Рішення Комітету від 18.05.2011 р. 95/7-2 щодо інформації Рахункової палати України щодо результатів аудиту з питання першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів

Опубліковано 23 травня 2011, о 10:08

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

18 травня 2011 р.    № 95/7-2

 

 

 

Про інформацію Рахункової палати України

щодо результатів аудиту з питання

першочергового забезпечення

централізованим водопостачанням

сільських населених пунктів

 

 

            Розглянувши інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту з питання першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, Комітет вирішив:

 

            1. Інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту з питання першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів взяти до відома.

 

            2. Пропозиції Комітету щодо вдосконалення системи забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, що користуються привізною водою направити до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики (додаються).

 

 

Голова Комітету                                           

А.Семинога

 

 

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

Комітет з питань будівництва, містобудування

і житлово-комунального господарства

та регіональної політики

 

Про інформацію Рахункової палати України

 

            Комітет на своєму засіданні розглянув інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту з питання першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів.

            Комітет відмічає, що протягом 2008-2010 років на заходи програми з державного бюджету було виділено 57,7 млн.грн., що складає 36 % від передбаченого програмою. Держводгоспом забезпечена подача питної води до 18 населених пунктів, що становить лише 33,3 % до заходів програми,

            З метою забезпечення ефективного управління і належного фінансування заходів Державної цільової соціальної програми першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, що користуються привізною водою, на період до 2010 року, а також досягнення мети і результативних показників, Комітет пропонує рекомендувати Кабінету Міністрів України:

            до кінця поточного року проаналізувати стан виконання Державної цільової соціальної програми першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, що користуються привізною водою, на період до 2010 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 року № 741 і, з урахуванням підсумків проведеного аналізу, внести відповідні зміни та подовжити термін її дії;

            до 1 квітня 2012 року надати Верховній Раді України звіт про стан виконання Державної цільової соціальної програми першочергового забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, що користуються привізною водою, на період до 2010 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 року № 741;

            забезпечити ритмічне фінансування заходів Програми у відповідності із затвердженими видатками;

            провести інвентаризацію об’єктів незавершеного будівництва систем водопостачання, замовником та виконанням яких є Державне агентство водних ресурсів України та забезпечити пріоритетне фінансування будов та об’єктів, які мають високий ступінь будівельного готовності.           

            Також пропонується звернути увагу місцевих органів виконавчої влади на необхідність посилення відповідальності за своєчасне надання інформації про стан виконання заходів Програми.

 

 

Голова Комітету                                             

А.Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку