Рішення Комітету № 24/2 про проект Закону № 0028 про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв)

Опубліковано 11 лютого 2020, о 14:31

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

 

 

від 11 лютого 2020 р.                                                    24/2

 

 

Про проект Закону про ратифікацію

Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди

між Україною та Європейським інвестиційним банком

(Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв)

(реєстр. № 0028)

 

 

Комітет з питань екологічної політики та природокористування відповідно до предметів відання розглянув проект Закону про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) (реєстр. № 0028 від 13.01.2020 р.), внесений Президентом України В.О. Зеленським, і відмічає.

Відповідно до пояснювальної записки та фінансово-економічного обґрунтування, законопроектом передбачається здійснення внутрішньодержавної процедури щодо набрання чинності Листом про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв).

Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) була укладена 2 лютого 2010 року та ратифікована Законом України «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) та Листа про внесення змін до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв)» від 20.06.2012 № 4987-VI.

Лист про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) підписано 19 жовтня 2018 року в місті Київ з метою продовження терміну реалізації інвестиційного Проекту для покращення якості питної води шляхом модернізації систем водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв.

Реалізація Проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв» здійснюється за рахунок позики Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на таких умовах:

загальна вартість Проекту – 31,08 млн. євро, з них: кредитні кошти ЄІБ – 15,54 млн. євро; власні кошти / інші джерела – 15,54 млн. євро;

ЄІБ надає кредит шляхом видачі 4 траншів (не менше ніж 3 млн. євро);

перший транш (5 млн. євро) видано в грудні 2014 року;

на сьогодні освоєно 75,8 % коштів від першого траншу або 24,4 % – від загальної суми кредитних коштів ЄІБ;

відстрочка повернення кредиту – 3 роки, процентна ставка – LIBOR +0,55%, ставка плати за зобов’язання (збереження кредиту) – 0%;

джерело погашення кредиту – прибуток МКП «Миколаївводоканал», повернення кредиту – щорічно частками.

Оскільки основною метою підписання Листа про внесення змін № 3 є подовження терміну реалізації інвестиційного Проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв» до 31.12.2020 року, то прийняття проекту Закону України та його реалізація не потребують будь-яких додаткових матеріальних та фінансових витрат з Державного бюджету України.

 

Головне науково-експертне управління у своєму висновку, не заперечуючи щодо ратифікації Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв), одночасно звернуло увагу на деякі уточнення (додається).

 

За результатами розгляду Комітет в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію підтримати проект Закону про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) (реєстр. № 0028
від 13.01.2020 р.), внесений Президентом України В.О. Зеленським
.

2. Рішення направити до Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

 

 

 

Голова Комітету                                                                   О. БОНДАРЕНКО

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку