ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ № 18 - 06.11.2013

Опубліковано 06 грудня 2013, о 22:59

 

 

 

 

Мовчан Микола Михайлович – заступник директора Департаменту охорони природних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України

 

Соболев Денис Анатолійович – менеджер Палати з питань стратегічного розвитку (Агропромисловий комплекс) Американської торгівельної палати в Україні

 

Григораш Андрій Георгійович – начальник відділу Юридичного управління Державної служби геології та надр України

 

Яцюк Михайло Васильович – перший заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України

 

Розгон В'ячеслав Анатолійович – начальник управління експлуатації водогосподарських систем, механізації та енергозбереження Державного агентства водних ресурсів України

 

Макарчук Ярослав Іванович – перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України

 

Кризський Юрій Юрійович – помічник Голови Державного агентства лісових ресурсів України

 

Борейко Володимир Євгенович – директор Київського еколого-культурного центру

 

Бабіч Олег Ігорович – позаштатний радник Міністра екології та природних ресурсів України

 

 

 

 

 

 


ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Комітет є головним по законопроектам

1.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері державної системи біобезпеки під час створення, випробування, транспортування та використання генетично модифікованих організмів)

(р. № 3253 від 17.09.2013 р., внесений народними депутатами України: Павловим К.Ю., Глазуновим С.М., Шпеновим Д.Ю., Задорожним В.К., Любоненком Ю.В.)

 

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

2.     

Проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів

(р. № 2625 від 02.10.2013 р. (доопрацьований), внесений народними депутатами України: Балицьким Є.В., Котеляк Л.Л., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярським Ю.І., Брайком С.Б., Парасківим О.Д., Сікорою О.М.)

 

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

3.     

Проект Закону про внесення змін до статті 34 Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим

(р. № 2385 від 17.10.2013 р. (доопрацьований), внесений народним депутатом України: Нетецькою О.А.)

 

Допов: Бережний Євген Олегович

4.     

Проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про екологічний аудит" (щодо об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку)

(р. № 2053а (друге читання), внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

5.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони атмосферного повітря)

(р. № 3130 від 28.08.2013 р., внесений народними депутатами України: Головком В.А., Аваковим А.Б., Котеляк Л.Л., Лунченком В.В.)

 

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

6.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення дискримінації у пенсійному забезпеченні громадян України

(р. № 3223 від 09.09.2013 р., внесений народними депутатами України: Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Кайдою О.П., Вітівим А.М., Сиротюком О.М., Бенюком Б.М., Янківим І.Т., Леоновим Е.В., Черняковим В.В., Сабієм І.М.)

 

Допов: Халімон Галина Василівна

1.     

Проект Закону про внесення змін до статей 89 та 102 Бюджетного кодексу України (щодо отримання пільг з оплати комунальних послуг)

(р. № 3451 від 21.10.2013 р., внесений народними депутатами України: Бутківським В.В., Гержовим Ю.І.)

 

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

2.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем

(р. № 3448 від 21.10.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Допов: Сириця Тарас Федорович

3.     

Різне:

1. Про проведення слухань у Комітеті на тему "Про стан поводження з відходами в Україні"

 

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

 

2. Інформацію щодо проведення слухань у Комітеті на тему "Природно-заповідний фонд: проблеми та шляхи вирішення"

 

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

 

3. Інформацію щодо розгляду на сесії Верховної Ради України питання про проект Закону про мисливське господарство та полювання (реєстр. № 2264а).

 

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

 

4. Про лист народного депутата України Швайки Ігоря Олександровича про проведення парламентських слухань на тему: "Про першочергові заходи з порятунку екологічного стану басейну річки Сіверський Донець та шляхи його відновлення"

 

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

 

 

 

 

5. Про звернення Комітету до Прем'єр-міністра України стосовно передбачення цільової субвенції в розмірі 70 млн. гривень з Державного Бюджету України на 2014 рік Калуському районному бюджету для закупівлі необхідного діагностичного та лікувального обладнання та медикаментів для забезпечення обстеження та лікування жителів регіону.

 

Допов.: Хоренжая Ірина Віталіївна

 

6. Про проведення в Комітеті робочих зустрічей із керівниками центральних органів виконавчої влади щодо співпраці та взаємодії з Комітетом.

Допов: Сех Ірина Ігорівна

 

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері державної системи біобезпеки під час створення, випробування, транспортування та використання генетично модифікованих організмів) (р. № 3253 від 09.09.2013 р., внесений народними депутатами України: Павловим К.Ю., Глазуновим С.М., Шпеновим Д.Ю.,    Задорожним В.К., Любоненком Ю.В.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Аверченко С.М., Сікора О.М., Кальченко В.М., Балицький Є.В.,   Мельничук Л.Ю, Чуб В.Є., Парубок О.Н., Губар С.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері державної системи біобезпеки під час  створення, випробування, транспортування та використання генетично модифікованих організмів) прийняти за основу.

2. Визначити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, заступника Голови Комітету   Глазунова С.М.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за –Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

Утримались: Сех І.І., Кальченко В.М., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Сікора О.М.

 

2.

 

2.1

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Воловенко О.П. про проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (р. № 2625 від 17.09.2013 р. (доопрацьований), внесений народними депутатами України: Балицьким Є.В., Котеляк Л.Л., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярським Ю.І., Брайком С.Б., Парасківим О.Д.,  Сікорою О.М.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Балицький Є.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про зелені насадження міст та інших населених пунктів (доопрацьований) (реєстр. № 2625 від 02.10.2013 р.), за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України – секретаря Комітету Балицького Євгена Віталійовича.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

2.2

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Воловенко О.П. про доручення Голови Верховної Ради України щодо звернення голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Кілінкарова С.П. стосовно визначення Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики головним із супроводження проекту Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (р. № 2625).

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутись до Голови Верховної Ради України Рибака В.В. щодо недоцільності передачі проекту Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (р. № 2625) для його супроводження до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Копія листа Голові Верховної Ради України додається.

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до статті 34 Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (р. № 2385 від 25.02.2013 р. (доопрацьований), внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Ланьо М.І., Тягнибок А.Я., Сікора О.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до статті 34 Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385, доопрацьований), поданий народним депутатом України Нетецькою О. А.

2. Співдоповідачем під час розгляду законопроекту від Комітету визначити народного депутата України, Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про екологічний аудит" (щодо об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку) (р. № 2053а (друге читання), внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Бутківський В.В., Балицький Є.В., Сікора О.М., Лукашук О.Г.,         Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію щодо підготовленого до другого читання проекту Закону України про внесення змін до статті 12 Закону України «Про екологічний аудит» щодо об‘єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку» прийняти до відома.

2. Пропозиції народних депутатів України:

Мельника Є.І. (№ 3), Яворівського В.О. (№ 4), Шпенова Д.Ю. (№ 5) – врахувати;

Слюз Т.Я. ( № 1, 8), Продан О.П. (№ 2, 6), Яворівського В.О. (№ 7) – відхилити.

3. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 12 Закону України «Про екологічний аудит» щодо об‘єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку (реєстр. № 2053а), прийняти у другому читанні і в цілому як Закон.

4. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутата України, Голову Комітету – Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

Відсутні під час голосування: Котеляк Л.Л.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Хоренжої І.В. про відкликання авторами проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони атмосферного повітря) (р. № 3130 від 28.08.2013 р., внесений народними депутатами України: Головком В.А., Аваковим А.Б., Котеляк Л.Л., Лунченком В.В.), з метою його подальшого доопрацювання.

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію про відкликання авторами на доопрацювання зазначеного законопроекту взяти до відома

 

Копія листа додається.

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

Відсутні під час голосування: Котеляк Л.Л.

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення дискримінації у пенсійному забезпеченні громадян України (р. № 3223 від 09.09.2013 р., внесений народними депутатами України: Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Кайдою О.П., Вітівим А.М., Сиротюком О.М., Бенюком Б.М., Янківим І.Т., Леоновим Е.В., Черняковим В.В., Сабієм І.М.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Котеляк Л.Л., Глазунов С.М., Мельничук Л.Ю. Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                           Рекомендувати Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів врахувати зауваження Комітету до  проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення дискримінації у пенсійному забезпеченні громадян України (реєстр. № 3223), викладені у мотивувальній частині рішення.

2.                           Рішення Комітету направити до Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бутківського В.В. про проект Закону про внесення змін до статей 89 та 102 Бюджетного кодексу України (щодо отримання пільг з оплати комунальних послуг) (р. № 3451 від 21.10.2013 р., внесений народними депутатами України: Бутківським В.В.,          Гержовим Ю.І.) 

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до статей 89 та 102 Бюджетного кодексу України (щодо отримання пільг з оплати комунальних послуг)" (реєстр.   № 3451 від 21.10.2013 р.) внесений народними депутатами України               В.В. Бутківським та Ю.І. Гержовим прийняти за основу.

2. Рішення направити Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Сириці Т.Ф. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем (р. № 3448 від 21.10.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Яцюк М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем (реєстр. № 3448 від 21.10.2013 р.), поданого Кабінетом Міністрів України.

2. Рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Сириця Т.Ф.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

9.

 

9-1

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проведення слухань у Комітеті на тему "Про стан поводження з відходами в Україні"

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Бутківський В.В., Глазунов С.М., Аверченко С.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Провести слухання у Комітеті "Про стан поводження з відходами в Україні" 16 грудня 2013 р. о 1530 за адресою: вул. Грушевського 18/2,   кімната 12.

2. До участі в слуханнях запросити народних депутатів України, керівників органів влади, науковців, підприємців та представників громадськості, зокрема:

членів Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики;

Міністерства екології та природних ресурсів України; Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;  

Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;      

Ради національної безпеки і оборони України;  

Державної екологічної інспекції України:

Державної санітарно-епідеміологічної служби України;

Державної служби України з надзвичайних ситуацій;

Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва;     

Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Національний проект "Чисте місто");        

Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг;     

Національної академії наук України;

          Науково-дослідних установ:

          Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН  України;

          Інституту геохімії навколишнього середовища НАН та МНС України;

          Інституту гігієни та медичної екології АМН України;

          Інституту екологічних проблем Мінприроди України;

          Державного екологічного інституту Мінприроди України;

          Інституту проблем природокористування і екології НАН України;

          Інституту економіки природокористування та сталого розвитку    НАН України;

          Громадських організацій (Всеукраїнська асоціація роботодавців, Союз хіміків України, Асоціація "Зелений світ", Всеукраїнська екологічна ліга, ЕкоПраво-Київ, Всеукраїнська громадська екологічна організація "Жива планета", Клуб пакувальників України, Лігв виробників харчової продукції);

          Міжнародних організацій (Американська торгівельна палата, Європейська бізнес асоціація);

          Підприємств (Сміттєспалювальний завод "Енергія", Всеукраїнське екологічне об’єднання "Укрвторма", Українська Пакувально-Екологічної Коаліції, Асоціація підприємств побутової техніки та електроніки, Асоціація “Укроліяпром”, Спілка молочних підприємств України, Асоціація “Укркондпром”, компанія “Кока Кола Беверіджиз Україна”, ПрАТ “Укрпиво”, Асоціація "Укрпапір", Асоціація “Укртютюн”, Асоціація "Скло України", компанія “Кока Кола Беверіджиз Україна”).

          3. Запропонувати виступити з доповіддю Міністру екології та природних ресурсів, Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

4. Звернутися до інформаційного управління та прес-служби Апарату Верховної Ради України щодо висвітлення слухань у Комітеті у засобах масової інформації.

5. Звернутися до Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України щодо висвітлення слухань у Комітеті на парламентському телеканалі "Рада".

6. Доручити Голові Комітету Сех І.І. та Завідувачу секретаріату Комітету Борисюку М.М. вносити зміни до порядку ведення слухань, списку запрошених, доповідачів та виступаючих, а також інші організаційні питання.

7. Секретаріату Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи разом з Управлінням справами Верховної Ради України здійснити організаційне забезпечення проведення зазначених слухань.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

9-2

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Воловенко О.П. про проведення 18 листопада 2013 року слухань у Комітеті на тему "Природно-заповідний фонд: проблеми та шляхи вирішення" відповідно до рішення Комітету від 04 липня 2013 року № 13/4.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію про підготовку до проведення слухань у Комітеті на тему "Природно-заповідний фонд: проблеми та шляхи вирішення" взяти до відома.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

9-3

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Борисюка М.М. про розгляд на пленарному засіданні Верховної Ради України питання про проект Закону про мисливське господарство та полювання (реєстр. № 2264а).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Ланьо М.І., Тягнибок А.Я.,      Чуб В.Є., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Балицький Є.В., Глазунов С.М., Борисюк М.М., Макарчук Я.І., Борейко В.Є.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про розгляд на пленарному засіданні Верховної Ради України питання про проект Закону про мисливське господарство та полювання (реєстр.      № 2264а) взяти до відома.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України із пропозицією про перенесення розгляду зазначеного законопроекту.

 

Копія листа Голові Верховної Ради України додається.

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н.

Утримались: Чуб В.Є., Ланьо М.І., Бутківський В.В.

 

9-4

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Борисюка М.М. про лист народного депутата України Швайки Ігоря Олександровича про проведення парламентських слухань на тему: "Про першочергові заходи з порятунку екологічного стану басейну річки Сіверський Донець та шляхи його відновлення" 

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Балицький Є.В., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Глазунов С.М.,           Парубок О.Н., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. При затвердженні плану роботи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на період четвертої сесії Верховної Ради України VII скликання розглянути питання щодо включення до згаданого плану слухань у Комітеті на тему: «Про першочергові заходи з порятунку екологічного стану басейну річки Сіверський Донець та шляхи його відновлення».

2. Про прийняте Комітетом рішення поінформувати народного депутата України Швайку І.О.

 

Рішення Комітету та копія листа народному депутату України  Швайці І.О. додаються.

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю, Котеляк Л.Л., Ланьо М.І., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Парубок О.Н.

 

9-5

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сікори О.М. про звернення Комітету до Прем'єр-міністра України стосовно передбачення цільової субвенції в розмірі 70 млн. гривень з Державного Бюджету України на 2014 рік Калуському районному бюджету для закупівлі необхідного діагностичного та лікувального обладнання та медикаментів для забезпечення обстеження та лікування жителів регіону

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутись до Прем'єр-міністра України стосовно передбачення цільової субвенції в розмірі 70 млн. гривень з Державного Бюджету України на 2014 рік Калуському районному бюджету для закупівлі необхідного діагностичного та лікувального обладнання та медикаментів для забезпечення обстеження та лікування жителів регіону.

 

Копія листа Прем'єр-міністру України додається.

Відповідальний: Хоренжая Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Балицький Є.В., Глазунов С.М., Кальченко В.М., Аверченко С.М., Котеляк Л.Л., Лукашук О.Г.,         Парубок О.Н., Тягнибок А.Я., Сікора О.М.

Відсутні під час голосування: Бутківський В.В., Мельничук Л.Ю, Чуб В.Є., Ланьо М.І.

 

9-6

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про проведення в Комітеті робочих зустрічей із керівниками центральних органів виконавчої влади щодо співпраці та взаємодії з Комітетом відповідно до предметів відання Комітету.

 

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М., Сікора О.М. та  Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Підготувати відповідні листи до Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства соціальної політики України, Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України, Державної служби геології та надр України, Державної екологічної інспекції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агентства з управління зоною відчуження, Державної інспекції ядерного регулювання України, НАЕК "Енергоатом", Державного агентства екологічних інвестицій щодо розгляду на засіданнях Комітету 04, 18 грудня 2013 року та 15 січня 2014 року питань про співпрацю та взаємодію з Комітетом центральних органів виконавчої влади відповідно до предметів відання Комітету.

Копії листів додаються.

Відповідальний: Борисюк М.М.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку