РІШЕННЯ КОМІТЕТУ № 112/2 ВІД 21.12.2011 року Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617 від 02.06.2011 р.)

Опубліковано 27 грудня 2011, о 11:05

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 21 грудня 2011 року № 112/2

 

Про проект Закону

України  (реєстр. № 8617)

 

 

У відповідності до Постанови Верховної Ради України від 20 вересня 2011 року № 3752-VІ Комітет розглянув доопрацьований за участю суб’єктів права законодавчої ініціативи та з врахуванням зауважень Головного юридичного управління проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617 від 02.06.2011 р.), поданий народним депутатом України І.Прасоловим.

Головне юридичне управління пропонує відхилити зазначений законопроект та  зазначає наступне.

Проект закону (реєстр. № 8617) був поданий на розгляд Верховної Ради України народним депутатом України Прасоловим І.М. та прийнятий парламентом 20 вересня 2011 року у першому читанні. Водночас, 9 вересня 2011 року було зареєстровано проект Закону України про реформування та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального і невиснажливого використання природних ресурсів та екологічної безпеки, зменшення регуляторного тиску на суб’єктів господарювання (реєстр. № 9139), поданий Кабінетом Міністрів України, який частково повторює проект закону (реєстр. № 8617).

Однак, проект закону (реєстр. № 9139), яким вносяться зміни до низки законодавчих актів України в галузі охорони навколишнього природного середовища за змістом є більш комплексним та системним у регулюванні та вдосконаленні дозвільної системи у галузі охорони навколишнього природного середовища, на відміну від законопроекту (реєстр. № 8617).

Таким чином, ці законопроекти регулюють однакове коло питань та повторюють за суттю положення щодо регулювання одних і тих же суспільних відносин.

Зважаючи на викладене та з метою забезпечення комплексного та системного підходу до врегулювання відносин між юридичними і фізичними особами та органами виконавчої влади, пов’язаних з видачею документів дозвільного характеру, Комітет в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617) відхилити.

2. Врахувати окремі положення проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617) при доопрацюванні проекту Закону України про реформування та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального і невиснажливого використання природних ресурсів та екологічної безпеки, зменшення регуляторного тиску на суб’єктів господарювання (реєстр. № 9139).

3. Доповідачем із цього питання визначити  визначити Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Семиногу Анатолія Івановича.

 

 

 

Голова Комітету                                             

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку