РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.07.2011 № 99/4 Про Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів (реєстраційний № 8630)

Опубліковано 22 липня 2011, о 20:55

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 6 липня 2011р.    99/4

 

 

Проект Закону  про внесення змін до

Податкового кодексу України щодо

перегляду ставок деяких податків

і зборів (реєстраційний № 8630)

 

 

Комітет, відповідно до предметів свого відання, розглянув проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів реєстраційний № 8630 від 03.06.2011 року поданий Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пункту 4 розділу ХІХ Податкового кодексу України Кабінету Міністрів України доручено щорічно до 1 червня вносити до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з таких податків і зборів:

·        акцизний податок;

·        збір за першу реєстрацію транспортного засобу;

·        екологічний податок;

·        плата за користування надрами для видобування корисних копалин;

·        плата за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин;

·        податок за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено;

·        збір за користування радіочастотним ресурсом України;

·        збір за спеціальне використання води;

·        збір за спеціальне використання лісових ресурсів.

 

Законопроектом передбачається внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.08.2010 № 701 у 2011 році прогнозовані на рівні 108,9 та 111,3 відсотка відповідно.

Так, враховуючи сфери застосування податків і зборів, ставки акцизного податку, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, екологічного податку, податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено, та збору за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2011 році збільшені на  8,9 відсотка.

Ставки плати за користування надрами для видобування корисних копалин, плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, збору за спеціальне використання води та збору за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням індексу цін виробників промислової продукції у 2011 році збільшені на 11,3 відсотка.

Головне науково-експертне управління у своєму висновку від 14.06.2011 року № 16/3-647/8630  не заперечує щодо його прийняття і висловлює основні зауваження щодо збільшення ставок акцизного збору.

 

 

Враховуючи вищевикладене, Комітет в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики запропонувати Верховній Раді України прийняти  проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів реєстраційний № 8630 за основу.

 

2. Дане рішення направити у Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

 

 

Голова Комітету                                           

А.І. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку