Рішення Комітету № 23/1 про лист народного депутата України Качури О.А. щодо проведення круглого столу щодо обговорення ЗП №2448 про внесення змін до ЗУ «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку тварин, що віднесені до державного мисливського фонду)

Опубліковано 05 лютого 2020, о 14:09
 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 

від 5 лютого 2020 р.                                                                       23/1

 

 

про лист народного депутата України Качури О.А.

щодо проведення круглого столу

 

Комітет розглянув лист народного депутата України Качури О.А. про  організацію і проведення круглого столу щодо обговорення на базі Комітету з питань екологічної політики та природокористування проектів законів України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які стосуються підготовки собак мисливських порід до полювання, а також регулювання чисельності деяких видів диких тварин (реєстр. № 2232) та про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку  тварин, що віднесені до державного мисливського фонду)» (реєстр. №2448), які подані народним депутатом України Качурою О.А., а також у зв’язку з тим, що вищезазначені законопроекти становлять значний суспільний інтерес.

Під час обговорення були висловлені різні бачення і підходи, як в підтримку проведення зазначеного заходу, так і щодо його недоцільності. 

 

За результатами обговорення, Комітет  в и р і ш и в:

 

 

1.    Інформацію взяти до відома.

 

2. Розглянути проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку  тварин, що віднесені до державного мисливського фонду) (реєстр. №2448), поданий народним депутатом України Качурою О.А. на засіданні Комітету після проведення круглого столу.

 

3. Внести відповідні зміни до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на період третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Рішенням Комітету від 15 січня 2020 року № 21/9, наступного змісту: «14 лютого 2020 року провести круглий стіл щодо обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку  тварин, що віднесені до державного мисливського фонду) (реєстр. №2448), поданий народним депутатом України Качурою О.А.».

 

4.  Провести 14 лютого 2020 року круглий стіл щодо обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку  тварин, що віднесені до державного мисливського фонду) (реєстр. №2448), поданий народним депутатом України Качурою О.А. із залученням представників Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, зоозахисників, мисливських господарств. 

 

 

 

Голова Комітету                                              О. БОНДАРЕНКО

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку