Рішення № 15/8 про лист віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Д. Кулеби стосовно пропозиції Уряду до проекту спільної парламентсько-урядової Дорожньої карти євроінтеграційних законопроектів

Опубліковано 26 листопада 2019, о 18:36

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 

 

від 26 листопада 2019 р.                                                             

№ 15/8

 

Про лист віце-прем’єр-міністра з питань
європейської та євроатлантичної інтеграції
України Д. Кулеби стосовно пропозиції
Уряду до проекту спільної парламентсько-
урядової Дорожньої карти
євроінтеграційних законопроектів

 

Комітет з питань екологічної політики та природокористування за дорученням Голови Верховної Ради України Разумкова Д. О. розглянув лист віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Д. Кулеби стосовно пропозиції Уряду до проекту спільної парламентсько-урядової Дорожньої карти євроінтеграційних законопроектів з метою формування єдиної позиції Уряду та Парламенту України щодо наближення законодавства України до права ЄС.

У додатку до зазначеного листа у розділі "Навколишнє природне середовище" наведено перелік запропонованих Урядом законопроектів, опрацювання яких триває у Верховній Раді України, зокрема:

законопроекти про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази (реєстр. № 0874 від 29.08.2019) і про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (реєстр. № 0875 від 29.08.2019) за рішенням Комітету подані для розгляду Верховною Радою України у другому читанні;

за поданням Комітету з питань екологічної політики проекти законів України про управління відходами (реєстр. № 2207-1 від 16.10.2019), про відходи електричного та електронного обладнання (реєстр. № 2350 від 30.10.2019), про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу (реєстр. № 2351 від 30.10.2019), про батареї і акумулятори (реєстр. № 2352 від 30.10.2019) включені до порядку денного другої сесії Верховної Ради України ІХ скликання;

законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів (реєстр. № 2353 від 31.10.2019) згідно з дорученням Голови Верховної Ради України до Комітету не направлявся.

Проект Закону України про управління відходами (реєстр. № 2207-1) розглянуто на засіданні робочої групи Комітету 25.11.2019, а інші законопроекти плануються до розгляду Комітетом після отримання експертних висновків Кабінету Міністрів України.

 

За результатами обговорення Комітет   в и р і ш и в:

1. Інформацію про лист віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Д. Кулеби стосовно пропозиції Уряду до проекту спільної парламентсько-урядової Дорожньої карти євроінтеграційних законопроектів взяти до відома.

2. Інформувати Голову Верховної Ради України Разумкова Д. О. та Кабінет Міністрів України про стан опрацювання у Комітеті євроінтеграційних законопроектів до проекту спільної парламентсько-урядової Дорожньої карти за напрямком "Навколишнє природне середовище".

 

 

Голова Комітету                                                               О. БОНДАРЕНКО

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку