Протокол засідання Комітету № 86 від 05.02.2019

Опубліковано 08 лютого 2019, о 22:43

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

86

                                                                                 05             лютого            2019

 

 

м. Київ

вул. Грушевського, 5

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету Дирів А.Б.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Балицький Є.В., Валентиров С.В.,Дзюблик П.В., Колєсніков Д.В., Рибак І.П., Сажко С.М.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Недава О.А., Єднак О.В., Ленський О.О., Москаленко Я.М., Тригубенко С.М., Чепинога В.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

Комітет є головним по законопроектах

1.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення природоохоронного рівня у межах територій природно-заповідного фонду

(реєстр. № 9136 від 28.09.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О., Рибаком І.П. та Романовою А.А.

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Воловенко Ольга Петрівна

2.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України "Про адміністративні послуги" та "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"

(реєстр. № 9332 від 23.11.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О. та Дирівом А.Б.

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Приліпко Ірина Сергіївна

Воловенко Ольга Петрівна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

3.      

Проект Закону "На захист українських лісів!" (Про внесення змін до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" щодо запровадження мораторію на експорт дров паливних з метою упередження контрабанди лісу-кругляка та забезпечення населення доступним ресурсом для опалення житла)

(реєстр. № 9475 від 16.01.2019), внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Єфімовим М.В. та іншими народними депутатами України

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович                   

Войтович Людмила Василівна

4.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження

(реєстр. № 9453-1 від 16.01.2019), внесений народними депутатами України Семенухою Р.С., Яценком А.В., Костенком П.П. та Івченком В.Є.

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович                   

Омельянець Сергій Миколайович

5.      

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення надання першої допомоги

(реєстр. № 9427 від 19.12.2018), внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Корчинською О.А., Висоцьким С.В. та іншими народними депутатами України

 

Допов: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Омельянець Сергій Миколайович

6.      

Проект Закону про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення

(реєстр. № 9465 від 11.01.2019), внесений Кабінетом Міністрів України

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Гуцало Ірина Вікторівна

 

Питання для розгляду

7.      

Про лист Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності

використання коштів державного бюджету, спрямованих на гідрометеорологічну діяльність.

 

Допов: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Приліпко Ірина Сергіївна

 

Різне

8.      

Про лист народного депутата України Єднака О.В. щодо обговорення питання про проведення Комітетом круглого столу на тему: «Проведення лісовпорядкування в Україні: стан справ та необхідні зміни».

 

Допов: секретар Комітету Єднак Остап Володимирович

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про порядок денний засідання Комітету та щодо включення до порядку денного засідання питання про проект Закону про внесення зміни до статті 17 Закону України "Про тваринний світ" (реєстр. № 9390 від 10.12.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Затвердити порядок денний зі змінами.

2.          Включити до порядку денного засідання Комітету питання про проект Закону про внесення зміни до статті 17 Закону України "Про тваринний світ" (реєстр. № 9390 від 10.12.2018), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Комітет є головним по законопроектах

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення природоохоронного рівня у межах територій природно-заповідного фонду (реєстр. № 9136 від 28.09.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О., Рибаком І.П. та Романовою А.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендує Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення природоохоронного рівня у межах територій природно-заповідного фонду (реєстр. 9136 від 28.09.2018 р.), поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Рибаком І.П. та Романовою А.А., за результатами розгляду у першому читанні, повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

2.              Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету - народного депутата України Дзюблика Павла Володимировича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Воловенко Ольга Петрівна

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України "Про адміністративні послуги" та "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" (реєстр. № 9332 від 23.11.2018), внесений народними депутатами України Вадатурським А.О. та Дирівом А.Б.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (реєстр.
№ 9332 від 23.
11.2018 р.), поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Дирівим А.Б., за результатами розгляду у першому читанні, повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2.                  Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити голову підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду, Дзюблика Павла Володимировича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Приліпко Ірина Сергіївна

Воловенко Ольга Петрівна

 

 

 

 

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону "На захист українських лісів!" (Про внесення змін до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" щодо запровадження мораторію на експорт дров паливних з метою упередження контрабанди лісу-кругляка та забезпечення населення доступним ресурсом для опалення житла) (реєстр. № 9475 від 16.01.2019), внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Єфімовим М.В. та іншими народними депутатами України

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань промислової політики та підприємництва при розгляді проекту Закону України «На захист українських лісів!» (Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» щодо запровадження мораторію на експорт дров паливних з метою упередження контрабанди лісу-кругляка та забезпечення населення доступним ресурсом для опалення житла)»
(реєстр. № 9475 від 16.01.2019 р.), внесеного народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Кіралем С.І., Єфімовим М.В., Кужель О.В. та іншими народними депутатами України, врахувати зауваження Комітету, викладені у мотивувальній частині Рішення.

2. Рішення направити до Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Войтович Людмила Василівна

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження (реєстр. № 9453-1 від 16.01.2019), внесений народними депутатами України Семенухою Р.С., Яценком А.В., Костенком П.П. та Івченком В.Є.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності при підготовці до другого читання проекту Закону України (реєстр. № 9453) доцільно врахувати всі слушні пропозиції проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження (реєстр. № 9453-1 від 16.01.2019 р. (альтернативний)), поданий народними депутатами України Семенухою Р.С., Яценком А.В., Костенком П.П., Івченком В.Є.

2. Рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Омельянець Сергій Миколайович

 

5.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення надання першої допомоги (реєстр. № 9427 від 19.12.2018), внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Корчинською О.А., Висоцьким С.В. та іншими народними депутатами України

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань охорони здоров'я внести пропозицію до Верховної Ради України про повернення на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення надання першої допомоги (реєстр. № 9427).

2. Висновок направити до Комітету з питань охорони здоров'я.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Омельянець Сергій Миколайович

 

6.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення (реєстр. № 9465 від 11.01.2019), внесений Кабінетом Міністрів України

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття у першому читанні за основу проекту Закону про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення (реєстр. № 9465 від 11.01.2019 року), внесений Кабінетом Міністрів України.

2.              Рішення Комітету направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Гуцало Ірина Вікторівна

 

Питання для розгляду

 

7.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про лист Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на гідрометеорологічну діяльність.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на гідрометеорологічну діяльність взяти до відома.

2. Рекомендувати:

2.1. Кабінету Міністрів України вжити додаткових заходів щодо збільшення обсягу бюджетних призначень за КПКВК 1006060 "Гідрометеорологічна діяльність", зокрема для здійснення матеріально-технічного переоснащення та приведення рівня середньої заробітної плати фахівців галузі щонайменше до рівня середньої заробітної плати в Україні;

2.2. Міністерству внутрішніх справ України розробити і подати на розгляд Кабінету Міністрів України Стратегію розвитку гідрометеорологічної діяльності в Україні, яка має передбачати удосконалення державної системи гідрометеорологічних спостережень та її мережі, а також проект Державної цільової програми з матеріально-технічного забезпечення діяльності національної гідрометеорологічної служби, яка повинна передбачати подальше удосконалення законодавчого, організаційного та фінансового забезпечення цієї діяльності із визначенням дієвих джерел фінансування та їх обсягів (у тому числі підходи та принципи державно-приватного партнерства);

2.3. Міністерству внутрішніх справ України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій вжити заходів щодо:

- розширення мережі автоматизованих систем спостережень наземних та радіолокаційних спостережень та модернізації системи гідрометеорологічних спостережень та прогнозування;

- розширення мережі пунктів наземних метеорологічних спостережень у гірських районах України, в акваторії Чорного та Азовського морів такі пункти встановити;

- забезпечення гідрометеорологічних організацій необхідним обладнанням і програмним забезпеченням з використанням супутникової інформації, чисельного моделювання метеорологічних параметрів та процесів, багатофункціональних прогностичних гідрологічних комплексів та агрометеорологічних моделей;

- підвищення рівня справджуваності метеорологічних, гідрологічних, агрометеорологічних прогнозів, збільшення завчасності штормових попереджень про загрозу виникнення небезпечних і стихійних гідрометеорологічних явищ;

3. Рішення направити до Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Рахункової палати України

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Рибак Іван Петрович

Приліпко Ірина Сергіївна

 

Різне

 

8.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б про лист народного депутата України Єднака О.В. щодо обговорення питання про проведення Комітетом круглого столу на тему: «Проведення лісовпорядкування в Україні: стан справ та необхідні зміни».

 

УХВАЛИЛИ:

Ухвалили вважати за доцільне проведення круглого столу.

На наступному засіданні Комітету розглянути питання про внесення відповідних змін до плану роботи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: секретар Комітету Єднак Остап Володимирович

 

 

9.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про повернення до розгляду проекту Закону про внесення зміни до статті 17 Закону України "Про тваринний світ" (реєстр. № 9390 від 10.12.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

9-1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проект Закону про внесення зміни до статті 17 Закону України "Про тваринний світ" (реєстр. № 9390 від 10.12.2018), внесений Кабінетом Міністрів України

 

УХВАЛИЛИ:

1.                  Скасувати рішення Комітету № 85/4 від 17 січня 2019 року про проект Закону про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про тваринний світ»  (реєстр. № 9390).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про тваринний світ» (реєстр. № 9390) за результатами розгляду у першому читанні, прийняти за основу.

3.                  Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду, Дзюблика Павла Володимировича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 7.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Приліпко Ірина Сергіївна

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                               А. ДИРІВ

 

Секретар Комітету                                                                           О. ЄДНАК

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку