РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.03.2013 № 3/20 про проект Закону про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності (реєстр. № 1259 від 11.01.2013 р.)

Опубліковано 17 березня 2013, о 18:29

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

06 березня 2013 р.                 № 3/20

 

 

 

про проект Закону про внесення зміни

до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення"

Закону України "Про внесення змін до

деяких законодавчих актів України щодо

збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності

(реєстр. № 1259 від 11.01.2013 р.)      

 

 

Комітет, відповідно до предметів свого відання, розглянув проект Закону про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності (реєстр. № 1259 від 11.01.2013р.), внесений на розгляд народним депутатом України Парубком О. Н.

Метою законопроекту, як зазначено у пояснювальній записці, є відтермінування до 01.01.2014 року, терміну введення адміністративної відповідальності за відсутність проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь у господарствах площею більше 100 га.

Пропозиція обґрунтовується тим, що в силу певних обставин не всі орендарі та користувачі земельних ділянок мали можливість розробити відповідні проекти землеустрою у термін до 1 січня 2013 року, з якого введено в дію застосування відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без затвердження проектів землеустрою.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України відзначає, що за результатами розгляду у першому читанні проект доцільно направити на доопрацювання.

 

 

Враховуючи викладене, Комітет   в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання проекту Закону України про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" в частині набрання чинності (реєстр. № 1259 від 11.10.2013 р.).

2. Рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

 

Голова Комітету                                                   

І. СЕХ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку