Рішення Комітету 26/10 про проект ЗУ про внесення змін до статті 5 ЗУ "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору органи екологічної інспекції) (реєстр. № 4882 від 15.05.2014 р.), поданий народним депутатом України Тягнибоком А.Я.,

Опубліковано 08 липня 2014, о 15:11

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від 18 червня 2014 року                                                         № 26/10

 

 

Про проект Закону України про внесення

змін до статті 5 Закону України «Про судовий збір»

(щодо звільнення від сплати судового

збору органи екологічної інспекції)

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув, відповідно до предметів відання, проект Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України «Про судовий збір» (щодо звільнення від сплати судового збору органи екологічної інспекції) (реєстр. № 4882 від 15.05.2014 р.), поданий народним депутатом України Тягнибоком А.Я., і відзначає.

На думку суб‘єкта законодавчої ініціативи, законопроект розроблено з метою належного представлення Державною екологічною інспекцією України та її територіальними органами інтересів держави в судових інстанціях стосовно відшкодування збитків і втрат, завданих державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства та незаконного використання природних ресурсів.

Законопроектом пропонується доповнити частину першу статті 5 Закону України «Про судовий збір» новим пунктом 25, яким передбачається звільнити Державну екологічну інспекцію України та її територіальні органи від сплати судового збору.

Як видно із пояснювальної записки, Законами України «Про Державний бюджет України на 2011 рік», «Про Державний бюджет України на 2012 рік», «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та «Про Державний бюджет України на 2014 рік» Державній екологічній інспекції України та її територіальним органам не передбачені видатки на сплату судового збору.

За висновком Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією у проекті акта не виявлено корупціогенних факторів – проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Державна екологічна інспекція України законопроект підтримує.

Комітет зазначає, що у Комітеті розглядалися та були підтримані аналогічні за змістом законопроекти, а саме: реєстр. № 9299 від 17.10.2011, поданий народними депутатами України Глазуновим С.М., Шпеновим Д.Ю., Рудченком М.М., та реєстр. № 2873 від 18.04.2013, поданий Кабінетом Міністрів України, які відповідно до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» та до Регламенту Кабінету Міністрів України були відкликані суб‘єктами законодавчої ініціативи у зв‘язку із новим скликанням Верховної Ради України та новим складом Уряду.

 

Враховуючи викладене, Комітет   в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України «Про судовий збір» (щодо звільнення від сплати судового збору органи екологічної інспекції) (реєстр. № 4882 від 15.05.2014 р.), поданий народним депутатом України Тягнибоком А.Я.

 

2. Рішення направити Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Перший заступник

Голови Комітету

О. ЛУКАШУК

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку