Протокол засідання Комітету №7 від 09.10.2019

Опубліковано 17 жовтня 2019, о 11:49
 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 

№ 7

 

                                                                               09        жовтня      2019

 

 

 

м. Київ

 

 

 

 

ГОЛОВУЄ: голова Комітету Бондаренко О.В.

 

ПРИСУТНІ члени Комітету: Криворучкіна О.В., Маріковський О.В.,
Овчинникова Ю.Ю., Андрійович З.М., Кривошеєв І.С., Задорожний А.В., Нестеренко К.О., Прощук Е.П., Фельдман О.Б., Якименко П.В.

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Івахів С.П., Лабунська А.В., Луценко І.С.,
Шахов С.В., Яценко А.В.

 

Присутні працівники секретаріату: Борисюк М.М., Халімон Г.В.,
Прощенко О.В., Ярмоленко О.В., Воловенко О.П., Омельянець С.М.,
Хоренжая І.В., Приліпко І.С.

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету: Бондаренка О.В. – Мовчан Н.В., Жук С.В., Фельдмана О.Б. – Лойко Л.І.,
Баудов В.М, Лабунської А.В. – Іванов С.Б., Прощука Е.П. – Турик М.В.,
Івахіва С.П. – Попова Н.В., Якименка П.В. – Роскопіна Ю.О., Луценко І.С. – Радченко Ю.Ю., Маріковського О.В. – Вусик О.В.,
Борейко В.Є.,
Андрійовича З.М. – Кучерак В.П.

 

ЗАПРОШЕНІ:

Магера С.В. – народний депутат України ІХ скликання.

Хорєв М.Ю. - перший заступник голови Державного агентства водних ресурсів України.

Бабенко Д. – секретаріат фракції «Слуга народу».

Кулініч Ю.Ю. – журналіст телеканалу «Рада».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Комітет є головним по законопроектах

 

1.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування

(реєстр. № 0869 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В., Марченком О.О., Головком М.Й.

(друге читання)

 

Допов.: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович 
Ярмоленко Оксана Василівна

2.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)

(реєстр. № 0873 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Подоляк І.І., Москаленком Я.М., Остріковою Т.Г., Герасимовим А.В., Сотник О.С.

(друге читання)

 

Допов.: голова підкомітету Овчинникова Юлія Юріївна

Воловенко Ольга Петрівна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

3.     

Проект Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії

(реєстр. № 1181 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Крульком І.І., Наливайченком В.О. та іншими народними депутатами України

 

Допов.: голова підкомітету Якименко Павло Віталійович  

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

4.     

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння інвестиційної привабливості України та забезпечення захисту прав і законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності

(реєстр. № 2134 від 12.09.2019), внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Цимбалюком М.М., Лабунською А.В.

 

Допов.: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович

Омельянець Сергій Миколайович

 

Питання для розгляду

5.     

Інформація заступника голови Комітету Маріковського О.В. про персональний склад робочої групи по впровадженню концепції "Зелений офіс" у Верховній Раді України.

 

Допов.: заступник голови Комітету

Маріковський Олександр Валерійович

Приліпко Ірина Сергіївна

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. про порядок денний засідання.

 

За пропозицією народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. включити до порядку денного питання про пропозицію про проведення виїзного засідання Комітету до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області на тему: «Екологічний стан Кривбасу: проблеми та шляхи їх вирішення».

 

УХВАЛИЛИ:

1.                  Внести до порядку денного пропозицію народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про проведення виїзного засідання Комітету до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області на тему: «Екологічний стан Кривбасу: проблеми та шляхи їх вирішення».

2.    Затвердити порядок денний зі змінами.

 

Порядок денний затверджено: за – 11.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Андрійовича З.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (реєстр. № 0869 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В., Марченком О.О.,
Головком М.Й.
(друге читання)

 

Андрійович З.М. поінформував, що законопроект спрямовано на забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування. Верховна Рада України
04 лютого 2015 року прийняла зазначений законопроект за основу. Зауважив, що до проекту Закону було внесено 54 пропозиції народних депутатів України, які наведені у порівняльній таблиці до проекту Закону. Запропонував обговорити відхилені пропозиції.

Ярмоленко О.В. поінформувала, що в пропозиції № 8 народного депутата України Фельдмана О.Б. пропонується замінити статтю 47 в Водному кодексі України та видалити з першої частини першого абзацу наступну фразу: «без закріплення водних обєктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів».

Фельдман О.Б. запитав, як допускати людей до водних об’єктів у яких розводять рибу або інших водоплаваючих тварин.

Ярмоленко О.В. відповіла, що якщо йдеться про природно-заповідної зони, то там вступає в дію Закон України «Про природно-заповідний фонд».

Борисюк М.М. поінформував, що в таких випадках вступає в силу інший закон, який встановлює обмеження, а в даній редакції Комітет пропонує відхилити.

Фельдман О.Б. поінформував, що потрібно обмежити право доступу людей до місць можливого розведення тварин.

Бондаренко О.В. запитав чи наполягає народний депутат України Фельдман О.Б. на голосуванні за дану поправку.

Фельдман О.Б. відповів, що не наполягає.

Ярмоленко О.В. поінформувала, що в пропозиції № 15 народного депутата України Фельдмана О.Б. пропонується змінити четвертий абзац першої частини наступним змістом: «На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду, але зобов’язати водокористувача надавати безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах в межах пляжної зони, а також до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування для задоволення їх потреб передбачених першим абзацом цієї статті.

Бондаренко О.В. запитав чи наполягає народний депутат України Фельдман О.Б. на голосуванні за дану поправку.

Фельдман О.Б. відповів, що не наполягає.

Ярмоленко О.В. пропозиція № 17 народного депутата України
Луценко І.С., а саме, пропонується пункт 1 частини 1 розділу І доповнити абзацом наступного змісту: «частини 3-6 статті 47 виключити».

Пропозиції № 39 народного депутата України Бондаренка О.Б. та № 40 народного депутата України Луценко І.С.

Борисюк М.М. зауважив, що пропозиції № 39 народного депутата України Фельдмана О.Б. та № 40 народного депутата України Луценко І.С. відхиляються у зв’язку з тим, що вони суперечать ст. 116 Регламенту.

Бондаренко О.В. зазначив, що не наполягає на голосуванні за дану поправку.

Ярмоленко О.В. поінформувала, що в пропозиції № 54 народного депутата України Лабунської А.В. пропонується частину 2 розділу ІІ (Прикінцеві положення) законопроекту після слів «підлягають демонтажу» додати слова «органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування».

Бондаренко О.В. запропонував, врахувати пропозиції №№ 1, 2, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 12, 18, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 36, 37, 38, 41, 42, 45, 46, 47, 50, 51. Врахувати редакційно пропозиції №№ 6, 7, 13, 16, 19, 20, 21, 43, 44, 48, 49, 52, 53. Врахувати частково пропозиції №№ 14, 34. Відхилити пропозиції №№ 8, 15, 17, 39, 40, 54. Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування для прийняття його у другому читанні та в цілому як Закон. Доповідачем при розгляді проекту Закону від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів Андрійовича Зіновія Мирославовича.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції №№ 1, 2, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 12, 18, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 36, 37, 38, 41, 42, 45, 46, 47, 50, 51.

2. Врахувати редакційно пропозиції №№ 6, 7, 13, 16, 19, 20, 21, 43, 44, 48, 49, 52, 53.

3. Врахувати частково пропозиції №№ 14, 34.

4. Відхилити пропозиції №№ 8, 15, 17, 39, 40, 54.

5. Доручити народному депутату України Бондаренку О.В.,
при необхідності, вносити техніко-юридичні правки.

6. Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (реєстр. № 0869) для прийняття його у другому читанні та в цілому як Закон.

7. Доповідачем при розгляді проекту Закону від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів Андрійовича Зіновія Мирославовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 11.

 

Відповідальні: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович 

Ярмоленко Оксана Василівна

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Овчинникової Ю.Ю. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) (реєстр. 0873 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Подоляк І.І., Москаленком Я.М.,
Остріковою Т.Г., Герасимовим А.В., Сотник О.С. (друге читання)

 

Овчинникова Ю.Ю. поінформувала, що законопроектом пропонується вдосконалити заходи щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями. Також пропонується внести зміни до статей 21 і 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та Закону України «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону». Зауважила, що до поданого законопроекту надійшло 25 пропозиції народних депутатів України, з них враховано 16 пропозицій, у тому числі частково 4 та редакційно 3. Відхилили 2 пропозиції народного депутата України Луценко І.С.

Бондаренко О.В. запропонував, внести законопроект на розгляд Верховної Ради України для прийняття у другому читанні та в цілому як Закону та визначити доповідачем при розгляді законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Овчинникову Юлію Юріївну.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Звернувши увагу на те, що 03.09.2017 р. набув чинності Закон України № 2063- VIII від 23.05.2017 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат», в якому частина 1 статті 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» викладена в новій редакції, та відповідно до пункту 4 частини першої статті 118 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» назву Закону викласти в такій редакції: «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону».

2. До поданого законопроекту всього надійшло 25 пропозиції народних депутатів України, відтак пропонується:

врахувати 16 пропозицій народних депутатів України №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 11, 13, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24; у тому числі частково 4 (№№ 8, 9, 10, 16) та редакційно 3 (№№ 7, 12, 14);

відхилити 2 пропозиції народного депутата України (№№23 та 25). 

3. Доручити народному депутату України Бондаренку О.В., при необхідності, вносити техніко-юридичні правки.

4. Внести проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» (реєстр. № 0873) на розгляд Верховної Ради України для прийняття у другому читанні та в цілому як Закону.

5. Доповідачем при розгляді законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України – голову підкомітету Овчинникову Юлію Юріївну.

Рішення Комітету додаються.

 

Рішення прийнято: за – 11.

 

Відповідальні: голова підкомітету Овчинникова Юлія Юріївна

Воловенко Ольга Петрівна

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Якименка П.В. про проект Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії (реєстр. № 1181 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Крульком І.І., Наливайченком В.О. та іншими народними депутатами України

 

Якименко П.В. зазначив, що законопроект переслідує дві глобальні цілі: по-перше, «визначити зміст податкового суверенітету України (як частини її політичного суверенітету), а також зміст податкового суверенітету інших країн з метою дотримання одного з наріжних принципів міжнародного права щодо рівноваги суверенних прав сторін, зокрема при вирішенні спорів з податкових питань»; по-друге, «знизити привабливість використання офшорних компаній з метою ухилення від оподаткування чи для незаконної репатріації капіталів за кордон України або для відмивання коштів резидентами України (у тому числі політично значущими особами)». Аналогічний проект був зареєстрований у попередньому скликанні, до якого головне науково-експертне управління надало низку зауважень, зокрема, про невідповідності Конституції України, законам України та міжнародним договорам.

 

 

За пропозицією голови Комітету Бондаренка Олега Володимировича у зв’язку з залишенням секретарем Комітету Фельдманом Олександром Борисовичем засідання Комітету, тимчасово секретарем Комітету на даному засіданні визначено народного депутата України – заступника голови Комітету Криворучкіну Олену Володимирівну.

 

Рішення прийнято: за – 9, не голосував – 1, відсутній під час голосування - 1.

 

 

Бондаренко О.В. запропонував повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекту Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії (реєстр. № 1181 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Власенком С.В, Крульком І.І. та іншими народними депутатами України.

2.              Рішення направити до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутній під час голосування - 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Якименко Павло Віталійович  

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та голови підкомітету Андрійовича З.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння інвестиційної привабливості України та забезпечення захисту прав і законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності (реєстр. 2134 від 12.09.2019), внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Цимбалюком М.М., Лабунською А.В.

 

Андрійович З.М. запропонував, що у зв’язку з відсутністю на засіданні одного зі співавторів законопроекту, а саме народного депутата України Лабунської А.В. перенести на наступне засідання Комітету розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння інвестиційної привабливості України та забезпечення захисту прав і законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності (реєстр. № 2134 від 12.09.2019), внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Цимбалюком М.М., Лабунською А.В.

Бондаренко О.В. запитав чи є зауваження до даного законопроекту.

Андрійович З.М. запропонував повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Бондаренко О.В. запропонував повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку внести пропозицію до Верховної Ради України про повернення на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння інвестиційної привабливості України та забезпечення захисту прав і законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності.

        2. Висновок направити до Комітету з питань економічного розвитку.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутній під час голосування - 1.

 

Відповідальні: голова підкомітету Андрійович Зіновій Мирославович 

Омельянець Сергій Миколайович

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та заступника голови Комітету Маріковського О.В. про персональний склад робочої групи по впровадженню концепції "Зелений офіс" у Верховній Раді України.

 

Маріковський О.В. поінформував, що на попередньому засіданні Комітету була створена робоча група «Зелений офіс», до складу якої виявили бажання увійти народні депутати України, а саме: Андрійович З.М., Бардіна М.О., Бондар М.Л., Бондаренко О.В., Жмеренецький О.С., Задорожній А.В., Кривошеєв І.С., Лабунська А.В, Маріковський О.В., Овчинникова Ю.Ю., Юрченко О.М., Якименко П.В. та зазначив, що наступному тижні планується провести засідання робочої групи для визначення дати проведення першого аудиту.

Нестеренко К.О. поінформував, що також хоче долучитися до складу робочої групи.

Прощук Е.П. поінформував, що також хоче долучитися до складу робочої групи.

Бонедаренко О.В. запитав, який орієнтовний строк розробки даного проекту та запровадження.

Маріковський О.В. зауважив, що головною проблемою є бюджет Верховної Ради України у зв’язку з тим, що він уже сформований, але відштовхуючись від результатів аудиту, протягом місяця можливо буде надати пропозиції.

Бондаренко О.В. уточнив, що стандарт «Зелений офіс» можливо не зможе бути створений в наступному році через брак коштів.

Маріковський О.В. поінформував, що через брак коштів дійсно запровадження «Зеленого офісу» можливо відкладеться на деякий час, але запропонував написати офіційний лист до Верховної Ради України для уточнення фінансових або бюджетних ресурсів на такі запровадження.

Бондаренко О.В. запитав, чи можна зробити дієві кроки без залучення коштів Верховної Ради України.

Маріковський О.В. запропонував звернутися до міжнародних організацій за допомогою по розвитку «Зеленого офісу».

Бондаренко О.В. запропонував, створити робочу групу по впровадженню концепції «Зелений офіс» у Верховній Раді України під головуванням заступника голови Комітету, народного депутата України Маріковського О.В., врахувавши пропозиції народних депутатів України Нестеренка К.О., Прощука Е.П., та затвердити її склад

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Створити робочу групу по впровадженню концепції «Зелений офіс» у Верховній Раді України під головуванням заступника голови Комітету, народного депутата України Маріковського О.В., врахувавши пропозиції народних депутатів України Нестеренка К.О., Прощука Е.П., та затвердити її склад (додається).

2.     Надати заступнику голови Комітету право вносити зміни до складу зазначеної робочої групи.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутній під час голосування - 1.

 

Відповідальні: заступник голови Комітету

Маріковський Олександр Валерійович

Приліпко Ірина Сергіївна

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови Комітету Бондаренка О.В. та заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про виїзне засідання Комітету до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області на тему: «Екологічний стан Кривбасу: проблеми та шляхи їх вирішення».

 

Криворучкіна О.В. запропонувала узгодити дату виїзного засідання Комітету до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області на тему: «Екологічний стан Кривбасу: проблеми та шляхи їх вирішення» та запропонувала провести його
24-25 жовтня 2019 року.

Бондаренко О.В. запропонував на майбутнє узгоджувати дати виїзних засідань організації заздалегідь. Запитав, хто буде присутній з органів місцевої влади.

Криворучкіна О.В. поінформувала, що наразі секретаріат допомагає підготувати запрошення та планується запросити мера міста Вілкула Ю.Г., керівника екологічного департаменту та депутатів міського рівня. Також планується запросити голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Нестеренко К.О. запропонував запросити телеканали для більшого висвітлення.

Бондаренко О.В. запропонував підтримати пропозицію народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про проведення виїзного засідання Комітету у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Визначити дату проведення виїзного засідання Комітету 24-25 жовтня 2019 року. Взяти до відома інформацію народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про місце проведення заходу та про розміщення у готелі учасників заходу. Народним депутатам України - членам Комітету надати у строк до 11 жовтня 2019 року пропозиції щодо участі їх та помічників народних депутатів України у виїзному засіданні Комітету. Звернутись до Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Державної екологічної інспекції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агентства водних ресурсів України, Державного агентства лісового господарства України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради, Криворізької міської ради щодо участі у виїзному засіданні Комітету, та, відповідно до компетенції, надати Комітету інформаційно-аналітичні матеріали стосовно тематики виїзного засідання та пропозиції до проекту рішення. Звернутися до ДП «Парламентський телеканал «Рада» щодо відрядження кореспондента та телеоператора для висвітлення виїзного засідання Комітету. Уповноважити народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіну О.В. виступити з доповіддю на виїзному засіданні Комітету та надати право уточнювати місце та порядок ведення заходу, список запрошених, співдоповідачів, виступаючих, вирішувати інші оперативні організаційні питання з його підготовки.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Підтримати пропозицію народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про проведення виїзного засідання Комітету у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.

2.     Визначити дату проведення виїзного засідання Комітету 24-25 жовтня 2019 року.

3.     Взяти до відома інформацію народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіної О.В. про місце проведення заходу та про розміщення у готелі учасників заходу.

4.     Народним депутатам України - членам Комітету надати у строк до 11 жовтня 2019 року пропозиції щодо участі їх та помічників народних депутатів України у виїзному засіданні Комітету.

5.     Звернутись до Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Державної екологічної інспекції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агентства водних ресурсів України, Державного агентства лісового господарства України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради, Криворізької міської ради щодо участі у виїзному засіданні Комітету, та, відповідно до компетенції, надати Комітету інформаційно-аналітичні матеріали стосовно тематики виїзного засідання та пропозиції до проекту рішення.

6.     Звернутися до ДП «Парламентський телеканал «Рада» щодо відрядження кореспондента та телеоператора для висвітлення виїзного засідання Комітету.

7.     Уповноважити народного депутата України - заступника голови Комітету Криворучкіну О.В. виступити з доповіддю на виїзному засіданні Комітету та надати право уточнювати місце та порядок ведення заходу, список запрошених, співдоповідачів, виступаючих, вирішувати інші оперативні організаційні питання з його підготовки.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – 10, відсутній під час голосування - 1.

 

Відповідальні: заступник голови Комітету

Криворучкіна Олена Володимирівна

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

 

Голова Комітету                                                                     О. Бондаренко

 

 

Секретар Комітету                                                                 О. Фельдман

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку