Протокол засідання Комітету № 4 - 20.03.2013

Опубліковано 31 серпня 2013, о 18:28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тарасенко Володимир Олександрович – начальник відділу Департаменту охорони природних ресурсів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

Гедза Володимир Ярославович – заступник директора Департаменту регіонального розвитку та проектного управління

Рябова Ольга Олексіївна – завідуюча відділом Департаменту водопровідно-каналізаційного господарства

Міністерство фінансів України

Смотрицька Наталія Василівна – заступник начальника Управління прогнозування доходів

Гурська Алла Іванівна – директор Департаменту фінансів оборони, правоохоронних органів і державної безпеки

Наврата Артем Ігорович – заступник директора Департаменту фінансів, виробничої сфери та майнових відносин

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Бойко Анатолій Павлович – заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Державне агентство лісових ресурсів України

Макарчук Ярослав Іванович – перший заступник Голови Держлісагентства

Романовський Володимир Францевич – начальник Управління лісового господарства Держлісагентства

Державне агентство земельних ресурсів України

Кадомський Артем Маркович – перший заступник Голови Держземагентства

Заєць Іван Михайлович – директор Департаменту топографо-геодезичної і картографічної діяльності Держземагентства

Секретаріат Уповноваженого з прав людини

Донкоглов Олександр Васильович – завідуючий сектором з питань дотримання екологічних прав секретаріату Уповноваженого з прав людини

Київський еколого-культурний центр

Борейко Володимир Євгенович – директор Київського еколого-культурного центру

Секретаріат Кабінету Міністрів України

Семенишин Віктор Пилипович – завідувач сектору департаменту взаємодії з Верховною Радою України секретаріату Кабінету Міністрів України

 

Сліпальський А.П.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.              Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, надрокористування та зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання (реєстр. № 2092 від 24.01.2013 р., внесений народним депутатом України Палицею І.П.).

Допов. Омельянець С. М.

2.              Про проект Закону про внесення змін до законів України "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" та "Про землеустрій" (щодо запровадження норм державного нагляду у сфері землеустрою) (реєстр. № 2287 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Мельником С.А.).

Допов. Макаренко І. Д.

3.              Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт (реєстр. № 2287-1 від 21.02.2013 р., внесений народними депутатами України Кутовим Т.В., Кравчуком В.П., Кириленком І.Г., Апостолом М.В.).

Допов. Макаренко І.Д.

 

4.              Про проект Закону про внесення змін до Лісового кодексу України (щодо надання доступу до лісових ресурсів (заготівля лісосировини) тимчасовим лісокористувачам) (реєстр. № 2324 від 19.02.2013 р., внесений народним депутатом України Немілостівим В.О.).

Допов. Воловенко О. П.

 

5.              Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення водопостачання та водовідведення у місті Умань та Уманському районі (реєстр. № 2389 від 25.02.2013 р., внесений народним депутатом України Яценком А.В.).

Допов. Омельянець С. М.

 

6.              Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо видатків на забезпечення виконання заходів, передбачених Загальнодержавною цільовою програмою "Питна вода України" на 2011 - 2020 роки) (реєстр. № 2316 від 18.02.2013 р., внесений народним депутатом України Лукашуком О.Г.).

Допов. Омельянець С. М.

7.              Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку (реєстр. № 2126 від 29.01.2013 р., внесений народним депутатом України Сех І.І.).

Допов. Макаренко І.Д.

1.              Про проект Закону про внесення доповнення до статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" щодо порядку видалення зелених насаджень (реєстр. № 2157 від 01.02.2013 р., внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.).

Допов. Воловенко О. П.

2.              Про проект Закону про внесення змін до додатка № 3 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013" (щодо функціонування Міністерства доходів і зборів України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій) (реєстр. № 2408 від 27.02.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Макаренко І.Д.

3.              Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів України (щодо узгодження їх положень із новим механізмом державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на них) (реєстр. № 2421 від 28.02.2013 р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.).

Допов. Приліпко І. С.

4.              Про проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції" (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження) (реєстр. № 2364 від 21.02.2013 р., внесений народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М., Зеликом Р.Б.).

Допов. Кравченко Д. О.

5.              Про стан фінансування та виконання заходів Загальнодержавної цільової програми "Питна вода України" на 2011 - 2020 роки.

Допов. Захаров С.Г.

Омельянець С. М.

6.              Щодо доручення Голови Верховної Ради України Рибака В.В. від 20.03.2013 року стосовно порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Допов. Сех І. І.

7.              Різне:

-        про дату проведення виїзного засідання Комітету у травні місяці цього року на тему: "Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення. Екологічні проблеми гірничо-хімічних підприємств Львівської області та шляхи їх вирішення."

Допов. Сікора О. М.

-        про дату проведення комітетських слухань на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

Допов. Сех І. І.

 

-   інформація про включення членів Комітету до складу колегій, міністерств, агенцій, інспекцій, міжвідомчих комісій, робочих груп та наглядових рад.

Допов. Сех І. І.

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Заслухали пропозицію Голови Комітету щодо поіменного голосування.

Відповідно до статті 44 Закону України "Про Комітети Верховної Ради України" присутні члени Комітету прийняли рішення: до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М.,  Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д., Кутового Т.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт (реєстр. № 2287-1 від 21.02.2013 р., внесений народними депутатами України Кутовим Т.В., Кравчуком В.П., Кириленком І.Г., Апостолом М.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Кадомський А.М., Заєць І.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт (реєстр. № 2287-1 від 21.02.2013 р.) у першому читанні прийняти за основу;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити народного депутата України, Голову Комітету І.І. Сех.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П., Атрошенка В.А. про проект Закону про внесення доповнення до статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" щодо порядку видалення зелених насаджень (реєстр. № 2157 від 01.02.2013 р., внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Бутківський В.В., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Сікора О.М., Аверченко С.М., Мормуль Д.Д., Борейко В.Є.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення на доопрацювання проекту Закону України про внесення доповнення до статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" щодо порядку видалення зелених насаджень (реєстр. № 2157 від 01.02.2013 р.).

2) рішення направити до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М.,  Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П., Немілостівого В.О. про проект Закону про внесення змін до Лісового кодексу України (щодо надання доступу до лісових ресурсів (заготівля лісосировини) тимчасовим лісокористувачам) (реєстр. № 2324 від 19.02.2013 р., внесений народним депутатом України Немілостівим В.О.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Чуб В.Є.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Лісового кодексу України (щодо надання доступу до лісових ресурсів (заготівля лісосировини) тимчасовим лісокористувачам) (реєстр. № 2324 від 19.02.2013 р.) за результатами розгляду у першому читанні відхилити;

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М.,Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є.;

утримався – Парубок О.Н.

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, надрокористування та зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання (реєстр. № 2092 від 24.01.2013 р., внесений народним депутатом України Палицею І.П.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Мормуль Д.Д.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, надрокористування та зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання відхилити;

2) визначити співдоповідачем від Комітету на засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Голову Комітету І. Сех.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д. про проект Закону про внесення змін до додатка № 3 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013" (щодо функціонування Міністерства доходів і зборів України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій) (реєстр. № 2408 від 27.02.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Бойко А.П.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до додатку № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (реєстр. № 2408 від 27.02.2013 р.), може бути прийнятий за основу;

2) висновок направити до Комітету Верховної Ради України з питань з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д про проект Закону про внесення змін до законів України "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" та "Про землеустрій" (щодо запровадження норм державного нагляду у сфері землеустрою) (реєстр. № 2287 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Мельником С.А.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до законів України "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" та "Про землеустрій" (реєстр. № 2287 від 13.02.2013 р.) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити народного депутата України, Голову Комітету І.І.Сех.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М.,  Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення водопостачання та водовідведення у місті Умань та Уманському районі (реєстр. № 2389 від 25.02.2013 р., внесений народним депутатом України Яценком А.В.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення водопостачання та водовідведення у місті Умань та Уманському районі відхилити.

2) визначити співдоповідачем від Комітету на засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Голову Комітету І. Сех.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О. Г. проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо видатків на забезпечення виконання заходів, передбачених Загальнодержавною цільовою програмою "Питна вода України" на 2011 - 2020 роки) (реєстр. № 2316 від 18.02.2013 р., внесений народним депутатом України Лукашуком О.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Кальченко В.М., Аверченко С.М., Гедза В.Я.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань бюджету визначитися з джерелом фінансування видатків Загальнодержавної цільової програми "Питна вода України" на 2011-2020, передбачених законопроектом.

2) висновок направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є.;

не голосував – Бутківський В.В.

 

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про перенесення розгляду на наступне засідання Комітету проектів законів реєстр. №№ 2126, 2421, 2364.

 

УХВАЛИЛИ: 1) підтримати перенесення розгляду на наступне засідання Комітету проектів законів реєстр. №№ 2126, 2421, 2364.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є.;

не голосував – Парубок О.Н.

 

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Гедза В.Я. про стан фінансування та виконання заходів Загальнодержавної цільової програми "Питна вода України" на 2011 - 2020 роки.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Сікора О.М., Гедза В.Я.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про стан фінансування взяти до відома;

2) підтримати проект рішення Комітету із висловленими пропозиціями членів Комітету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

 

11.

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. щодо доручення Голови Верховної Ради України Рибака В.В. від 20.03.2013 року стосовно порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома;

2) направити Головному організаційному управлінню Апарату Верховної Ради України лист Комітету про розгляд доручення Голови Верховної Ради України Рибака В.В.

 

Інформація та лист Комітету додаються.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

 

12.

 

СЛУХАЛИ: 1) інформацію Сікори О.М. про дату проведення виїзного засідання Комітету у травні місяці цього року на тему: "Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення. Екологічні проблеми гірничо-хімічних підприємств Львівської області та шляхи їх вирішення."

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

 

Відповідальний: Сікора О.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку