Протокол засідання Комітету № 82 від 20.11.2018

Опубліковано 14 грудня 2018, о 21:25
 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

№ 82

                                                                              20          листопада            2018

 

 

м. Київ

 

 

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету Дирів А.Б.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Валентиров С.В., Дзюблик П.В., Колєсніков Д.В., Недава О.А., Рибак І.П., Сажко С.М.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Балицький Є.В., Єднак О.В., Ленський О.О., Москаленко Я.М., Тригубенко С.М., Чепинога В.М.

 

ПРИСУТНІ працівники секретаріату Комітету: Борисюк М.М., Халімон Г.В., Войтович Л.В., Воловенко О.П., Бережний Є.О., Гуцало І.В., Лопушенко О.І., Хоренжая І.В., Прощенко О.В.

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету:
Диріва А.Б. – Турик М.В.;
Тригубенка С.М. – Кислинська О.М., Дзюблика П.В. – Когут Н.П., Недави О.А. – Тимочко С.Т., Кушелева А.В., Москаленка Я.М. – Романцова В.О.

 

ЗАПРОШЕНІ:

Семерак Остап Михайлович – Міністр екології та природних ресурсів України.

БОНЬ Олександр Віталійович – завідувач сектору морського середовища Управління охорони земельних та водних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України.

Василенко Валентина Григорівна – заступник директора Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару – начальник відділу моніторингу Міністерства екології та природних ресурсів України.

ВОЗНИЙ Валерій Федорович  - президент Спілки холодильщиків України.

ВЕРЕМІЙЧИК Георгій Костянтинович - експерт Національного екологічного центру України.

ГЕРЯ Інна Вікторівна – начальник відділу методології та експертизи актів законодавства Юридичного департаменту Міністерства екології та природних ресурсів України.

ГРИНЧУК Світлана Василівна – директор Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів України.

КОВАЛЬЧУК Іван Дмитрович – голова громадської організації «Пожежі Чорнобиля».

КОНДАУРОВ Ярослав Володимирович- заступник директора Департаменту персоналу - начальник відділу комплектування та проходження служби ДСНС.

КОЛМАЗ Юрій Томович – начальник відділу охорони земельних ресурсів та надр Управління охорони земельних та водних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України.

КОЛЬЧИК Олена Миколаївна - заступник директора Департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики України.

МАТЮХ Тетяна Володимирівна - керівник експертної групи з питань солідарної системи пенсійного страхування Директорату розвитку соціального страхування та пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України.

СКОПИЧ Яков Якович – голова громадської організації «Чорнобильський Спас».

ШАРОМОВА Наталія – фотокореспондент.

ЩЕГЕЛЬ Валерій Олексійович – заступник начальника відділу прав військовослужбовців, поліцейських та інших осіб, управління моніторингом прав військовослужбовців, поліцейських, ветеранів та інших осіб Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

ЩЕРБАК Оксана Миколаївна – прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

Комітет є головним по законопроектах

1.     

Проект Закону про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази
(реєстр. № 9082 від 14.09.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Бережний Євген Олегович

2.     

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту"

(реєстр. № 9231 від 23.10.2018), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Допов: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Лопушенко Олександр Іванович

3.     

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо пенсійного забезпечення

(реєстр. № 4442 від 14.04.2018), внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Мосійчуком І.В., Вовком В.І., Галасюком В.В., Ленським О.О. та іншими народними депутатами України

та

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення

(реєстр. № 4442-1 від 18.09.2018), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В.

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

4.     

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС

(реєстр. № 9152 від 02.10.2018), внесений народним депутатом України Литвином В.М.

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

5.     

Проект Постанови про забезпечення відновлення конституційних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв'язку з прийняттям рішення Конституційного Суду України від 17 липня 20108 року № 6-р/2018

(реєстр. № 9212 від 17.10.2018), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Бойком Ю.А., Вілкулом О.Ю., Льовочкіною Ю.А., Сажком С.М. та іншими народними депутатами України. 

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

6.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення прозорості при погодженні документації із землеустрою та врегулювання інших питань у сфері землеустрою

(реєстр. № 9194 від 11.10.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

7.     

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до місцевих бюджетів

(реєстр. № 9211 від 17.10.2018), внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Скуратовським С.І., Ленським О.О., Кириченком О.М. та іншими народними депутатами України.

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

8.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження ґрунтового покриву земельних ділянок

(реєстр. № 9226 від 19.10.2018), внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В.

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Войтович Людмила Василівна

9.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності у сфері пошуку і рятування на морі

(реєстр. № 9238 від 24.10.2018), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Допов: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Лопушенко Олександр Іванович

10.  

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги"

(реєстр. № 8462-д від 18.10.2018), поданий народним депутатом України Данченком О.І.

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про порядок денний засідання Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.      Затвердити порядок денний.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

 

 

 

 

Комітет є головним по законопроектах

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Рибака І.П. про проект Закону про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази (реєстр. № 9082 від 14.09.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

 

Рибак І.П. поінформував, що Головне науково-експертне управління висловило ряд зауважень. Зокрема було зазначено, що назва законопроекту не відображає його зміст та зауважив, що у процесі роботи Міністерство екології та природних ресурсів України відпрацювало всі зауваження Головного науково-експертного управління. Запропонував підтримати за основу в першому читанні та врахувати відповідні правки при підготовці до другого читання.

Семерак О.М. поінформував, що проект Закону є вкрай важливим для України, він забезпечує виконання державою зобов’язань по Монреальському протоколу та убезпечує Україну від застосування санкцій. Також звернув увагу на те, що зауваження, які були винесені Головним науково-експертним управлінням Апарату Верховної Ради України вдосконалюють законопроект і можуть бути враховані під час підготовки законопроекту до другого читання. Зазначивши, що Міністерством екології та природних ресурсів України було розроблено таблицю, в якій відображено зауваження, зауваживши, що вони не є критичними. Також поінформував, що окрім урядових інституцій над законопроектом працювали міжнародні партнери, яких було залучено Міністерством екології та природних ресурсів України до розробки даного законопроекту. Поінформував, що було проведено глибоку дискусію між галузевими та загальними асоціаціями, торгово-промисловою палатою України, Європейською Бізнес Асоціацією та Американською Торгівельною палатою. Пропозиції, які були внесені даними представництвами також було внесено до таблиці, запропонував дані пропозиції опрацювати разом з Комітетом при підготовці законопроекту до другого читання.

Недава О.А. відмітив, що, безумовно, підтримує єднання з Європейським Союзом та задав питання стосовно того, коли планується побачити даний законопроект на розгляді Верховної Ради України та яка думка Прем’єр-міністра України стосовно неточностей, що є у законопроекті, зауваживши, щоб потім не було критики стосовно прийнятого рішення.

Семерак О.М. підкреслив, що теперішнім складом Комітету і Уряду демонструється доволі хороший темп прийняття законопроектів. Звичайно, можливо виборча компанія якимось чином буде впливати на роботу Парламенту загалом, але якщо є спільна позиція, то можна голосувати в першому читанні та далі доопрацьовувати до другого читання. Також навів приклад по останньому голосуванню стосовно Стратегії, яке показало, що навіть коли зал роз’єднаний, то екологічні законопроекти об’єднують його, тому запропонував рухатися та комунікувати разом.

Недава О.А. вніс пропозицію на засіданні Верховної Ради України розглядати не один – два законопроекти з екологічних питань на тиждень, а щоб було виділено цілий день для обговорення екологічних питань, бо наразі їх дуже багато.

Дирів А.Б. запропонував прийняти законопроект за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу законопроект про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази
(реєстр. № 9082), поданий Кабінетом Міністрів України.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити голову підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища - народного депутата України Рибака Івана Петровича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Бережний Євген Олегович

 

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Сажка С.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту" (реєстр.
9231 від 23.10.2018), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

 

Сажко С.М. поінформував, що проектом Закону пропонується внести зміни до Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту для приведення у відповідність із вимогами законів України «Про запобігання корупції», «Про освіту» та вдосконалити порядок застосування його норм до осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту. Запропонував підтримати законопроект.

Дирів А.Б. запропонував підтримати законопроект за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту», внесений Кабінетом Міністрів України
(реєстр. № 9231 від 23.10.2018 р.), за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру Сажка Сергія Миколайовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Допов: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Лопушенко Олександр Іванович

 

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та керівника секретаріату Борисюка М.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо пенсійного забезпечення (реєстр. № 4442 від 14.04.2018), внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Мосійчуком І.В., Вовком В.І., Галасюком В.В., Ленським О.О. та іншими народними депутатами України та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (реєстр. № 4442-1 від 18.09.2018), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В.

 

 

Борисюк М.М. поінформував, що у зв’язку з тим, що Кабінет Міністрів України вдруге не надає експертних висновків на законопроекти, написати самостійно Закон без думки та фінансового обґрунтування Кабінету Міністрів України не є можливим, доцільно винести на розгляд Верховної Ради України проекти Законів в редакції першого читання та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо зазначених законопроектів.

Ковальчук І.Д. підтримав зазначену пропозицію та поінформував, що до Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи були направлені пропозиції щодо внесення змін до даного законопроекту, запропонував прийняти законопроект (реєстр. № 4442) у першому читанні.

Дирів А.Б. запропонував винести на розгляд Верховної Ради України проекти Законів в редакції першого читання для визначення шляхом голосування щодо зазначених законопроектів .

 

УХВАЛИЛИ:

1.    Винести на розгляд Верховної Ради України  проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо пенсійного забезпечення (реєстр. № 4442) та проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо  встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (реєстр. № 4442-1) в редакції першого читання та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо зазначених законопроектів.

2.    Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Москаленка Ярослава Миколайовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та заступника керівника секретаріату Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС (реєстр. № 9152 від 02.10.2018), внесений народним депутатом України Литвином В.М.

 

 

Халімон Г.В. поінформувала, що метою законопроекту є надання повноважень місцевим органам виконавчої влади у містах обласного підпорядкування готувати подання до облдержадміністрації для подальшого розгляду питання щодо видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Дирів А.Б. запропонував підтримати законопроект за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

1.            Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС)(реєстр. № 9152) прийняти за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити  народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Москаленка Ярослава Миколайовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

 

5.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та заступника керівника секретаріату Халімон Г.В. про проект постанови про забезпечення відновлення конституційних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв'язку з прийняттям рішення Конституційного Суду України від 17 липня 20108 року № 6-р/2018 (реєстр.
9212 від 17.10.2018), внесений народними депутатами України
Королевською Н.Ю., Бойком Ю.А., Вілкулом О.Ю., Льовочкіною Ю.А.,
Сажком С.М. та іншими народними депутатами України.

 

 

Халімон Г.В. поінформувала, що проектом постанови пропонується доручити Кабінету Міністрів України в одномісячний строк з дня прийняття цієї Постанови вжити заходів з метою забезпечення виконання рішення Конституційного Суду України від 17 липня 2018 року. Також пропонується Кабінету Міністрів України прийняти нормативно-правові акти, привести свої нормативно-правові акти, а також забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" у редакції до внесення змін Законом України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" № 76-VIII. Пропонується подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо внесення змін до Державного бюджету України на 2018 рік у частині збільшення видатків на соціальний захист Чорнобильців. Зазначила, що на розгляд Верховної Ради України подано проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», щодо приведення його норм у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 17 липня 2018 року № 6-р/2018 (реєстр. № 9016). Також поінформувала, що Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України на звернення Комітету надано роз’яснення, що згідно із статтею 75 Конституції України Верховна Рада України є єдиним органом законодавчої влади та саме парламент України має визначити шляхи і способи виконання рішення Конституційного Суду України.

Дирів А.Б. запропонував прийняти проект постанови в цілому з врахуванням зауважень.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Верховній Раді України проект постанови Верховної Ради України про забезпечення відновлення конституційних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв’язку з прийняттям рішення Конституційного Суду України від 17 липня 2018 року № 6-р/2018 (реєстр. № 9212) прийняти  в цілому з врахуванням зауваження, що саме парламент України має визначити шляхи і способи виконання рішення Конституційного Суду України.

2.          Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити  народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Москаленка Ярослава Миколайовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

 

6.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Дзюблика П.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення прозорості при погодженні документації із землеустрою та врегулювання інших питань у сфері землеустрою (реєстр. № 9194 від 11.10.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

 

Дзюблик П.В. запропонував врахувати зауваження Комітету.

Борисюк М.М. додав, що потрібно врахувати зауваження Комітету, викладені у мотивувальній частині рішення.

Дирів А.Б. запропонував врахувати зауваження Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин при розгляді проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення прозорості при погодженні документації із землеустрою та врегулювання інших питань у сфері землеустрою (реєстр. № 9194 від 11.10.2018 р.), внесений Кабінетом Міністрів України, врахувати зауваження Комітету, викладені у мотивувальній частині.

2. Рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

 

 

7.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Дзюблика П.В. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до місцевих бюджетів (реєстр. № 9211 від 17.10.2018), внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Скуратовським С.І., Ленським О.О., Кириченком О.М. та іншими народними депутатами України.

 

 

Дзюблик П.В. поінформував, що проектом Закону пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу України, а саме стосовно зарахування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до місцевих бюджетів, запропонував підтримати даний законопроект.

Дирів А.Б. запропонував прийняти проект Закону за основу з врахуванням пропозицій Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до місцевих бюджетів (реєстр. № 9211 від 17.10.2018 р.), внесеного народними депутатами України Ляшком О.В., Скуратовським С.І., Амельченком В.В., Ленським О.О. та іншими народними депутатами України, за основу з урахуванням пропозицій, викладених у мотивувальній частині.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

 

 

 

 

8.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Рибака І.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження ґрунтового покриву земельних ділянок (реєстр. № 9226 від 19.10.2018), внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В.

 

 

Рибак І.П. зауважив, що в цілому до законопроекту не має зауважень, окрім запропонованих змін до пункту першого частини сьомої статті 52 Земельного кодексу України, де необхідно розширити список об’єктів, на яких можуть проводитися роботи, пов’язані з ліквідацією аварійних ситуацій, без дозволу на зняття та перенесення ґрунтового покриву, зокрема на об’єктах водовідведення, водопостачання тощо. Запропонував підтримати законопроект та зазначив, що пропозиції будуть надані до другого читання.

Дирів А.Б. запропонував прийняти за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

1.      Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження ґрунтового покриву земельних ділянок (реєстр.
№ 9226 від 19.10.2018 р.), внесений народним депутатом України
Бубликом Ю.В., за основу.

2.      Рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за - 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Войтович Людмила Василівна

 

 

9.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Сажка С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності у сфері пошуку і рятування на морі (реєстр. № 9238 від 24.10.2018), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

 

Сажко С.М. поінформував, що з метою приведення норм національного законодавства у відповідність до світових стандартів, Уряд пропонує внести відповідні зміни до Кодексу торговельного мореплавства України, Кримінального кодексу України, законів України «Про транспорт» і «Про морські порти України». Зауважив, що прийняття законопроекту надасть можливість підвищення ефективності виконання Україною зобов’язань за міжнародними договорами у сфері торгівельного мореплавства. Чинна редакція Кодексу торговельного мореплавства України не враховує цих зобов’язань України, не містить визначення основних понять, які широко використовуються в міжнародних багатосторонніх договорах, а саме: «пошуково – рятувальна одиниця», «морський рятувальний підцентр» та інші поняття. Запропонував прийняти у першому читанні.

Дирів А.Б. запропонував прийняти законопроект за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань транспорту внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу у першому читанні проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності у сфері пошуку і рятування на морі (реєстр. № 9238 від 24.10.2018 р.), поданий Кабінетом Міністрів України.

2. Висновок направити Комітету з питань транспорту.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за - 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Лопушенко Олександр Іванович

 

 

10.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Рибака І.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги" (реєстр. № 8462-д від 18.10.2018), поданий народним депутатом України Данченком О.І.

 

 

Рибак І.П. поінформував, що метою даного законопроекту є приведення термінології законодавчих актів у відповідність до законодавства у сфері електронних довірчих послуг. Проектом пропонується, внести зміни до багатьох Законів України, зокрема й тих, які стосуються екологічної політики, а саме: «Про пестициди і агрохімікати», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ» та «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів», запропонував прийняти законопроект за основу.

Дирів А.Б. запропонував прийняти законопроект за основу.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Рекомендувати Комітету з питань інформатизації та зв’язку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» (реєстр.
№ 8462-д від 18.10.2018), поданий народним депутатом України Данченком О.І.

2.          Рішення Комітету направити до Комітету з питань інформатизації та зв’язку.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за - 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                               А. ДИРІВ

 

Секретар Комітету                                                                           О. ЄДНАК

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку