Рішення Комітету № 19/7-1 Про проект Постанови Верховної Ради України про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин та наслідків пожежі, яка почалася 8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ "БРСМ-НАФТА"

Опубліковано 07 липня 2015, о 17:28

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від 01 липня 2015 р.                                                               № 19/7-1

 

 

 

Про проект Постанови Верховної Ради України про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин та наслідків пожежі, яка почалася

8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області, що призвело до трагічних наслідків (реєстр. № 2079а)

 

 

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Постанови Верховної Ради України про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин та наслідків пожежі, яка почалася 8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області, що призвело до трагічних наслідків (реєстр. № 2079а від 16.06.2015 р.), внесений народним депутатом України Левченком Ю.В., і відзначає.

Метою законопроекту, на думку суб‘єктів законодавчої ініціативи, є забезпечення повного, всебічного та об’єктивного розслідування причин та наслідків пожежі, що почалася 8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області, покарання винних, а також недопущення подібних ситуації у майбутньому.

Законопроектом пропонується утворити зазначену Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України та доручити їй в межах парламентського контролю провести повне, всебічне і об‘єктивне розслідування фактів халатності та службової недбалості допущених з боку державних органів, їх посадових осіб та посадових осіб ТОВ «БРСМ-НАФТА» при будівництві, експлуатації нафтової бази та під час ліквідації пожежі.

З огляду на зазначене, Комітет    в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Постанови Верховної Ради України про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин та наслідків пожежі, яка почалася 8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області, що призвело до трагічних наслідків (реєстр. № 2079а від 16.06.2015 р.), внесений народним депутатом України Левченком Ю.В.

 

2. Направити запити до Генеральної прокуратури України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій стосовно розслідування щодо пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області. Направити запит до Державної екологічної інспекції України щодо екологічних наслідків пожежі на нафтовій базі ТОВ «БРСМ-НАФТА» у Васильківському районі Київської області.

 

3. Рішення направити Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

 

 

 

Голова Комітету                                                       М. ТОМЕНКО

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку