Рішення № 22/2 про лист виконавчого директора European Business Association Дерев’янко Ганни щодо звітності по підрахунку викидів парникових газів при виробництві кукурудзи та ріпаку

Опубліковано 16 січня 2020, о 20:37
КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ


від 16 січня 2020 р.    № 22/2


Про лист виконавчого директора
European Business Association
щодо звітності по підрахунку викидів
парникових газів при виробництві
кукурудзи та ріпаку


    Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув лист виконавчого директора European Business Association від 09.12.2019
№ 1930/2019/12 щодо звітності по підрахунку викидів парникових газів при виробництві кукурудзи та ріпаку.
    Звітність по підрахунку викидів парникових газів (ПГ) в Україні подається у формі Національного звіту про інвентаризацію на розгляд Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН). Національний звіт про інвентаризацію, оприлюднений у 2019 році, містить дані про викиди ПГ за період з 1990 по 2017 рік з детальним описом застосованих методів та висновків наукових досліджень. Зазначений звіт готується у рамках національної системи інвентаризації, яка включає комплекс усіх організаційних, правових та процедурних механізмів, прийнятих в Україні для оцінки викидів ПГ, відповідно до вимог документів РКЗК ООН. Відомості щодо озимого і ярого рапсу, а також кукурудзи на зерно та силос наведено у відповідних розділах звіту. На сьогодні відповідальним за підготовку, затвердження та подання Національного звіту про інвентаризацію є Міністерство енергетики та захисту довкілля (правонаступник Міністерства екології та природних ресурсів).
    Питання звітування щодо рівня викидів ПГ під час виробництва та обігу кукурудзи та ріпаку може бути розглянуто під час підготовки Національного звіту про інвентаризацію і не вимагає законодавчого врегулювання.

    За результатами обговорення Комітет   в и р і ш и в:
1. Інформацію про лист виконавчого директора European Business Association щодо звітності по підрахунку викидів парникових газів при виробництві кукурудзи та ріпаку взяти до відома.
2. Рішення Комітету направити до Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Голова Комітету
О. БОНДАРЕНКО
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку