Протокол засідання Комітету № 3 від 06,09.09.2019

Опубліковано 12 вересня 2019, о 23:14

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

№3

 

                                                                                             06, 09 вересня 2019

 

 

м. Київ

 

 

06 вересня 2019

м. Київ

(вул. Шовковична, 4, кім. 306)

 

 

ГОЛОВУЄ: голова Комітету Бондаренко О.В.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Криворучкіна О.В., Маріковський О.В., Андрійович З.М., Задорожний А.В., Кривошеєв І.С., Лабунська А.В., Луценко І.С., Шахов С.В., Овчинникова Ю.Ю., Прощук Е.П., Якименко П.В.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Івахів С.П., Фельдман О.Б., Нестеренко К.О.

 

Присутні працівники секретаріату: Борисюк М.М., Халімон Г.В.,
Прощенко О.В., Бережний Є.О., Воловенко О.П., Ярмоленко О.В.

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету: Бондаренка О.В. – Мовчан Н.В., Фельдмана О.Б. – Лойко Л.І., Шахова С.В. – Давиденко І.С., Лабунської А.В. – Іванов С.Б., Прощука Е.П. – Турик М.В., Івахіва С.П. – Попова Н.В., Якименка П.В. – Волкова О.М., Роскопіна Ю.О., Луценко І.С. – Радченко Ю.Ю., Маріковського О.В. – Вусик О.В.,
Зарудна А.С., Андрійовича З.М. – Кучерак В.П.

 

 

 

ЗАПРОШЕНІ:

Магера С.В. – народний депутат України ІХ скликання

Кушко Н. – керівник групи експертів проекту «Підтримка парламенту України з питань сталої енергетики і охорони довкілля».

Яшкіна В.С. – координатор з комунікацій та організації проекту «Підтримка парламенту України з питань сталої енергетики і охорони довкілля».

Бучко В.А. – директор юридичного департаменту Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Гринчук С.В. – директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Питання для розгляду

1.      

Надати пропозиції до законопроекту:

 

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне видобування бурштину або переміщення його через митний кордон України (реєстр. № 2059 від 04.09.2019 р.), внесений Президентом України та визначений ним як невідкладний

Допов.: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович

Бережний Євген Олегович

2.     

Інформація щодо підготовки законопроектів:

 

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (реєстр. № 0869 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю. та іншими народними депутатами України (друге читання)

 

про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни та флори згідно міжнародних угод) (реєстр. № 0870 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Дирівом А.Б., Рибаком І.П., Дзюбликом П.В. (друге читання)

 

проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) (реєстр. № 0873 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Подоляк І.І., Москаленком Я.М. та іншими народними депутатами України (друге читання)

 

проект Закону про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази (реєстр. № 0874 від 29.08.2019 р.), внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання)

 

проект Закону про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (реєстр. № 0875 від 29.08.2019), внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання)

 

Допов.: голова Комітету Бондаренко Олег Володимирович

Керівник секретаріату: Борисюк Михайло Миколайович

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про порядок денний засідання Комітету.

Бондаренко О.В. запропонував звернутися до керівництва Апарату Верховної Ради України щодо доцільності подальшого використання паперу, зауваживши, що на даний час дуже великий паперовий документообіг.

Кривошеєв І.С. запропонував використовувати власні електронні скриньки та власні девайси.

Лабунська А.В. запропонувала не лише нашому Комітету перейти на електронний документообіг, але й усім іншим для того, щоб знизити використання паперу.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити порядок денний з урахуванням пропозиції голови Комітету Бондаренка О.В., голови підкомітету Кривошеєва І.С. та члена Комітету Лабунської А.В. щодо розгляду питання стосовно доцільності подальшого використання паперу

 

Рішення прийнято: за – 11, відсутні під час голосування - 1.

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету секретаря Комітету Фельдмана Олександра Борисовича, за пропозицією народного депутата України - члена Комітету Лабунської Анжеліки Вікторівни, тимчасово секретарем Комітету на цьому засіданні визначено Лабунську Анжеліку Вікторівну.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутні під час голосування – 1, не голосував - 1.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне видобування бурштину або переміщення його через митний кордон України (реєстр. № 2059 від 04.09.2019 р.), внесений Президентом України та визначений ним як невідкладний

 

Андрійович З.М. запропонував рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу законопроекту про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне видобування бурштину або переміщення його через митний кордон України (реєстр. № 2059).

Маріковський О.В. запропонував доопрацювати та надати рекомендації щодо того, як саме контролювати виконання законів.

Андрійович З.М. зауважив, що ми маємо направити рішення до головного Комітету для подальшого опрацювання.

Лабунська А.В. запитала, чи взагалі буде створена робоча група з питання видобутку бурштину. Зауважила, що потрібно врегулювати законодавчу базу.

Маріковський О.В. запропонував прийняти законопроект за основу.

Лабунська А.В. погодилася, що даний законопроект потрібно приймати. Наголосила, що потрібно вислухати точку зору адміністрацій, створити робочу групу. Зауважила, що необхідно розробити законодавство про видобування бурштину.

Андрійович З.М. запропонував надати слово представникам Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Бучко В.А. запропонував підтримати даний законопроект і, можливо, навіть збільшити санкції. Також було запропоновано вивчити наявну геологічну інформацію. Потрібно зрозуміти, де саме знаходяться великі поклади бурштину, провести геологічне вивчення. Після проведення геологічного вивчення і виявлення ділянок з найбільшими покладами бурштину розглянути питання щодо можливого видобутку. Тому потрібно створити робочу групу, де можна буде по всіх цих питаннях дискутувати. Запропонував дати доручення геологічній службі щодо надання інформації стосовно покладів бурштину.

Луценко І.С. зауважила, що даний законопроект, який пропонується Президентом України однозначно треба підтримувати та посилювати відповідальність.

Маріковський О.В. порекомендував Держгеонадрам більш активно скомунікувати щодо ліцензій, щоб люди зрозуміли, що зараз їх кримінально обмежують, але у них є вихід у вигляді отримання ліцензій. Мається на увазі ліцензована діяльність, а не криміналізована.

Бондаренко О.В. наголосив на необхідності розроблення зміни щодо отримання ліцензій стосовно спектру корисних копалин. Наголосив, що ми не можемо відокремлювати сам бурштин від інших корисних копалин.

Маріковський О.В. запропонував правильно скомунікуватись, та наголосив, що Держгеонадра та ліцензії – це вихід.

Лабунська А.В. зауважила, що дуже мало, хто звертається сьогодні за отриманням офіційних дозволів.

Кривошеєв І.С. зауважив, що завдання Комітету саме зберегти екологію. Якщо даний вид видобутку, який є наразі, як пояснюють не є промисловим, а є поверхневим видобутком, то якщо з’явиться можливість більш дешевого промислового видобутку, то це зробить поверхневий видобуток невигідним, тому що даний бурштин буде занадто дорогий, а промисловий стане набагато дешевший. І це зможе врятувати гектари лісів.

Бучко В.А. поінформував, що у пункті 8 постанови Кабінету Міністрів України № 615 від 30 травня 2011 року «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами», йдеться про надання дозволів без аукціону. Висловив думку щодо необхідності внести зміни у пункт 8 зазначеного Порядку, а саме визначити чіткі критерії, хто може отримати дозвіл без аукціону.

Бондаренко О.В. запропонував затвердити запропонований проект рішення. Також запропонував звернутися до Уряду з листом стосовно існування у системі виконавчої влади робочої групи з врегулювання питання незаконного видобування бурштину, хто її очолює, надати контактну інформацію; у разі відсутності такої робочої групи - чи планується її створення і коли, а також кого планується залучити до її складу.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу законопроекту про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне видобування бурштину або переміщення його через митний кордон України (реєстр. № 2059), поданий Президентом України та визначений ним як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України.

2. Рішення направити до Комітету з питань правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 12.

 

Відповідальні: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович

Бережний Євген Олегович

 

 

Звернутися до Кабінету Міністрів України стосовно надання інформації щодо робочої групи з врегулювання питання незаконного видобування бурштину.

 

Лист додається.

 

 

Бондаренко О.В. у зв’язку з участю у засіданні голів Комітетів Верховної Ради України передав головування заступнику голови Комітету Маріковському О.В.

 

 

 

ГОЛОВУЄ: заступник голови Комітету Маріковський О.В.

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію заступнику голови Комітету Маріковського О.В. про інформацію щодо підготовки законопроектів

 

Маріковський О.В. запропонував заслухати інформацію щодо підготовки законопроектів, а саме обговорити законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (реєстр. 0869 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю. та іншими народними депутатами України

Борисюк М.М. зауважив, що потрібно обговорити всі п’ять. Поінформував, що було зібрано матеріали по всім п’яти законопроектах, які були підготовлені до розгляду у VIII скликанні. Наголосив, що їх розгляд не завершився. І процедура розгляду буде проходити відповідно до Регламенту. Дані законопроекти орієнтовно будуть включені до порядку денного 10 вересня. З цього часу почнеться відлік 14 днів, коли народні депутати України мають подати свої пропозиції до цих законопроектів. Після 14 днів почнеться робота з формування нової порівняльної таблиці за новими пропозиціями депутатів. Членам Комітету рекомендується ознайомитися з усіма матеріалами, які роздані, протягом 14 днів підготувати пропозиції після включення цих законопроектів до порядку денного другої сесії Верховної Ради України ІХ скликання.

Маріковський О.В. погодився з Борисюком М.М. але запропонував обговорити дані законопроекти та розпочати з законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (реєстр. № 0869 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю. та іншими народними депутатами України

Лабунська А.В. зазначила, що є перехідні положення, але не визначено орган який буде займатися контролем за дотриманням даного Закону.

Луценко І.С. зауважила, що законопроект слушний. Наголосила, що проаналізувавши всі поправки до другого читання, які були запропоновані в попередньому скликанні, обрала самі суттєві, які рекомендує підтримати та доопрацювати.

 

 

Маріковський О.В. запропонував обговорити законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни та флори згідно міжнародних угод) (реєстр. № 0870 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Дирівом А.Б., Рибаком І.П., Дзюбликом П.В.

Луценко І.С. зазначила, що переглянула всі поправки, які були внесені до другого читання, висновок науково-експертного управління та пропонує при обговоренні підтримати його для включення до порядку денного як перехідний і такий, що можна доопрацювати.

Овчинникова Ю.Ю. також підтримала включення даного законопроекту до порядку денного.

Лабунська А.В. запропонувала підтримати законопроект для доопрацювання.

Бучко В.А. зауважив, що Міністерство енергетики та захисту довкілля України має ряд технічних пропозицій.

Борисюк М.М. поінформував, що всі правки до порівняльної таблиці, які вносились попереднім скликанням не дійсні.

 

 

Маріковський О.В. запропонував обговорити законопроект про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) (реєстр. № 0873 від 29.08.2019 р.), внесений народними депутатами України Подоляк І.І., Москаленком Я.М. та іншими народними депутатами України

Луценко І.С. пропонує врахувати даний законопроект, як актуальний та включити до порядку денного.

Овчинникова Ю.Ю запропонувала його доопрацювати так, як в ньому є розбіжності в термінології.

Лабунська А.В. зауважила, що дійсно цей законопроект має розбіжності в термінології. Запропонувала почати з визначення термінології, щоб не було прогалин в законодавстві.

Борисюк М.М. поінформував, що під час роботи над даним законопроектом Комітет бачив розбіжності в термінології. Зауважив, що проблема в тому, що потрібно буде втрутитись в Лісовий кодекс, який не представлений, а стаття 116 Регламенту забороняє нам це робити, так як до Лісового кодексу зміни не вносяться.  Комітет робив застереження ще під час першого читання, але народні депутати України вирішили, що він може бути прийнятий в першому читанні. Будемо шукати певні виходи з даної проблеми.

 

 

Маріковський О.В. запропонував обговорити законопроект про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази (реєстр. № 0874 від 29.08.2019 р.), внесений Кабінетом Міністрів України

Якименко П.В. запропонував або відхилити даний законопроект, або відправити на суттєве доопрацювання.

Гринчук С.В. звернула увагу на важливість прийняття даного законопроекту, у зв’язку з виконанням Україною міжнародних зобов’язань. Погодилась з народним депутатом України Якименком П.В., щодо того, що Кігалійська поправка ще не ратифікована Україною, тому в законопроекті містяться пункти, які стосуються безпосередньо фторованих парникових газів, які регулюються безпосередньо Кігалійською поправкою і які запрацюють після ратифікації Україною Кігалійської поправки. Наголосила, що Кігалійська поправка вже вступила в силу, і якщо Україна не ратифікує її, то не зможе імпортувати ці речовини, а в нашій країні немає виробництва ні озоноруйнівних речовин, ні фторованих парникових газів.

Якименко П.В. запропонував порадитися з вітчизняним виробником та проконсультуватися з новим Кабінетом Міністрів України.

Маріковський О.В. запропонував проконсультуватися з вітчизняними організаціями щодо можливих ризиків.

Прощук Е.П. запропонував відповідному підкомітету зібрати всіх зацікавлених осіб для обговорення даного законопроекту.

Лабунська А.В. запропонувала порадитися з вітчизняним товаровиробником та запропонувала доопрацювати його та внести до другого читання.

 

 

Маріковський О.В. запропонував обговорити законопроект про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (реєстр. № 0875 від 29.08.2019), внесений Кабінетом Міністрів України

Якименко П.В. запропонував суттєво доопрацювати.

Гринчук С.В. зауважила, що система моніторингу звітності та верифікації, яка планується запровадитись даним законопроектом, повністю побудована на принципах, які існують в Європейському Союзі.

Маріковський О.В. запитав, чи точно потрібно подавати до другого читання два законопроекти, а саме реєстр. № 0874 від 29.08.2019 р та реєстр. № 0875 від 29.08.2019

Гринчук С.В. запевнила, що потрібно подавати дані законопроекти до другого читання.

Луценко І.С. запропонувала підтримати дані законопроекти.

Кривошеєв І.С. запропонував поспілкуватися з експертами і отримати незалежну думку, щоб розуміти підтримувати дані законопроекти чи не підтримувати.

Якименко П.В. запропонував доопрацювати та залучити експертів.

Маріковський О.В запропонував перенести засідання на понеділок на 10 годину.

 

Голосування: за – 9, утримався – 1, відсутні під час голосування– 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09 вересня 2019

 

м. Київ

(вул. Шовковична, 4, кім. 306)

 

 

Продовження засідання Комітету

 

ГОЛОВУЄ: голова Комітету Бондаренко О.В.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Криворучкіна О.В., Маріковський О.В., Задорожний А.В., Кривошеєв І.С., Нестеренко К.О., Луценко І.С., Овчинникова Ю.Ю., Якименко П.В.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Івахів С.П., Фельдман О.Б., Андрійович З.М., Лабунська А.В., Прощук Е.П., Шахов С.В.

 

Присутні працівники секретаріату: Борисюк М.М., Халімон Г.В.,
Прощенко О.В.

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету: Бондаренка О.В. – Мовчан Н.В., Жук С.В., Магери С.В. – Бородіна Т.О.,  Фельдмана О.Б. – Лойко Л.І., Шахова С.В. – Давиденко І.С., Лабунської А.В. – Іванов С.Б., Прощука Е.П. – Турик М.В., Івахіва С.П. – Козлова Н.М., Якименка П.В. – Волкова О.М., Роскопіна Ю.О., Луценко І.С. – Радченко Ю.Ю., Маріковського О.В. – Вусик О.В., Бульба А., Андрійовича З.М. – Кучерак В.П.

 

ЗАПРОШЕНІ:

Бучко В.А. – директор юридичного департаменту Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Гринчук С.В. – директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

 

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету секретаря Комітету Фельдмана Олександра Борисовича, за пропозицією голови Комітету Бондаренка О.В., тимчасово секретарем Комітету на даному засіданні визначено члена Комітету Луценко І.С.

 

Голосування: за – 9

 

 

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про інформацію щодо підготовки законопроектів: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (реєстр. 0869 від 29.08.2019 р.); про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни та флори згідно міжнародних угод) (реєстр. № 0870 від 29.08.2019 р.); про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) (реєстр. № 0873 від 29.08.2019 р.); про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази (реєстр. № 0874 від 29.08.2019 р.); про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (реєстр. № 0875 від 29.08.2019).

 

Бондаренко О.В. зауважив, що на минулому засіданні Комітет не закінчив розгляд питання про інформацію щодо підготовки законопроектів.

Маріковський О.В. нагадав, що є п’ять законопроектів, які було розглянуто та обговорено на минулому засіданні. Зауважив, що відбулося обговорення по кожному. Запропонував проаналізувати їх та підготувати додаткові пропозиції.

Борисюк М.М. зазначив, що більше часу, ніж передбачено Регламентом не буде. Поінформував, що якщо законопроекти завтра будуть включені до порядку денного, то згідно з Регламентом, Комітет має лише 14 днів для надання пропозицій. Запропонував взяти за основу підготовлений секретаріатом проект рішення.

Луценко І.С. зауважила, що виникли сумніви щодо законопроектів, які були підготовлені Кабінетом Міністрів України, зокрема профільним міністерством. Тому було прийнято рішення не завершувати розгляд без голови Комітету Бондаренка О.В., а перенести та прийняти рішення власне і по цих двох законопроектах, запропонованих Кабінетом Міністрів України.

Борисюк М.М. поінформував, що буде доцільно прийняти рішення яке було роздано, а всі інші питання по них можуть вирішуватись після включення законопроектів до порядку денного і врахувати пропозиції потрібно буде не лише членів Комітету, але й інших народних депутатів України. Після узагальнення всіх пропозицій, після закінчення 14 денного терміну, Комітет розгляне та прийме остаточне рішення щодо даних законопроектів. 

Якименко П.В. запропонував бажаючим підключатися до даного обговорення.

Бондаренко О.В. запропонував прийняти рішення.

 

УХВАЛИЛИ:

1.          Інформацію взяти до відома.

2.          Народним депутатам України – членам Комітету детально ознайомитися з матеріалами стосовно проектів Законів, з опрацювання яких Комітет з питань екологічної політики та природокористування визначено головним, що були прийняті Верховною Радою України восьмого скликання у першому читанні та щодо яких не прийнято остаточного рішення.

3.          У 14-денний строк після дня включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання законопроектів, зазначених у мотивувальній частині рішення, підготувати і надати пропозиції та поправки до законопроектів, які готуються до другого читання, у разі їх наявності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 9.

 

Відповідальні: голова Комітету Бондаренко Олег Володимирович

керівник секретаріату Борисюк Михайло Миколайович

 

 

Різне

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. щодо висвітлення діяльності Комітету

 

Маріковський О.В. запропонував спільно з секретаріатом напрацювати, яким чином буде висвітлюватися діяльність Комітету. Запропонував обговорити висвітлення засідань Комітету, зустрічей із зацікавленими сторонами і якими інструментами це можна реалізувати.

Борисюк М.М. поінформував, що Комітет має свій сайт – це головний сайт, де ми можемо відображати свою діяльність. Також є сайт Верховної Ради України, де Комітет також надає свою інформацію про діяльність Комітету. Зауважив, що у секретаріаті не має жодних заперечень, щоб висвітлювати діяльність про яку йде мова. Поінформував, що є телеканал «Рада», журналістів і операторів якого Комітет може запрошувати для відображення нашої діяльності. Також є парламентська газета «Голос України», яка наповнюється раз в місяць, в ній Комітет має одну шпальту.

Криворучкіна О.В. запропонувала мати власні сторінки в різних соціальних мережах для того, щоб залучати молодь та впливати на формування екологічної свідомості. Підтримала заступника голови Комітету Маріковського О.В., та запропонувала створити робочу групу, яка буде займатися розробкою інформаційної стратегії.

Маріковський О.В. запитав, які обмеження є щодо висвітлення інформації та чи можна залучати консультантів з певної діяльності. Також запитав, чи керівник секретаріату Комітету може ввійти до складу робочої групи.

Борисюк М.М. поінформував, що Комітет має сторінки в Facebook, Twitter та YouTube. Зауважив, що при залученні зовнішньої допомоги, потрібно буде брати дозвіл в управлінні комп’ютеризованих систем. Поінформував, що може увійти до складу робочої групи. Запропонував включити до робочої групи старшого консультанта Світличного В.М.

Бондаренко О.В. запропонував створити робочу групу щодо висвітлення діяльності Комітету у засобах масової інформації, розповсюдження інформації щодо діяльності Комітету та напрацювати стратегію у подальшій роботі. Запропонував включити до робочої групи Маріковського О.В., Криворучкіну О.В., Кривошеєва І.С. та Нестеренка К.О.

Луценко І.С. запропонувала залучити спеціалістів з ПРООН.

Бондаренко О.В. запропонував до робочої групи залучити також секретаря Комітету Фельдмана О.Б. та запропонував затвердити робочу групу у складі: Маріковського О.В., Криворучкіної О.В., Кривошеєва І.С., Нестеренка К.О. та Фельдмана О.Б.

 

УХВАЛИЛИ:

1.  Інформацію взяти до відома.

2. Створити робочу групу з напрацювання пропозицій щодо висвітлення діяльності Комітету у складі:

    Маріковського Олександра Валерійовича – заступника голови Комітету,

    Криворучкіної Олени Володимирівни – заступника голови Комітету,

    Фельдмана Олександра Борисовича – секретаря Комітету,

    Кривошеєва Ігоря Сергійовича – голови підкомітету,

    Нестеренка Кирилла Олександровича – голови підкомітету.

 3. Запросити представників Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) до участі у роботі зазначеної групи.

4. Робочій групі протягом місяця поінформувати Комітет щодо напрацьованих пропозицій.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 9.

 

Відповідальні:

заступник голови Комітету Маріковський Олександр Валерійович

керівник секретаріату Борисюк Михайло Миколайович

Світличний Василь Миколайович

 

 

 

Голова Комітету                                                                     О. Бондаренко

 

 

Секретар Комітету                                                                 О. Фельдман

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку