Рішення № 11/6 про проект Закону про електронні комунікації (реєстр. № 2264 від 15.10.2019), внесений народними депутатами України Федієнком О.П., Крячком М.В. та іншими народними депутатами України

Опубліковано 05 листопада 2019, о 22:23
КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА
ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

РІШЕННЯ

05 листопада 2019 року                                                                 № 11/6

 
Про проект Закону про електронні комунікації
(реєстр. № 2264 від 15.10.2019 р.)

Розглянувши проект Закону про електронні комунікації (реєстр. № 2264 від 15.10.2019 р.), поданий народними депутатами України Федієнком О.П., Крячком М.В., Штепою С.С. та іншими народними депутатами України, Комітет відповідно до предметів відання відмічає наступне.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що цілями та завданнями його прийняття є встановлення засад державного управління та регулювання у сфері електронних комунікацій, що відповідатимуть вимогам часу та євроінтеграційним процесам, для розвитку сфери електронних комунікацій в Україні.

Законопроектом у прикінцевих та перехідних положеннях пропонується уточнити, враховуючи законодавство ЄС, термінологію у сфері електронних комунікацій, шляхом внесення змін до наступних законодавчих актів України: Земельного кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Закону України "Про космічну діяльність", Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 – 2017 роки", Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність", Закону України "Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013 – 2017 роки".

На думку суб'єкта права законодавчої ініціативи, реалізація цього законопроекту сприятиме встановленню засад державного управління та регулювання у сфері електронних комунікацій, що відповідатимуть вимогам часу та євроінтеграційним процесам, з метою розвитку сфери електронних комунікацій в Україні, створить умови для вільного входу на ринок електронних комунікацій, усуваючи наявні на сьогодні бар’єри, при цьому забезпечить виконання суб’єктами господарювання, які прийняли рішення про діяльність на цьому ринку, законодавства у сфері електронних комунікацій, забезпечить надання на всій території якісних послуг споживачам, сприятиме конкуренції у наданні доступу до мереж електронних комунікацій та пов'язаного устаткування, включаючи ефективну конкуренцію на основі інфраструктури, а також у наданні послуг електронних комунікацій та пов’язаних (супутніх) послуг та активізує розвиток внутрішнього ринку шляхом усунення надмірних регуляторних бар’єрів, наданню послуг електронних комунікацій шляхом прийняття передбачуваних регуляторних підходів.

У відповідності до предметів відання Комітету з питань екологічної політики та природокористування, затверджених Постановою Верховної Ради України від 29 серпня 2019 року № 19-IX «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», зауваження відсутні.

За підсумками розгляду законопроекту Комітет в и р і ш и в:

1. Інформацію про проект Закону про електронні комунікації (реєстр. № 2264 від 15.10.2019 р.), поданий народними депутатами України Федієнком О.П., Крячком М.В., Штепою С.С. та іншими народними депутатами України, взяти до відома та зазначити, що у межах предметів відання Комітету зауваження відсутні.

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань цифрової трансформації.
 

Голова Комітету                                                            
О. БОНДАРЕНКО
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку