Рішення Комітету № 19/7-2 щодо проекту Постанови Верховної Ради України про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів службової недбалості на нафтовій базі ТОВ "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області (№ 2124а)

Опубліковано 07 липня 2015, о 17:31

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

від 01 липня 2015 р.                                                               № 19/7-2

 

 

 

Про проект Постанови Верховної Ради України про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів службової недбалості, яка призвела до трагічної загибелі рятівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі Київської області (реєстр. № 2124а)

 

 

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Постанови Верховної Ради України про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів службової недбалості, яка призвела до трагічної загибелі рятівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі Київської області (реєстр. № 2124а від 19.06.2015 р.), внесений народним депутатом України Капліним С.М., і відзначає.

Метою законопроекту, на думку суб‘єктів законодавчої ініціативи, є утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів службової недбалості, яка призвела до трагічної загибелі рятівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі на нафтовій базі ТОВ "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області.

Проект Постанови визначає основні завдання Тимчасової слідчої комісії, її кількісний склад, порядок матеріально-технічного забезпечення комісії, а також термін діяльності та строк подання Звіту.

Комітет    в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Постанови Верховної Ради України про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів службової недбалості, яка призвела до трагічної загибелі рятівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі Київської області (реєстр. № 2124а від 19.06.2015 р.), внесений народним депутатом України Капліним С.М.

 

2. Направити запити до Генеральної прокуратури України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій стосовно розслідування щодо пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області. Направити запит до Державної екологічної інспекції України щодо екологічних наслідків пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області.

 

2. Рішення направити Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

 

 

 

Голова Комітету                                                                        М. ТОМЕНКО

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку