Протокол засідання Комітету №25-04.06.2014

Опубліковано 02 липня 2014, о 12:29

 

Бондар Олександр Іванович – ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди України

Нагорнева Наталія Анатоліївна – директор Інституту соціально – екологічної інформації Мінприроди України

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Альшанова Олена Олегівна - заступник директора Департаменту тваринництва;

 

Міністерство фінансів України

Данилишин Анатолій Антонович – в.о. директора Департаменту фінансів виробничої сфери та майнових відносин – начальник Управління фінансів АПК та природоохоронних заходів

Дусяк Степан Павлович – заступник Директора департаменту Податкової та митної політики та методології бухгалтерського обліку

Ткаченко Людмила Вікторівна – головний фінансист-економіст Департаменту фінансів виробничої сфери та майнових відносин – начальник Управління фінансів АПК та природоохоронних заходів

 

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України

Бровченко Юрій Петрович – заступник директора Департаменту економіки оборони та безпеки – начальник Управління мобілізаційної роботи та резервів;

Терлецький Павло Іванович – заступник начальника відділу Управління мобілізаційної роботи та резервів Департаменту економіки оборони та безпеки.

Міністерство доходів і зборів України

Бугасов Владислав Миколайович – заступник директора Департаменту погашення заборгованості.

 

Фонд державного майна України

Скороход Раїса Володимирівна – начальник відділу відновлення платоспроможності та реструктуризації Управління фінансового аналізу та відновлення платоспроможності;

 

Рахункова палата України

Нікітін Денис Вікторович – заступник директора Департаменту

Колюх Олександр Вікторович – заступник начальника відділу

 

Міністерство охорони здоров‘я України

Мишковська Антоніна Андріївна – завідувач сектором радіаційної безпеки та медичних проблем наслідків аварії на ЧАЕС Управління спеціальної медичної допомоги Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги.

 

Державна санітарно-епідеміологічна служба України

Даниленко Олексій Миколайович – начальник відділу санітарного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Департаменту реформування та державного санітарно-гігієнічного нагляду.

 

Державна екологічна інспекція України

Синьогуб Василь Миколайович – перший заступник голови.

 

Державна служба геології та надр України

Карпін Максим Йосипович – перший заступник Голови;

 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Бойко Анатолій Павлович – перший заступник Голови;

Стоєцький Василь Федорович – директор Департаменту організації заходів цивільного захисту.

 

Державне агентство водних ресурсів

Яцюк Михайло Васильович – перший заступник Голови

 

Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Семко Володимир Богданович – перший заступник голови

 

ВАТ «ОРІАНА»

Юрків Володимир Васильович – арбітражний керуючий

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Комітет є головним по законопроектам

1.      

Про виконання рішення Комітету від 05 червня 2013 року №9/20 «Про екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківської області»

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

2.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження мораторію на перегляд меж зон радіоактивного забруднення територій) (реєстр. № 3595 від 12.11.2013, внесений народним депутатом України Рудьковським М.М.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

3.      

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо вдосконалення окремих положень)

(реєстр. № 3760 від 16.12.2013, внесений народним депутатом України Пеховим В.А.)

Допов: Кравченко  Денис Олександрович

4.      

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо посилення соціального захисту деяких категорій постраждалих громадян (реєстр. № 3809 від 20.12.2013, внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.)

Допов: Кравченко Денис Олександрович

5.      

Проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо медичного забезпечення (реєстр. № 3810 від 20.12.2013, внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.)

Допов: Кравченко Денис Олександрович

6.      

Проект Закону про доповнення статті 23 Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами) (реєстр. № 4391 від 11.03.2014, внесений народним депутатом України Негоем Ф.Ф.)

Допов: Бережний Євген Олегович

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

7.      

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів (реєстр. № 4490 від 19.03.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

8.      

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії) (реєстр. № 4596 від 27.03.2014, внесений народними депутатами України Москаленком Я.М., Полочаніновим В.Г.)

Допов: Бережний Євген Олегович

9.      

Проект Закону про внесення змін до статті 156 Земельного кодексу України щодо звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам (реєстр. № 4619 від 01.04.2014, внесений народним депутатом України Бригинцем О.М.)

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

10.  

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії) (реєстр. № 4671 від 09.04.2014, внесений народним депутатом України: Коржем П.П.)  

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

11.  

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про утилізацію транспортних засобів» у зв'язку з відміною екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (реєстр. № 4682 від 10.04.2014, внесений народним депутатом України Царьовим О.А.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

12.  

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо використання коштів екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (реєстр. № 4681 від 10.04.2014, внесений народним депутатом України Царьовим О.А.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

13.  

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства (реєстр. № 4734 від 17.04.2014, внесений народним депутатом України Журавським В.С.)

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

14.  

Проект Закону про ліцензування певних видів господарської діяльності (реєстр. № 4743 від 18.04.2014, внесений народними депутатами України: Кужель О.В., Баландіном С.В., Гінкою Я.Я., Кириленком П.В., Ковалем О.І., Кучеруком М.Г., Лук'яновим В.В., Мошаком С.М., Шаповаловим Ю.А., Шаровим І.Ф.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

15.  

Проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2015 рік (реєстр. № 4749 від 22.04.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

16.  

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) (реєстр. № 4775 від 24.04.2014, внесений народними депутатами України: Дерев'янком Ю.Б., Шевченком А.В., Канівцем О.Л., Пацканом В.В., Гончаровим А.Д., Карташовим Є.Г.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

17.  

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) (реєстр. № 4774 від 24.04.2014, внесений народними депутатами України: Дерев'янком Ю.Б., Шевченком А.В., Канівцем О.Л.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

18.  

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" (щодо врегулювань погоджень дорожнього перевезення небезпечних вантажів) (реєстр. № 4816 від 06.05.2014, внесений народним депутатом України Момотом О.І.)

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

19.  

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо зміни принципу розподілу плати за користування надрами між бюджетами різних рівнів) (реєстр. № 4863 від 14.05.2014, внесений народним депутатом України Пономарьовим А.В.)

Допов: Бережний Євген Олегович

20.  

Щодо Національної доповіді про стан навколишнього природного середовища в Україні в 2012 році

Допов: Бережний Євген Олегович 

21.  

Про лист Рахункової палати України про аудит проведений Рахунковою палатою України щодо ефективності використання коштів резервного фонду державного бюджету в 2013 році.

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

22.  

Різне:

Про включення кандидатури народного депутата України      Тягнибока А.Я. до складу Колегії Міністерства екології і природних ресурсів України.

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

Бережний Євген Олегович

23.  

Про лист народного депутата України Чуба В.Є., депутата Луганської обласної ради Волобуєва А., депутатів Алчевської міської ради Кононенка Г, Кириченка Н., Балина А.Ю, Комаревцева Л., Трубнікова С., Хачатряна Р. до виконуючого обов‘язки Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова та прем‘єр-міністра Яценюка А.П. стосовно проблем водопостачанн м. Луганськ.

Допов: Омельянець С.М.

 

 

Заслухали пропозицію народного депутата України Чуба В.Є. про додаткове включення до порядку денного засідання Комітету питання про лист народного депутата України Чуба В.Є., депутата Луганської обласної ради Волобуєва А., депутатів Алчевської міської ради Кононенка Г, Кириченка Н., Балина А.Ю, Комаревцева Л., Трубнікова С., Хачатряна Р. до виконуючого обов‘язки Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова О.В. та прем‘єр-міністра Яценюка А.П. щодо ситуації, яка склалася в Луганській області із забезпеченням населення регіону якісними і в повному обсязі послугами водопостачання та водовідведення.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні народні депутати – члени Комітету.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про виконання рішення Комітету від 05 червня 2013 року № 9/20 «Про екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківської області».

 

В обговоренні взяли участь: Сікора О.М., Юрків В.В., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Балицький Є.В., Лукашук О.Г., Мельничук Л.Ю., Ланьо М.І., Кальченко В.М., Бугасов В.М., Мишковська А.А., Бутківський В.В., Данилишин А.А., Семко В.Б., Бойко А.П.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію про виконання Рішення Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи «Про стан виконання рішення Комітету від 05.06.2013 р. № 9/20 «Про екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківської області» взяти до відома.

 

2) Народним депутатам України – членам Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та секретаріату Комітету узагальнити всі пропозиції, які висловлені на засіданні Комітету, та затвердити остаточне рішення на наступному засіданні Комітету.

 

3) Відповідальними за підготовку остаточного рішення Комітету визначити народного депутата України – голову підкомітету з питань запобігання та ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф, відновлення екологічної рівноваги постраждалих територій Сікору О.М. та головного консультанта секретаріату Комітету Хоренжую І.В.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: Сікора О.М., Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження мораторію на перегляд меж зон радіоактивного забруднення територій) (реєстр. № 3595 від 12.11.2013, внесений народним депутатом України Рудьковським М.М.)

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження мораторію на перегляд меж зон радіоактивного забруднення територій) відхилити.

2) Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Кальченка В.М.

3) Звернути увагу Кабінету Міністрів України на неналежне виконання Закону України № 259-VI від 10.04.2008 р. «Про внесення змін до деяких законів України щодо оприлюднення інформації стосовно зон радіоактивного забруднення», відповідно до якого перелік населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення, та дані щорічних дозиметричних паспортизацій із зазначенням очікуваних доз опромінення населення оприлюднюються Кабінетом Міністрів України один раз на три роки, починаючи з 2009 року.

 

Рішення Комітету, копія подання до Верховної Ради України додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо вдосконалення окремих положень) (реєстр. № 3760 від 16.12.2013, внесений народним депутатом України Пеховим В.А.)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо вдосконалення окремих положень), реєстр. № 3760 від 16.12.2013 р., внесений народним депутатом України Пеховим В.А. відхилити.

2) Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити Кальченка Валерія Михайловича – народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Рішення Комітету, копія подання до Верховної Ради України додаються.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо посилення соціального захисту деяких категорій постраждалих громадян (реєстр. № 3809 від 20.12.2013, внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.)

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з листом народного депутата України Атрошенка В.А. перенести розгляд законопроекту реєстр. № 3809 на наступне засідання Комітету.

 

Копія листа народного депутата Атрошенка В.А. додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо медичного забезпечення (реєстр. № 3810 від 20.12.2013, внесений народним депутатом України Атрошенком В.А.)

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з листом народного депутата України Атрошенка В.А. перенести розгляд законопроекту реєстр. № 3810 на наступне засідання Комітету.

 

Копія листа народного депутата Атрошенка В.А. додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про доповнення статті 23 Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами) (р. № 4391 від 11.03.2014, внесений народним депутатом України Негоем Ф.Ф., Аверченком С.М.)

 

В обговоренні взяли участь: Тягнибок А.Я., Балицький Є.В., Котеляк Л.Л., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М.

 

Надійшли пропозиції народних депутатів України законопроект повернути на доопрацювання та законопроект відхилити.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб‘єктам права законодавчої ініціативи проект Закону про доповнення статті 23 Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами, реєстр. № 4391), поданий народними депутатами України Негоєм Ф. Ф. і Аверченком С. М.

2) Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань запобігання та ліквідації наслідків природних і техногенний катастроф, відновлення екологічної рівноваги постраждалих територій Сікору Ольгу Мирославівну.

 

Рішення Комітету, копія подання до Верховної Ради України додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

 

Рішення прийнято:

повернути на доопрацювання: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

відхилити за - Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я.

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів (реєстр. № 4490 від 19.03.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію про втрату актуальності законопроектом взяти до відома.

2) Дане рішення направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань податкової та митної політики додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії) (реєстр. № 4596 від 27.03.2014, внесений народними депутатами України Москаленком Я.М., Полочаніновим В.Г.)

 

В обговоренні взяли участь: Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Сікора О.М., Лукашук О.Г., Мельничук Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про підтримку законопроекту про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, реєстр. № 4596), поданого народними депутатами України Москаленком Я. М. та Полочаніновим В. Г., за умови врахування викладених зауважень.

2) Рішення направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н., Мельничук Л.Ю.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до статті 156 Земельного кодексу України щодо звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам (реєстр. № 4619 від 01.04.2014, внесений народним депутатом України Бригинцем О.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин проект Закону України про внесення змін до статті 156 Земельного кодексу України щодо звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам (реєстр. № 4619), за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2) Дане рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І.,

не голосувала - Мельничук Л.Ю.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії) (реєстр. № 4671 від 09.04.2014, внесений народним депутатом України: Коржем П.П.).

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н., Ланьо М.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки проект закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії) повернути на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.

2) Висновок направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н., Ланьо М.І.

не голосували: Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Тягнибок А.Я.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про утилізацію транспортних засобів» у зв'язку з відміною екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (реєстр. № 4682 від 10.04.2014, внесений народним депутатом України Царьовим О.А.)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Сікора О.М., Балицький Є.В., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Котеляк Л.Л.

 

Надійшли пропозиції народних депутатів України законопроект повернути на доопрацювання та законопроект відхилити.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань промислової та інвестиційної політики проект закону України про внесення змін до Закону України «Про утилізацію транспортних засобів» у зв’язку з відміною екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів повернути на доопрацювання суб‘єкту законодавчої ініціативи.

2) Висновок направити до Комітету з питань промислової та інвестиційної політики.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань промислової та інвестиційної політики додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято:

повернути на доопрацювання: за - Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н., Ланьо М.І.

відхилити: за – Котеляк Л.Л.

не голосували: Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Тягнибок А.Я.,

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо використання коштів екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (реєстр. № 4681 від 10.04.2014, внесений народним депутатом України Царьовим О.А.)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Сікора О.М., Балицький Є.В., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Котеляк Л.Л.

 

Надійшли пропозиції народних депутатів України законопроект повернути на доопрацювання та законопроект відхилити.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань бюджету проект закону України про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік» щодо використання коштів екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів повернути на доопрацювання суб‘єкту законодавчої ініціативи.

2) Висновок направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань бюджету додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято:

повернути на доопрацювання: за - Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н., Ланьо М.І.

відхилити: за – Котеляк Л.Л.

не голосували: Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Тягнибок А.Я.

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства (реєстр. № 4734 від 17.04.2014, внесений народним депутатом України Журавським В.С.)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Сікора О.М., Балицький Є.В., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Котеляк Л.Л., Ланьо М.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства (реєстр. № 4734) на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу з подальшим врахуванням висловлених зауважень.

2) Рішення направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності додаються.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Ланьо М.І.

не голосували - Мельничук Л.Ю.

 

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про ліцензування певних видів господарської діяльності (реєстр. № 4743 від 18.04.2014, внесений народними депутатами України: Кужель О.В., Баландіном С.В., Гінкою Я.Я., Кириленком П.В., Ковалем О.І., Кучеруком М.Г., Лук'яновим В.В., Мошаком С.М., Шаповаловим Ю.А., Шаровим І.Ф.)

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики проект закону України про ліцензування певних видів господарської діяльності прийняти за основу з подальшим врахуванням висловлених зауважень.

2) Висновок направити до Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики додаються.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2015 рік (реєстр. № 4749 від 22.04.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань бюджету при розгляді проекту Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2015 рік (реєстр. №  4749 від 22.04.2014 р.) врахувати зауваження, викладені в мотивувальній частині рішення Комітету.

2) Рішення направити Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань бюджету додаються.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю. Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

16.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) (реєстр. № 4775) внесений народними депутатами України: Дерев'янком Ю.Б., Шевченком А.В., Канівцем О.Л., Пацканом В.В., Гончаровим А.Д., Карташовим Є.Г.) 

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект закону України про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) повернути на доопрацювання суб’єктам законодавчої ініціативи.

2) Рішення направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань податкової та митної політики додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

17.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) (реєстр. № 4774) внесений народними депутатами України: Дерев'янком Ю.Б., Шевченком А.В., Канівцем О.Л.)  

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань бюджету проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) повернути на доопрацювання суб’єктам законодавчої ініціативи.

2) Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань бюджету додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

18.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» (щодо врегулювань погоджень дорожнього перевезення небезпечних вантажів) (реєстр. № 4816 від 06.05.2014, внесений народним депутатом України Момотом О.І.)

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань транспорту і зв’язку проект закону України про внесення змін до Закону України «Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» (щодо врегулювань погоджень дорожнього перевезення небезпечних вантажів) відхилити.

2) Рішення направити до Комітету з питань транспорту і зв’язку.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань транспорту і зв’язку додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

утримався – Чуб В.Є.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

19.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного О.Є про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо зміни принципу розподілу плати за користування надрами між бюджетами різних рівнів) (реєстр. № 4863 від 14.05.2014, внесений народним депутатом України Пономарьовим А.В.)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Котеляк Л.Л., Борисюк М.М., Чуб В.Є., Сікора О.М., Кальченко В.М., Тягнибок А.Я.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни принципу розподілу плати за користування надрами між бюджетами різних рівнів (реєстр. № 4863), поданого народним депутатом України Пономарьовим А. В.

2) Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету та копія листа до Комітету з питань бюджету додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

утрималися – Чуб В.Є., Балицький Є.В.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

20.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. щодо Національної доповіді про стан навколишнього природного середовища в Україні в 2012 році.

 

Котеляк Л.Л. – запропонувала прийняти підготовлений проект рішення Комітету щодо Національної доповіді про стан навколишнього природного середовища в Україні в 2012 році.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію щодо Національної доповіді про стан навколишнього природного середовища в Україні у 2012 році, поданої Міністерством екології та природних ресурсів взяти до відома.

2) Запропонувати Міністерству екології та природних ресурсів доопрацювати Національну доповідь про стан навколишнього природного середовища в Україні у 2012 році відповідно до зауважень і пропозицій Комітету.

3) Взяти до відома, що Міністерством екології та природних ресурсів зазначена доповідь може бути опублікована окремим виданням та розміщена в системі Інтернет після врахування зауважень і пропозицій Комітету у повному обсязі.

4) Рішення направити до Міністерства екології та природних ресурсів.

 

Рішення Комітету та копія листа до Міністерства екології та природних ресурсів додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

21.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д. про лист Рахункової палати України про аудит проведений Рахунковою палатою України щодо ефективності використання коштів резервного фонду державного бюджету в 2013 році.

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.О., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію Рахункової палати України взяти до відома.

2) Рекомендувати Кабінету Міністрів України привести у відповідність нормативно-правові акти до норм Кодексу цивільного захисту, в тому числі Порядок фінансування робіт із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та у разі необхідності, підготувати відповідні проекти законів.

3) Рішення Комітету направити до Кабінету Міністрів України, Рахункової палати України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів та Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

 

Рішення Комітету та копії листів до Кабінету Міністрів України, Рахункової палати України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів та Державної служби України з надзвичайних ситуацій додаються.

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

22.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. щодо листа (копія додається) народного депутата України Тягнибока А.Я. про включення його до складу Колегії Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: вважати за доцільне запропонувати до складу Колегії Міністерства екології та природних ресурсів України народного депутата України, голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу, охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів, формування національної екологічної мережі, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду Тягнибока Андрія Ярославовича.

 

Рішення Комітету та копія листа до Міністерства екології та природних ресурсів України додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

23.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Чуба В.Є. про лист народного депутата України Чуба В.Є., депутата Луганської обласної ради Волобуєва А., депутатів Алчевської міської ради Кононенка Г, Кириченка Н., Балина А., Комаревцева Л., Трубнікова С., Хачатряна Р. до виконуючого обов‘язків Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова О.В. та до Прем‘єр-міністра Яценюка А.П. щодо ситуації, яка склалася в Луганській області із забезпеченням населення регіону якісними і в повному обсязі послугами водопостачання та водовідведення.

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Кабінету Міністрів України надати доручення Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, розглянути та затвердити збалансовані та економічно обґрунтовані тарифи на послуги з центрального водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів, а також розробити механізм погашення різниці в тарифах на послуги з центрального водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості послуг встановленим тарифам, для всіх категорій споживачів.

2) Запропонувати заборонити підприємствам, які надають послуги з постачання питної води магістральними водогонами самовільно, без достатніх підстав обмежувати обсяги постачання питної води для населення до рівня екологічної броні.

3) Запросити інформацію про стан виконання Указу Президента України від 25.06.2014 р. № 350/2013 «Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 лютого 2009 р. «Про стан безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісної питною водою в населених пунктах України».

4) Направити відповідні листи до Кабінету Міністрів України та Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Копії листів до Кабінету Міністрів України, Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

під час голосування були відсутні - Мельничук Л.Ю., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                              О.Г.Лукашук

 

 

Секретар Комітету                                           Є.В. Балицький

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку