РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.03.2013 № 3/9,10 про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) № 1208 та проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) № 1208-1

Опубліковано 17 березня 2013, о 18:56

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

06 березня 2013 р.                 № 3/9,10

 

 

щодо проекту Закону про внесення змін

до деяких законодавчих актів України

(щодо спрощення процедури відведення

земельних ділянок) (реєстр. № 1208 від 08.01.2013 р.)

та проекту Закону про внесення змін до

Земельного кодексу України та до інших

законодавчих актів у сфері земельних відносин

(щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок)

(реєстр. № 1208-1 від 22.01.2013 р.)

 

 

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відповідно до предметів свого відання, розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. № 1208 від 08.01.2013 р.), внесений народним депутатом України А. Денисенком та щодо проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. № 1208-1 від 22.01.2013 р.), внесений народним депутатом України Д. Омельяновичем.

У зв'язку з прийняттям законів України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт" від 02.10.2012    № 5394-VI та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення" від 02.10.2012 № 5395-VI, а також "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів" від 16.10.2012 № 5462-VI виникли правові колізії та суперечності у сфері земельних відносин.

Проект Закону реєстр. № 1208 дозволить узгодити між собою та з іншими законодавчими актами норми Земельного та Лісового кодексів України, законів України "Про землеустрій", "Про Державний земельний кадастр", "Про охорону культурної спадщини" та "Про місцеві державні адміністрації".

Законопроект  реєстр. №1208-1 (альтернативний) передбачає відсутні у основному законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок)" положення, направлені на доступність для населення адміністративних послуг, що надаються у сфері земельних відносин

Державне агентство лісових ресурсів України та Державне агентство земельних ресурсів України підтримують законопроект без зауважень.

Інститут археології Національної Академії Наук України пропонує відхилити проекти Законів як такі, що суперечать ратифікованій Україною Європейській конвенції про охорону археологічної спадщини, ряду положень чинного пам'яткоохоронного законодавства та ігнорують потреби охорони культурної спадщини України.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України відзначає, що законопроекти можуть бути прийняті у першому читанні за основу з урахуванням висловлених зауважень.

 

Враховуючи викладене, Комітет  в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на  розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. № 1208 від 08.01.2013 р.), внесений народним депутатом України А. Денисенком та проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок) (реєстр. № 1208-1 від 22.01.2013 р.), внесений народним депутатом України Д. Омельяновичем.

2. Рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

 

Голова Комітету                                                   

І. СЕХ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку