РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.07.2011 № 99/1 про проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства (реєстр. № 8640)

Опубліковано 14 липня 2011, о 10:57

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 6 липня 2011р.    99/1

 

 

Про проект Закону України

про внесення змін до деяких законів України

щодо регулювання інвестиційної діяльності

у сфері житлово-комунального господарства

(реєстр. № 8640)

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства (реєстр. № 8640 від 08.06.2011 року), внесений Кабінетом Міністрів України, Комітет зазначає.

Метою законопроекту є створення законодавчих умов  для покращення інвестиційної діяльності у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення, вдосконалення правових, економічних та організаційних засад  такої діяльності.

Законопроектом пропонується доповнити Закони України "Про питну воду та питне водопостачання", "Про теплопостачання" положеннями, які регулюють відносини, що виникають у зв’язку із інвестиційною діяльністю підприємств.

Окрема увага в законопроекті приділяється створенню сприятливих умов для забезпечення модернізації, реконструкції та будівництва об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення.

Пропонується запровадити поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами.

На думку авторів законопроекту, норми законопроекту не призведуть до збільшення рівня тарифів по всій країні, а навпаки сприятимуть у майбутньому заощадженню енергетичних ресурсів та енергетичній незалежності держави.

 

 

Враховуючи  викладене, Комітет в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію

про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства (реєстр. № 8640).

 

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

 

Голова Комітету                                                          

А.СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку