РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.07.2011 № 99/5 Про Проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» (щодо переліку ділянок надр) (реєстр. № 8712)

Опубліковано 22 липня 2011, о 20:48

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 6 липня 2011р.    99/5

 

 

Проект Закону України про внесення змін

до Закону України «Про угоди про розподіл продукції»

(щодо переліку ділянок надр) реєстр. № 8712

 

 

Комітет, відповідно до предметів свого відання, розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» (щодо переліку ділянок надр) реєстраційний № 8712 від 20.06.2011 року поданий народним депутатом України  В. Келестіним.

Законопроектом передбачається внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції», які вилучають Перелік ділянок  надр (родовищ корисних копалин), що можуть надаватись на умовах угод про розподіл продукції.

Частиною другою статті 6 Закону України "Про угоди про розподіл продукції" передбачено, що цей Перелік ділянок надр затверджується Кабінетом  Міністрів  України  за  спільним  поданням  Міжвідомчої комісії  та  відповідних  центральних  органів  виконавчої влади з попереднім  узгодженням  Переліку  з  Верховною  Радою  Автономної Республіки   Крим   або   органом   місцевого   самоврядування  та публікується  в офіційних друкованих виданнях України та іноземних засобах масової інформації.

Такий Перелік ділянок надр був затверджений Кабінетом Міністрів України відповідною постановою № 308 від 15 березня 2006 року. Питання надання ділянок надр визначених зазначеним Переліком для надрокористування є компетенцією центральних виконавчих органів.

Крім того, частиною другою статті 6 цього Закону передбачено, що перелік ділянок   надр,   що   становлять  особливу  наукову, культурну або природно-заповідну цінність і не можуть надаватися у користування на умовах угод про розподіл продукції, затверджується Верховною Радою України  не  пізніше  тримісячного  строку  з  дня набрання чинності цим Законом. Такого переліку Верховна Рада України досі не затвердила.

 

 

Враховуючи вищевикладене, зважаючи на те, що питання збереження земель, які становлять особливу наукову,

культурну або природно-заповідну цінність, є надзвичайно важливим і актуальним, Комітет

в и р і ш  и в :

 

1. Рекомендувати Комітету з питань економічної політики запропонувати Верховній Раді України відхилити проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» (щодо переліку ділянок надр) реєстраційний № 8712 від 20.06.2011 року.

 

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо визначення переліку ділянок надр, що   становлять  особливу  наукову,

культурну або природно-заповідну цінність і не можуть надаватися у

користування на умовах угод про розподіл продукції для затвердження його Верховною Радою України.

 

3. Дане рішення направити у Комітет з питань економічної політики.

 

 

 

Голова Комітету                                           

А.І. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку