Рішення Комітету про проект Закону України про внесення змін до статті 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за засмічення лісів відходами, поданий народним депутатом України Солошенком М.П. (реєстр. № 3634)

Опубліковано 02 квітня 2014, о 11:15

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

 

26 березня 2014 року                                   № 21/11

 

Про проект Закону України про внесення змін

до статті 73 Кодексу України

про адміністративні правопорушення

 

            Розглянувши проект Закону України про внесення змін до статті 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за засмічення лісів відходами, поданий народним депутатом України Солошенком М.П. (реєстр. № 3634), Комітет відмічає.

Метою законопроекту є посилення відповідальності перед законом громадян та посадових осіб за засмічення лісових масивів шляхом підвищення розміру  штрафів. 

Комітет схвально відноситься до вдосконалення відповідної законодавчої бази і погоджується з тим, що на сьогодні існуючі розміри штрафів не завжди виконують тієї попереджувальної та виховної функції, яка закладена в основу адміністративної відповідальності.

У правотворчій діяльності пропозиції щодо посилення відповідальності у виді адміністративних штрафів, передусім, повинні мати серйозне наукове обґрунтування. Однак у Пояснювальній записці до проекту таке обґрунтування відсутнє, будь-які належні аргументи щодо необхідності посилення адміністративної відповідальності за вказані правопорушення саме у вигляді підвищення розмірів штрафів не наведені, відсутні також статистичні дані про їх кількість, про кількість притягнутих до відповідальності за їх вчинення.

 

 

            Комітет вирішив:

 

            1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проект Закону України про внесення змін до статті 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за засмічення лісів відходами відхилити

            2. Висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

                        Перший заступник

                        Голови Комітету                                  

                        О.Лукашук

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку