Рішення № 23/14 про затвердження штатного розпису апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України

Опубліковано 05 лютого 2020, о 14:13

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 


 

РІШЕННЯ


від 05 лютого 2020 р.                                                                   № 23/14

 

 

 

Про затвердження штатного розпису апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України

 

 

 

20 грудня 2019 року Верховна Рада України Постановою № 426-IX затвердила Голову та оновлений склад Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

Національна комісія з радіаційного захисту населення України (далі – НКРЗУ) створена згідно з Постановою Верховної Ради Української РСР від 01.08.1990 р. № 95-ХІІ «Про невідкладні заходи щодо захисту громадян України від наслідків Чорнобильської катастрофи» відповідно до Декларації про державний суверенітет України від 16.07.1990 р. № 55-XII, розділом VII «Екологічна безпека» якої передбачається, що Україна має свою національну комісію радіаційного захисту населення.

Положення про Національну комісію з радіаційного захисту населення України (далі – НКРЗУ) затверджене Постановою Верховної Ради України від 06.10.2009 р. № 1630-VI «Про затвердження Положення про Національну комісію з радіаційного захисту населення України».

Згідно з Положенням про НКРЗУ її діяльність спрямована на визначення загальних принципів та критеріїв протирадіаційного захисту життя і здоров'я людини від негативного впливу іонізуючих випромінювань, розроблення основних концепцій, принципів, норм, правил, стандартів та заходів протирадіаційного захисту людини, а також рекомендацій щодо зменшення впливу радіаційного фактору, економічних і соціальних наслідків дії іонізуючого випромінювання.

Згідно з пунктом 7 розділу ІІІ Положення про НКРЗУ її діяльність забезпечує апарат НКРЗУ. Структура і штатний розпис апарату НКРЗУ затверджуються Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування за поданням Голови НКРЗУ.

Головою НКРЗУ – народним депутатом України Копиленком О.Л. подано на розгляд Комітету штатний розпис апарату НКРЗУ з 1 січня 2020 р. (додається).

 

З огляду на зазначене, Комітет в и р і ш и в:

 

1.      Затвердити штатний розпис апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України з 1 січня 2020 р.

 

2.      Рішення направити Національній комісії з радіаційного захисту населення України.

  

Голова Комітету                                                                   О. БОНДАРЕНКО

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку