Рішення Комітету "Про штатну чисельність секретаріату Комітету" (ІХ скликання)

Опубліковано 07 вересня 2019, о 18:18
КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ
ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
 

від  30  серпня 2019 року                                                        №


Про штатну чисельність
секретаріату Комітету

 

Заслухавши інформацію про штатну чисельність секретаріату Комітету, Комітет зазначає.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» створено Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та  природокористування та  затверджено  предмети його відання.

Комітет з питань екологічної політики та  природокористування відповідно до предметів відання є найбільш різноплановим (питання охорони, збереження,      використання     та     відновлення (відтворення) природних ресурсів, у тому числі надр, лісів, водних ресурсів,  атмосферного повітря,  тваринного  та рослинного світу, природних ландшафтів; збереження та збалансоване використання природних ресурсів виключної (морської) економічної зони, континентального шельфу та освоєння космічного простору; екологічної безпеки,  попередження  та  ліквідації  наслідків природного   лиха,  техногенних  аварій  і  катастроф,  діяльності державних аварійно-рятувальних служб; радіаційної та пожежної безпеки;      цивільного захисту населення; правового режиму зони надзвичайної екологічної ситуації; державної політики у сфері поводження з відходами (крім побутових); державного моніторингу навколишнього природного середовища; адміністративно-господарських санкцій за забруднення навколишнього природного середовища; створення, охорони та розвитку об'єктів  природно-заповідного фонду України; ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; правового режиму зон радіоактивного забруднення, у тому числі внаслідок Чорнобильської катастрофи;  забігання негативним антропогенним змінам клімату; екологічного аудиту).

Для організаційно-інформаційного, консультативно-правового, методичного забезпечення діяльності Комітету необхідна достатня чисельність секретаріату Комітету з урахуванням відповідної кваліфікаційної підготовки і профільної освіти за напрямками роботи.

Слід зазначити, що у Верховній Раді України VII скликанні у зв’язку із збільшенням кількості комітетів відбулося необґрунтоване, без врахування думки Комітету, скорочення  чисельності секретаріату Комітету на дві штатні одиниці.

Незважаючи на неодноразові звернення Комітету до керівництва Верховної Ради України,  не була відновлена чисельність секретаріату Комітету  в кількості  15 одиниць.

Враховуючи викладене, Комітет вирішив:
 

1. Інформацію взяти до відома.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з проханням встановити штатну чисельність секретаріату Комітету з питань екологічної політики та  природокористування в кількості 15 штатних одиниць, додатково включивши до штатного розпису посаду головного консультанта.

Голова Комітету                                             
О.БОНДАРЕНКО
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку