РІШЕННЯ КОМІТЕТУ №19/1 ВІД 01.07.2015 про проект закону України про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо поводження з небезпечними відходами)

Опубліковано 07 липня 2015, о 16:24

верховна рада україни

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

1 липня  2015 р.                                19/1

 

Про проект закону України про внесення змін

до Закону України "Про відходи"

(щодо поводження з небезпечними відходами)

 

            Розглянувши проект закону України про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо поводження з небезпечними відходами), поданий народними депутатами України Тригубенком С.М., Томенком М.В., Рибаком І.П, Недавою О.А., Рибалкою С.В. (реєстр. № 2950 від 22.05.2015 р.), Комітет відмічає.

            Метою законопроекту є створення послідовного, адаптованого до вимог європейського та національного законодавства  механізму поводження з небезпечними відходами: від отримання ліцензії до здійснення господарської діяльності поводження з небезпечними відходами.

            Проектом усуваються нормативні колізії, що виникли із прийняттям Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності", з одного боку, та нормами спеціального законодавства про відходи, з іншого.

            На думку авторів законопроекту у разі його прийняття можна буде забезпечити попередження правопорушень у сфері поводження з небезпечними відходами, створяться умови для належного системи управління небезпечними відходами.

            Проект закону підтримується Міністерством екології та природних ресурсів України та Громадською спілкою "Асоціація підприємств поводження з небезпечними відходами".

            Головне науково-експертне управління пропонує за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект за основу з наступним урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

 

            Комітет вирішив:

 

            1. Рекомендувати Верховній Раді України проект закону України про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо поводження з небезпечними відходами) прийняти за основу.

 

            2. Визначити співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Рибака І.П.

 

Голова Комітету                                  М.Томенко

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку