Рішення № 21/4-1 на проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України, що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (реєстр. № 2657 від 20.12.2019), внесений народними депутатами України Шкрум А.І., Рудик К.О., Овчинниковою Ю.Ю., та іншими народними депутатами України

Опубліковано 15 січня 2020, о 16:52
 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я

  

15 січня  2020 р.                                № 21/4-1

 

Про проект Закону України про внесення змін

до Митного кодексу України, що стосуються

відносин у сфері перевезення живих тварин,

а також окремих питань карантину

 

          Розглянувши проект Закону України про внесення змін до Митного кодексу України, що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (реєстр. № 2657 від 20.12.2019 р.), внесений народними депутатами України Шкрум А.І., Рудик К.О., Овчинниковою Ю.Ю.         та іншими народними депутатами України, Комітет відмічає.

          Проект Закону системно пов'язаний із поданим народними депутатами України проектом Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (інших ветеринарно-санітарних положень) (реєстр. № 2558 від 09.12.2019 р.), та спрямований на заборону пропуску через державний кордон України живих тварин в пунктах пропуску (контролю) у яких відсутня карантинна станція (карантинний пост) з метою забезпечення благополуччя живих тварин та їх захисту від жорстокого поводження.

          Підтримуючи законодавчу ініціативу щодо унеможливлення пропуску через державний кордон України живих тварин в пунктах пропуску (контролю) у яких відсутня карантинна станція (карантинний пост) та заборони проведення попереднього документального контролю товару у вигляді живих тварин посадовими особами органу доходів і зборів товарів в разі відсутності в пункті пропуску карантинної станції (посту),

 

          Комітет вирішив:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики внести до Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Митного кодексу України, що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину.

 

2. Висновок направити до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

          Голова Комітету                                                        О.Бондаренко

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку