лист направити до Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

Лист Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 3) інформацію Борисюка М.М. про структуру та штатну чисельність секретаріату Комітету

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома;

2) звернутися до Голови Верховної Ради України Рибака В.В. з проханням встановити штатну чисельність секретаріату Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи – 15 штатних одиниць.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 4) інформацію Борисюка М.М. про лист заступника Секретаря РНБО України стосовно включення кандидатури представника Комітету до складу робочої групи з підготовки матеріалів щодо удосконалення моніторингу довкілля в Україні;

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) затвердити кандидатуру народного депутата України, Голову підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища, формування та використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища, бюджетного процесу, екологічних інвестицій, страхування екологічних ризиків Чуба Володимира Євгеновича для включення до складу робочої групи з підготовки відповідних матеріалів.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 5) інформацію Борисюка М.М. про включення членів Комітету до складу колегій міністерств, агенцій, інспекцій, міжвідомчих комісій, робочих груп та наглядових рад;

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома

 

Інформація додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 6) інформацію Борисюка М.М. про пропозицію народного депутата України, голови підкомітету Кальченка В.М. про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Лучкевич Тетяни Борисівни помічника-консультанта народного депутата України Кальченка В.М.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: порушити  клопотання  перед  Головою  Верховної Ради України Рибаком В.В. про нагородження Лучкевич Тетяни Борисівни – помічника-консультанта народного депутата України Кальченка В.М. Почесною грамотою Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом у сприянні становлення та зміцнення України як демократичної, соціальної, правової держави, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, особисту участь в розробці законодавчої бази з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, техногенної безпеки та цивільного захисту та з нагоди її 50-річчя.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 7) інформацію Борисюка М.М. про стан підготовки до проведення виїзного засідання Комітету на тему: "Про виконання умов приватизації (екологічні заходи) ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Організація системи моніторингу техногенної частини земної кори та попередження надзвичайних ситуацій в Кривбасі. Про виконання рішення Комітету від 16.10.2012р. №130/11-1 "Про екологічну ситуацію в басейні р.Оріль". Про забезпечення радіаційного та соціального захисту населення в районах видобутку і переробки уранової сировини.";

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про стан підготовки до проведення виїзного засідання Комітету в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області взяти до відома.

2) до участі в засіданні запросити народних депутатів України, керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, науковців, представників підприємств та громадськості.

3) звернутися до інформаційного управління та прес-служби Апарату Верховної Ради України щодо висвітлення роботи виїзного засідання Комітету у засобах масової інформації.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 8) інформацію Сікори О.М. та Борисюка М.М. про дату проведення виїзного засідання Комітету у травні місяці цього року на тему: "Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення. Екологічні проблеми гірничо-хімічних підприємств Львівської області та шляхи їх вирішення."

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома

 

Інформація додається.

 

Відповідальний: Сікора О.М., Борисюк М.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: 9) інформацію Борисюка М.М. про проект листа Голові Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони В.М. Литвину щодо Рекомендацій парламентських слухань на тему:"Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України".

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) підтримати проект листа Комітету;

2) лист направити голові Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони В.М. Литвину.

 

Лист Комітету додається.

Відповідальний: Макаренко І.Д.

Рішення прийнято одноголосно.

СЛУХАЛИ: 10) інформацію Борисюка М.М. про кадрові питання секретаріату Комітету.


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку