РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.03.2013 № 3/15 про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо виконання міжнародної Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів)(реєстр. № 2017 від 15.01.2013 р.)

Опубліковано 18 березня 2013, о 05:56

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

06 березня 2013 р.                      № 3/15

 

 

про внесення змін до Закону України

"Про мисливське господарство та полювання"

(щодо виконання міжнародної Угоди про збереження

афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів)

(реєстр. № 2017 від 15.01.2013 р.)

 

 

Поданий законопроект спрямований на приведення Закону України "Про мисливське господарство та полювання" у відповідність з міжнародною Угодою про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів, яку Україна ратифікувала Законом України "Про ратифікацію Угоди" від 04.07.2002 р. № 62-IV. А також законопроект спрямований на охорону водно-болотних угідь міжнародного значення.

Відповідно до Статті II Угоди сторони мають вживати скоординованих заходів для підтримки сприятливого статусу збереження мігруючих видів водно-болотних птахів або для відновлення цього статусу. Для досягнення цього вони мають здійснювати в межах їх національної  юрисдикції заходи, які встановлені у Статті III, разом із спеціальними діями, визначеними згідно із Статтею IVданої Угоди в Плані дій.

На  виконання зазначеної Угоди пропонується доповнити статтю 20 Закону України "Про мисливське господарство та полювання" приписом, за яким забороняється полювання на афро-євразійські мігруючі водно-болотні види птахів із застосуванням свинцевого шроту на водно-болотних угіддях міжнародного значення.

Реалізація законопроекту сприятиме запровадженню в Україні визнаних міжнародною спільнотою способів полювання, які  менш вразливі для  водно-болотних птахів та довкілля.

Міністерство екології та природних ресурсів України Державне агентство лісових ресурсів України підтримують законопроект без зауважень.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України підтримує даний законопроект, узагальнюючий висновок: за результатами розгляду у першому читанні проект може бути прийнятий за основу.

У шостому скликанні Комітетом було розглянуто і підтримано такий проект Закону, який був включений в порядок денний, але за браком часу не розглядався Верховною Радою України.

 

 

Враховуючи викладене, Комітет в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо виконання міжнародної Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів) (реєстр. № 2017 від 15.01.2013 р.) у першому читанні прийняти за основу.

 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

 

Голова Комітету                                                  

І. СЕХ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку